PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Caddelerde motorcu avı

immigrant
11.09.07, 21:01
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Cumartesi, 01 Eylül 2007

EMOK’un 11 A?ustos’ta Kad?köy’de düzenledi?i “Motorlar? fark edin” eylemine kat?ld?m. Son günlerde ölümlü kaza haberi eksik olmuyor ve bu kay?plar?n ac?lar?n? payla??yoruz. Motor sürücüsü olmak iyice endi?e verici bir duruma geliyor.

Gerçekten sürücüleri bilinçlendirmek, motorlar? ta??ttan sayd?rmak, bariyerleri güvenli hale getirmek gerekiyor. Ancak motor kullananlar da araba kullananlarla ayn? memleket insanlar? ve büyük bir ço?unlu?unun kendilerini yolda taciz ettiklerinden ?ikayetçi olduklar? ta??t sürücülerinden daha mant?kl? oldu?u ?üpheli.

Geçen gün yolda motorlu bir çift gördük arkada??mla. Arkada oturan han?m?n kafas?nda kask yok, kolsuz bir bluz giymi?, normal bir pantolon. Sol omuzunda ruganvari bir çanta, ayakta dolgu topuk terlikler. Sürücüler bunlar? görüp de motorlular? nas?l ciddiye als?n?

Ba?dat Caddesi’nde, E5’te veya TEM’de trafik içinde sörf yaparak giden yar?? motorlar?.

En ufak aral?ktan akan trafikte geçmeye çal??an motorlar.

Restoranlar?n evlere servis yapan, kullan?c?lar? birçok kez ters yöne tereddütsüz giren motorlar?.

Bunlar? gördükçe motorlar?n bir gün ciddiye al?nmas?, ta??ttan say?lmas? çok uzak geliyor.

?nsan hayat?na de?er verilmeli, motorlara sorumsuzca çarpanlara ciddi cezai yapt?r?m uygulanmal?. Bunlara ?üphesiz kat?l?yorum.

Ancak caddelerde bir motor ve motorcu av? da ba?lat?lmas? gerekti?ini dü?ünüyorum. Kasks?z m? biniyor, ya da kasks?z yolcu mu ta??yor? Avla, ba?la.

Kask?n? koluna takm?? da gidiyor mu? Motoru durdur, kask? kafas?na geçir, ç?karamayaca?? ?ekilde bantla.

Tehlikeli zigzaglarla E5 den mi gidiyor? Ömür boyu sadece playstation’da araç kullanabilme izni ver.

Akan trafi?in aras?ndan m? gidiyor? ?ki araç aras?na a? ger ve hemen avla.

Trafikte motorlar?n yüzde kaç? düzgün kullan?l?yor, bir fikriniz var m?? Peki bu haliyle nas?l güvenli motor kullan?labilir? Ta??t sürücüleri de kendini güvende hissetmiyor.

Di?er ta??t sürücüleri lütfen motorlar? fark etsin ancak tüm motor kullan?c?lar?n?n da ciddi anlamda kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Çünkü di?er sürücülerin bak???yla hepsi bir.

Bu konuda bir ?eyler dü?ünmemiz ve her birimizin hem kullan???m?z? gözden geçirmemiz hem de çevreyi bilinçlendirmemiz gerekiyor. Benim akl?ma basit birkaç ?ey geliyor. Kurye ?irketlerinin motorlu kurye ba??na dü?en günlük trafi?i veya kilometre miktar? s?n?rlan?p denetlenebilir. Ayn? ?ekilde restoranlar?n servis motorlar?n?n da günlük limiti olabilir. Bir zamanlar ABD’de bir pizza ?irketi yar?m saatte sipari? teslimini garanti etti?i için servis arabalar? kazaya kar???yordu. Bu uygulama yasakland?.

Samimi görü? ve önerilerinizi bekliyorum. Motor kulüpleri ortak bir kararla bir hareket plan? geli?tirebilir mi? Ne dersiniz?

Herkese güvenli sürü?ler diliyorum.

Görü?mek üzere,

Ece Saygun
ece.saygun@motohaber.com

MOTOHABER'den al?nt?d?r ([Only Registered Users Can See Links])

Eroldayı
11.09.07, 22:58
bence uygulanmalı çok güzel bir teşhis en azından hayatta kalma mücadeleside denile bilinir bu uygulamaya

immigrant
11.09.07, 23:38
Ben motorcuların yanlış tutumuna son derece katılıyorum ama bu yazıyı okuyan ve herokuduğunu olduğu gibi algılayan insanlar bizleri de avlamaya çalışırsa şaşırmayın...

motorize_deli
12.09.07, 08:22
Az önce eminönü ne gittim işlemlerim vardı. Karaköyde köprü girişinde trafik bir CBR600rr çevirmiş izledim hatta dinledim. :D
Polis soruyor kaskın nerde die. Hatta azarlıyor Altına 20milyarlık motor almışında 500milyon verip bi kaskmı alamadın .Adam da yok yaa kaskım var iş yerinde unuttum falan fıstık zart zurt zırvalıyor. Yeni motorcuymuş ehliyeti bile yok :D Adamı motordan indirdi telsizle bi ananons yaptığını gördükten sonra gönül rahatlığıyla ayrıldım ordan :D Muhtemelen bağladı motoru :D :D :D Ohhh olsun ii olmuş

immigrant
12.09.07, 15:34
Valla bilmiyorumda beni avlamaya çalışıp elinden kaçıran olursa vay halineeee

SHoCK
22.09.07, 09:03
bagdat cattesı kartal sahıl yolu arası irili ufaklı motorcular her aksam saat 9 da bulusuyorlar bır kac kez merak ıcın durduk yanlarında adamlarım yaptıgı teksey toplanım yarıs yapmak ama bu bızım bıldıgımız yarıstan deyıl yarısın kuralı kım polıse yakalan madan en cabuk kartal gırısındekı ısık lara ulasmak hıc bırının korkusuyok bız zaten motorla yetısemıyoruz arabayla takıp ettık polısler peslerıne dusuyor kımılerını yakalıyorlar yakalananlar gayet normal bır seymıs gıbı guluyor lar ve poşıs hıc bır sey yapamıyor cezayı kesıyor bırakıyor bır hafta takıldık kadır arkadasımız la yanlarına anladıkkı cocuk ların durumu ıyı durumu kotu olanlar cezayı yedıkten sonra ettesıgun katılmıyor aralarına

immigrant
22.09.07, 09:31
Abi ne diyelim devletimizin polisi oyuna malzeme olmuş kimse sesini çıkarmıyor

motorize_deli
22.09.07, 09:37
bagdat cattes? kartal sah?l yolu aras? irili ufakl? motorcular her aksam saat 9 da bulusuyorlar b?r kac kez merak ?c?n durduk yanlar?nda adamlar?m yapt?g? teksey toplan?m yar?s yapmak ama bu b?z?m b?ld?g?m?z yar?stan dey?l yar?s?n kural? k?m pol?se yakalan madan en cabuk kartal g?r?s?ndek? ?s?k lara ulasmak h?c b?r?n?n korkusuyok b?z zaten motorla yet?sem?yoruz arabayla tak?p ett?k pol?sler pesler?ne dusuyor k?m?ler?n? yakal?yorlar yakalananlar gayet normal b?r seym?s g?b? guluyor lar ve po??s h?c b?r sey yapam?yor cezay? kes?yor b?rak?yor b?r hafta tak?ld?k kad?r arkadas?m?z la yanlar?na anlad?kk? cocuk lar?n durumu ?y? durumu kotu olanlar cezay? yed?kten sonra ettes?gun kat?lm?yor aralar?na

yaz?k yaz?kk karizmam?z? böle tipler iki paral?k ediyor..

deer_152
22.09.07, 12:05
bu yazıyı okuyan kimse ben bu nları yapmıyorum diyebilir bazen bende yapıorum bu tarz seyler bu motosikletin pratikliğinden oluyor birazda

motosikletleri farkedin kapsamında yapılanlar hep havada kalıyor ertesi gün sorsan cogu motosiklet kullanıcısı bile hatırlamaz
bununiçin herkes kendi kontrolünü yapsın önceki kazlardan ders cıkarsın güvenli seyir etsin tabiki full koruma