PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KYMCO exciting-500 test (bodrum)

satoyama
03.09.07, 09:42
bodrum tatilimizde tan??ma f?rsat? buldu?um kymco exciting 500 modelini test ettim bodrumun gece ve gündüz s?ca??nda virajl? yollar?nda deneme imkan? buldum tabiki artç?m çito'yla beraber kendisinin ve benim kask?m biraz bol geldi
saatte 150 km/h nin üzerine ç?kt???m zaman kask?n onu al?p götürece?i hissne kap?lm?? :D
motor gerçekten 500cc nin hakk?n? veren bi makina diyebilirim geceli gündüzlü sürü?ümde be?enmedi?im 2 nokta oldu
1 çok küçük sele alt? bagaj (di?er s?n?flardakilere göre)
2 çok a??r ve bunun dreksiyona yans?mas? biraz yorucu (nexsus500 x9-500göre)
be?endi?im noktalar ise
geriye kalan bütün özellikleri bence gayet iyiydi geceli gündüzlü sürü?lerde sus so?utman?n fark? uzun y?llar hava ve fan so?utmal? makinlar? sürdükten sonra baya fark ediyor 35 dereceyi bulan s?caklarda ve 27 dercelik gece ?s?s?nda performans da bir de?i?iklik olmad? diyebilirim!
gelelim en önemli konuya yak?t konusuna
motoru ilk teslim ald???mda 7lt yak?t ald?m ve tam olarak 200 km olmasa 200 km fazlas?yla yetecekti ben çevreyi tan?mad???m için 170. km de tekrar 3.5 lt ald?m yani motorun yak?t sarfiyat? gücüne göre baya iyi 100km de 3.5lt bence ideal motoru teslim etti?imizde 260km olmu?tu
performansa gelince 2 farkl? motorla h?z ve drag k?yaslamas?nda bulundum
1. honda nx4 falcon
2. honda cbx250
???klarda tek ki?i olan honda nx4 bana kalk??ta fark att? fakat k?sa bir süre sonra artç?mla birlikte di?er ???klara varm??t?k ki nx4 ü geçti?imi fark bile edemedim ama nx4 falconun 140km/h çok çabuk ç?kmas? ve kasks?z olmas? beni korkutmad? de?il
honda cbx250 ile olan k?yaslamam ikimizdede artç? olmas?na ra?men okadar da büyük bir fark yaratamad? ama cbx in arkadam sellektör yapmas? beni çok güldürdü asl?nda honda cbx in benim kaybolu?umu izlemesini isterdim ama a?a?? do?ru e?imli yolun sonu onu ve beni tehlikeye götürece?i için yava?lad?m çünkü kontrolsüz bir kav?a?a saatta 160km/h ile yakla??yodum yani Bar?? akarsu'nun hayat?n? kaybetti?i kav?ak t? oras? yava?lad?mki arkamda gaza gelmi? cbx de dursun dedim onunda arç?s? ve kendisinde kask yoktu!!
frenlere gelince bence tatmin edici arka freni s?kt???n?zda 2 tekeride frenliyor yani merkezi ön fren çift disk olmas? baya denge ve güven veriyo
farlar? ve özellikle wolksvagen transporter i hat?rlatan gösterge panel ???klar? çok çekiçi duruyor diyebilirim
[Only Registered Users Can See Links]

motorize_deli
03.09.07, 10:04
PAylaşım için saol meraklılarına iyi bir bilgi olabilir.. :)

Eroldayı
03.09.07, 12:49
mustafa paylaşımın için saol çok güzel paylaşım olmuş

deer_152
03.09.07, 15:51
mustafa abi paylasım için tesekkürler

immigrant
03.09.07, 18:17
Mustafa abi paylaşım için teşekkürler yenilerini bekliyoruz abi mümkünse bu kadar scooter dan sonra burgman 400 k6 nıun detaylı testi çok iyi olur