PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kask Takmadan Motosiklete Binmeyin

BlackRider
22.09.07, 15:38
Çin'den ithal edilen ucuz motosikletlerin trafikte bu araçlar?n say?s?n? h?zla art?rd???n?, vatanda?lar?n ula??m kolayl??? nedeniyle motosiklete yöneldiklerine i?aret eden uzmanlar uyar?yor: "Kask hayat kurtar?yor, motosikletinize kask takmadan sak?n binmeyin."

Çin'den ithal edilen ucuz motosikletlerin trafikte bu araçlar?n say?s?n? h?zla art?rd???n?, vatanda?lar?n ula??m kolayl??? nedeniyle motosiklete yöneldiklerine i?aret eden uzmanlar uyar?yor: "Kask hayat kurtar?yor, motosikletinize kask takmadan sak?n binmeyin."

Motosikletlerin her türünde hassasiyet ve titizlikle üzerinde durduklar? konunun ba??nda, kask kullan?m? ve ehliyetin geldi?ini söyleyen Bursa Emniyet Müdürlü?ü Tarfik Denetleme ?ube Müdürü Mustafa Kiht?r; "Vatanda?lar?m?z?n en k?sa mesafeye dahi kask kullanmas?n? öneriyoruz. Hatta motosiklet üzerinde dururken bile kask tak?lmal?d?r. Duran motorun üzerinden dü?üp, ba??na ald??? darbeyle hayat?n? kaybedenlere bile rastl?yoruz. Kazalarda, kask kullan?lmas?n?n istatistiklere göre yüzde 85 oran?nda ölüm riskini azaltt???n? unutmamal?y?z. Ölümle sonuçlanan kazalar motosiklet kültürüne de zarar veriyor. Biz kask ve eldiveni motosikletin anahtar? gibi görüyoruz. Bu nedenle sürücü ve yolcular?n mutlaka kask kullanmalar?n? öneriyoruz. Resmi rakamlara göre ülkemizde 3 milyon civar?nda motosiklet var. Kay?t alt?na al?nmayanlar? da eklersek bu say? daha da art?yor. Son y?llarda say?s? h?zla artan motosikletlerin fiyat? 1 ile 2 bin YTL aras?nda de?i?iyor. Ehliyet maliyeti ise 600-700 YTL civar?nda. Bu nedenle insanlar ekonomik olarak tercih ettikleri motosiklet için ehliyet almaktan kaç?n?yorlar. Dolay?s?yla e?itimden de uzak kal?yorlar. Yap?lacak düzenleme ile bu fiyatlar makul miktara çekilirse, ehliyet için ba?vurunun artaca??, böylelikle de e?itimden geçecek ki?i say?s?nda art?? olaca??n? tahmin ediyoruz. Bu da kask kullanma oran?na olumlu yönde geli?me sa?layacakt?r." dedi.

[Only Registered Users Can See Links] al?nt?d?r

deer_152
22.09.07, 15:43
kask önemli suan bulundugum yerde belkide gündelik hayatta tek kask takan kişiyimdir
mont kask eldiven ve yagmurlukla carsıya cıktıgımda herkes tuhaf bakıyor

immigrant
22.09.07, 15:45
bız aldık ehlıyetler ucuzluyor vay be :D:D neyse bundan sonrakıler ıcın ıyı olur en azından....
Kask hayat kurtarır...

BlackRider
22.09.07, 15:45
hımm bende gördüm geçen gün racing war altında 2 kişiler ama 2 sinde de kask yok:icon_cyclops_ani::icon_cyclops_ani:

deer_152
22.09.07, 16:22
bi ara ayse sule bilgiçin kask kafalılar diye bi uygulamsı vardı köşesinde
oraya kafasında kask olmayan motosiklet sürücülerinin resimlerini yayınlıyor
bunu görenlerde degişim oluyordu buraya bu tarz resimler atabilirsiniz
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

BlackRider
22.09.07, 16:35
[Only Registered Users Can See Links]

Havalandırma delikli güvenlik kaskı:D

deer_152
22.09.07, 16:36
güzel iyi arastırmıssın

Eroldayı
22.09.07, 16:43
önemli olan testten geçmiş kask kullanmak 25ytl ye satılan kasklarda var ne kadar korur belli olmaz resimleri görünce bugün balkonda bakınıyordum birde ne göreyim su dağıtan şahış önune küçük evladını arkayada büyük evladını almış gidiyordu hiç bir koruma yok hiçbir şekilde arçılarında ön tarafdaki hariç tutunması yok küçük çocuklarda yaralanmar çok ağır olabiliyor

BlackRider
22.09.07, 16:57
önemli olan testten geçmi? kask kullanmak 25ytl ye sat?lan kasklarda var ne kadar korur belli olmaz resimleri görünce bugün balkonda bak?n?yordum birde ne göreyim su da??tan ?ah?? önune küçük evlad?n? arkayada büyük evlad?n? alm?? gidiyordu hiç bir koruma yok hiçbir ?ekilde arç?lar?nda ön tarafdaki hariç tutunmas? yok küçük çocuklarda yaralanmar çok a??r olabiliyor

ewet abi hakl?s?n:icon_alkiis:insan ya?ad?klar?ndan ders c?karmas? laz?m

immigrant
22.09.07, 23:02
önemli olan testten geçmi? kask kullanmak 25ytl ye sat?lan kasklarda var ne kadar korur belli olmaz resimleri görünce bugün balkonda bak?n?yordum birde ne göreyim su da??tan ?ah?? önune küçük evlad?n? arkayada büyük evlad?n? alm?? gidiyordu hiç bir koruma yok hiçbir ?ekilde arç?lar?nda ön tarafdaki hariç tutunmas? yok küçük çocuklarda yaralanmar çok a??r olabiliyor

e?itimsizlik demek istiyorum... kopek b?le tehl?kel? oldugunu anlay? bazen yola c?km?yor.....
Kend?ne guven? tam desem kask takan herkesm? korkak??
ne diyey?m allah evlat ac?s? gostermes?n cocugum yok ama gozlemled?g?m kada?yla anan?n baban?n can? evlattan cok yan?yor nas?l bu sorumsuzluk b?lm?yorum

deer_152
22.09.07, 23:46
sak?nan göze cöp batar erol abi sen full koruma gidiyorsun dü?üyorsun neden? bana bi?ey olmaz rahatl?g? olabilir bu

daha önceden günlük korumas?z montlar giyerdim hiç dü?emzdim ne zamanki korumal? mont ve saglam bi kask ald?m kendimi ölümsüz sand?m virajlara son sürat girmeye degi?ik varyasyonlar yapmaya baslad?m sonucumu dü?tüm tabiki

peki ne yapt?m hem montun korumalar?n? c?kard?m

immigrant
22.09.07, 23:59
sak?nan göze cöp batar erol abi sen full koruma gidiyorsun dü?üyorsun neden? bana bi?ey olmaz rahatl?g? olabilir bu

daha önceden günlük korumas?z montlar giyerdim hiç dü?emzdim ne zamanki korumal? mont ve saglam bi kask ald?m kendimi ölümsüz sand?m virajlara son sürat girmeye degi?ik varyasyonlar yapmaya baslad?m sonucumu dü?tüm tabiki

peki ne yapt?m hem montun korumalar?n? c?kard?m

ba?kan ?ahanesin kendime güvenmiim die korumalar? c?kard?m d?osun yani :D::D

bak 30 la giderken b? yerden b? araba atl?abiliyor üstümüze.... korumaya ragmen omuz c?kt?... san?yorum koruma olmasa k?r?l?rd?....
korumalara don please :D:D

motorize_deli
23.09.07, 08:33

Hakl? insan psikolojisi korumalar? giyince bi?i olmuycak san?yoz daha rahat olabiliyoruz... Tabi bu ister istemez bilinç alt?ndan gelen bir güdü...

immigrant
23.09.07, 08:34
Hakl? insan psikolojisi korumalar? giyince bi?i olmuycak san?yoz daha rahat olabiliyoruz... Tabi bu ister istemez bilinç alt?ndan gelen bir güdü...

bende olmuyor oyle b?s?.....
ama krumas?z b?n?nce kafam gozum ac?lcak gb?? gel?o :D:D

motorize_deli
23.09.07, 08:41
psikolojiden psikoljiye göre de?i?ir
bende korumas?z bindi?imde hep dü?ücekmi?im hissi geliyor :S

Eroldayı
23.09.07, 09:13
full koruma geziyoruz ama m?ç?m?z yerden kalm?yor :winkwink:belki yan yatmalarda bi sorun olmuyor ama insan ister istemez motordan so?uyor gerçi motorumda full korumaözellikle vitesli kullanan arkada?lar motor koruma denen muhafadan taks?nlar motorlar?na asl?na bakarsab onlar ençok ayaklar?m?z? koruyorlar

RÜZGARA SEN YÖN VER

immigrant
23.09.07, 15:00
çok ?ansl? olanlar?m?z?da bacag?n? k?rab?lecek ufac?k noktadan jeep ez?o :D:D:D