PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ahhhh Bu Devlet ??leri...

immigrant
18.09.07, 11:03
Arkada?lar malum kaza yapt?m ve motorum bagl? kald? polis amcalar?nda... 2 Ay sonunda özgür ümmet abi ve erol abinin özverili çal??malar? sonucu kurtard?k... ?imdi trafik sigoetas? ve mahkeme i?leri için kaza raporunu ve kars? taraf?n ehliyet ruhsat kopyas?n? almam gerek?yor bugun 4 saat ugrast?m aktar?yorum ba??mdan geçenleri...

ben : iyi günler memur bey ben kaza raporumu almak için gelmi?tim....

arada süre gecer gunu say?s? vs. vs.

polis: buyrun siz ?undan 5 tane sundan 4 tane sundan 3 tane fotokopi cekt?r?n gelin...

aradan 5 dakka gecer evraklar gelir...

polis: buyrun geçmi? olsun...

gerçekten çok ?a??rd?m bu kadar kolay olmas?na tesekkur ettim anneme b? kontrol edey?m ded?m... B?de bakt?mk? kaza raporuna ben?m alkol raporum yer?ne kars? taraf?nk? konmus....
hemen geri dondum masaya..

ben : memur bey burda kars? taraf?n alkol nraporu var ama ben?mk? olmas? gerek?yordu

polis: ee sen?nk? yok demekk?

ben : iyi de siz alkol raporu olmadan nas?l bana kaza raporu verirsiniz ayr?ca ben dun motor bagl? belges?n? almak ?c?n elden tesl?m ettim ve motorumu c?kar?dm nas?l s?zde olmaz..

polis: ee yok demekk? ama olmas? laz?m dogru soyluyosun...

ben : ee olmas? laz?m tabi bu bana mahkemede laz?m

10 dakka gect? geld?ler kusura bakmay?n burdaym?s gormem?s?z ozur d?ler?z tekrar gecm?s olsun...

tekrar okumak ?sted?m b?de ne gorey?m ?lk sayfada b?r belge oymen ak?nda alkol yoktur ....
ama ehl?yets?z arac kullanmaktan traf?g? tehl?keye atmaktan b?d? b?d? b?d?...

ben : ya kardes?m bu ne? devlet verd?g? ehl?yet?m? redde?yor nas?l i? ben anlamad?m(annem fenal?k gec?r?yor ahh kars? taraf para yed?rm?s d?e)

polis: allah allah ama buraya ole yazm?lm?s neden yazm?slarki

ben: ya bana devlet verd? bu ehl?yet? s?stemden kontrol ed?n c?kar

polis : evet evet duzeltel?m kuusra bakmay?n....
neyse o ?s halloldu kontrol ett?m c?kt?m ?st?nye pol?s karakoluna fotokop?ler? almaya....

30 dakka beklett?ler ve y?ne bulamad?lar ne d?yey?m ben allah dusurmes?n bu i?lere

motorize_deli
18.09.07, 11:06
allah sabır ve kolaylık versin öymen kardeşim...

Eroldayı
18.09.07, 11:39
yorumsuz :smiles_14:

immigrant
18.09.07, 12:25
bencede yapılacak yporum yok mantıgın fırst ddıgı yerdeyız :D:D

motorize_deli
18.09.07, 12:35
abi böle die die zaten bu hale gelmedikmi şu olanlara baksana utanmasalar adamı suçlu çıkarıcaklar :S

immigrant
02.10.07, 11:54
Arkada?lar bugun avukat?mla bir toplant? yapt?k...
Benim dava ile ilgili.
Bütün bulgular elimizde de?erlendirmesini yap?yoruz ?imdi...
Kar?? taraf %100 hatal? ben?m yaram durumum adl? t?ptan onayl? sizde devam?n? b?l?yorsunuz...
Dava sürecini anlat?yorum...
Öncelikle adli dava aç?l?yor bu çocuga... Takipsizlikten küçük dava diye kapan?yor :D:D
Hani temyize falan g?tsek ceza kesilse iyi hal ?u bu 8 aya dusuyor... Oda paraya cevr?l?o ....
Ben?m davaya gelince davay? ac?yorum ?y? hos ama 2 y?ldan once sonuclanm?yor bu nas?l i?tir anlamad?m ama deli olmamak elde de?il...
Millet neden kavga ediyor hukuka guvenm?yor derlerd? bende kay?ts?z ?arts?z hu?kuk derd?m ama bundan sonra yasada ben?m kuralda....

Paranoya
02.10.07, 13:05
kurtlar vadisi pusu :P ben diorm gidip çocu?u i? yerinden aliym die istemiosunuz size kalm? :)

motorize_deli
02.10.07, 14:03
kanka sen gerekli yasal takibi yap...
E?er gerekirse orman kanunlar?na görede cezas?n? keseriz!!!!!:gleam:

immigrant
03.10.07, 00:01
Önce yasal yontemler....
O paraya ben?m su donem yapt?g?m masraflar odemeler ?c?n ?ht?yac?m vard? madem alam?yorum oduyem?orum acar?m davay? avukat g?der gel?r cocuk ugrass?n....
Dava bitinceyasay? gostercem ben ona zatn her?ey bu dünyada oldu?u ile kalm?yor burda olmassa ba?ka yerde çeker ondan ç?kar bunun ac?s?

deer_152
03.10.07, 10:06
bunlar yanl?s düsünceler asl?nda
hukuk sana asl?nda en güzel cevab? vermi? ben öyle dü?ünüyorum ac?klayay?m

adam baklava cal?yor ekmek cal?yor karn?n? doyurmak için y?llarca hapse giriyor
senin ki gibi bi olayda adam ceza alm?yor kendi masraf?n? alana kadarda bi okadar masraf ediyorsun

hukuk sistemide diyorki

senin madem karn?n ac devlet bak burda her gün yemek veriyor gel sen uzun süre kal karn?n? doyur
senin olay içinse kardesim kurtulmussun i?te yas?yorsun allahtan belan?m? istiyorsun bu haline sükret
cip carpt? ölmedin bu i?lerin pe?inde kosarken ölürsün kaza raporu olay?nda görüldügü üzere

motorize_deli
03.10.07, 10:10
bunlar yanl?s düsünceler asl?nda
hukuk sana asl?nda en güzel cevab? vermi? ben öyle dü?ünüyorum ac?klayay?m

adam baklava cal?yor ekmek cal?yor karn?n? doyurmak için y?llarca hapse giriyor
senin ki gibi bi olayda adam ceza alm?yor kendi masraf?n? alana kadarda bi okadar masraf ediyorsun

hukuk sistemide diyorki

senin madem karn?n ac devlet bak burda her gün yemek veriyor gel sen uzun süre kal karn?n? doyur
senin olay içinse kardesim kurtulmussun i?te yas?yorsun allahtan belan?m? istiyorsun bu haline sükret
cip carpt? ölmedin bu i?lerin pe?inde kosarken ölürsün kaza raporu olay?nda görüldügü üzere

harika bir gönderme gerçekten aç?klay?c? :icon_abiggrin::shake2:

deer_152
03.10.07, 10:20
ben art?k bu tarz i?lerle ugrasm?yorum
bende öymen gibi kanuni deer152 nin servis olay?nda ayn? h?rsa bürünüp avukata gittim
bilirki? iiçin ve avukat için ödenecek paran?n 2000,00ytl gecmesi ve davan?n kaç y?l sürecegi belli olmad?g? için hakl? c?ksamda ald?g?m para harcad?g?ma denk geleceginden vazgecip lanet olsun deyip motosikleti o haliyle degerinin cok alt?na satt?m
kimine göre zarar kimine göre kar ettim
ama hiç bir zaman cezay? kendim kesmedim yanl?s haks?z bi?eyler varsa bi ?ekilde onlardan c?kacag? kanaatindeyim demmekki bende dogru seyler yapmam?s?m ki benden de bu sekilde c?kt?

mondiale gelince tam camur adamlar üzerindeki stickere bak?p sen bunla dur durak bilmeden gezmi?sin bu hor kulland?g?n anlam?na gelir bi?ey alamass?n kullan?c? hatas? dediler gene ugrasmad?m 400 ytl ye hurdaya verdim
kullan?c?n?n en büyük hatas? ithalatc?ya ve servis elemanlar?na güvenmesi oluyor
böle giderse bi motosiklet servisi ac?cam zaten hayr?na

positive
03.10.07, 11:08
abi nedeyeyim bilmiyorum...:(
AHHH güzel VAHHHH güzel ülkem hakk?n? bile arayam?yorsun dahanediyeyimm.:(
ama olsun Öymenim sen ver mahkemeye u?ra?s?n,dedi?in gibi er veya geç ç?kar merak etme .....

motorize_deli
03.10.07, 11:12
bu ülkede adalet denilen bir ?eyin do?ru çal???p çal??mad??? çok büyük bir tart??ma konusu !!!

deer_152
03.10.07, 14:13
hak aran?r eger varsa
aran?pta bulunursa
kimin hakk? kimde kal?r
eger hakl? bulunursa

bence sizde hakl?s?n?z...

immigrant
03.10.07, 14:35
arkadas?lar ssk ya hak?m olan paray? almaya g?tt?m ama rez?ll?k
ben h?cb?rsey soylem?yorum su b?z?m verg?ler?m?z? maas olarak al?pta hakk?n? vermeyen herkese haram olsun ?ns....
ayn? odada 6 ayr? masadan 6 ayr? ?mza al?yorsunuz s?ra bekley?p bu sakat halle yard?mc? olan yok....
Bir imza eks?kt? unutulmus hastaneden param? alamad?m motoruda ben b? evrak ?mzal??m amel?yatl?y?m gelemem d?yorum ugrasm?yorlar b?le ...
yaz?klar olsun

deer_152
03.10.07, 14:38
bu konu hakk?nda bende bi?ey demiyim ama levent k?rcan?n bi k?sa oyunu vard?olacak o kadarda bulursan?z onun videosunu at?n ac?klay?c? olur

immigrant
03.10.07, 14:40
yasar ne yasar ne yasamaz d?ye b?r oyun vard? hat?rlars?n?z belki bu kadarm? dogru anlat?l?r ya

deer_152
03.10.07, 14:44
yasar ne yasar ne yasamaz d?ye b?r oyun vard? hat?rlars?n?z belki bu kadarm? dogru anlat?l?r ya

S evsende

S evmesende

K urum böyle

immigrant
04.10.07, 13:50
sabahtan beri bir imza 8 saat sonunda al?nd? ve mesai saati bitti...
biz devletteki maas?m?z? y?ne alamad?k tabi motoruda.....
verg?y? vakt?nde adam g?b? yat?ran sorumlu vatandasa bunlar? cekt?ren herkesin ben