PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklete İlk Adım

immigrant
02.09.07, 00:06
TANI?MA....

Motosiklet... Kimilerine göre tutku , kimilerine göre araç , kimilerine göre hayat tarz?. Peki motosiklet henüz bizim için sadece yolda gördü?ümüz bisikletin motorlu versiyonu ise bu s?n?r tan?maz muhte?em dostluklar?n oldu?u dünyaya nas?l ad?m at?labilir??

Kimileri bir arkada??n?n motorunun selesinde tutulur motosiklete... Kimileri i?yerine gitmek için trafikle cebelle?irken yan?ndan süzülen bir scooter'?n rahatl???na aldan?r... Kimileri h?z tutkunudur heycan? art?k gerçek h?zda rüzgarla dövü?ürken ya?amak ister... Sonuç olarak motosiklet insan?n kan?na yava? yava? i?ler ve sonunda tutku halini al?r....

Ba?larda yolda gördü?ünüzde incelersiniz yada ?öyle bir bakar geçersiniz. Sonra trafikte araban?zla s?k??m??ken motosikletlerin neler yapt???n? takip eder kullan?m?na dair bilgi edinmeye çal???rs?n?z. Art?k park halinde gördü?ünüz bir motorun yan?na gidip ayr?nt?lar?yla vakit geçirme dönemini geçti?inizde önünüzden geçen her motor "Benimde Olmal?" demenize sebep olur ve art?k ?u problem ba?lar... Nas?l ba?lamal?y?m ? Ne yapmal?y?m? Kaç paraya mal olur? nas?l ö?renilir? vs vs vs .. ..

B?L?NMES? GEREKENLER

Art?k baz? ?eyleri ö?renmenin vakti geldi.. Öncelikle bilinmesi gerekirki motosiklet dünyan?n en güzel tutkular?ndan biri olabilir Yaln?z e?itimsiz bilgisiz ve korumas?z olarak sadece tehlike arz eden bir araç olacakt?r alt?n?zda.... Motosiklet kullanmak d??ar?dan görüldü?ü gibi "SA? GAZ KOLUNU ÇEV?RMEK" de?ildir. Birçok püf noktas? bilinmesi gereken özellikleri vard?r... Bunun için motosikletten önce ehliyet alman?z , E??T?M ALMANIZ GEREKL? KORUMALARI ED?NMEN?Z HAYATINIZI KURTARACAKTIR. Eksiksiz korumayla yola ç?kmak ak?ll? bir insan?n yapmas? gerekendir.... Eksiklerinizi tamamlad?n?z... S?ra motosikletinizi seçmekte...

MOTOS?KLET SEÇ?M?

TARZINIZI BEL?RLEY?N

Sahilde gezip kendimi göstermek istiyorum..... Do?an?n va?i çocu?u olup da?larda z?plamak istiyorum... Uzun yol yap?p türkiyeyi-dünyay? gezmek istiyorum... Ben rahat adam?m evden okula i?e gidicem trafikten kurtulmak istiyorum.... Öncelikle bunlar?n cevab?n? bulun.... Bunu bir tutku olarak görenler ise bitane race bitane cruiser bitane enduro bitanede scooter ister.... Ama birini ve en cok isted???n?z? seçinki pi?man olmay?n..... Bu pi?manl?k can?n?za mal olmasada zaman; para kaybetmenizi sa?layaca?? gibi motosikleten so?uman?zada sebep olabilir.Motosiklet s?n?flar? a?a??da... Do?ru olan? seçmek çok önemli.

SCOOTER

Scooterlar di?erlerine k?yasla daha hafif ve otomatik vitese sahiptirler. Otomatik vites olmalar? ve hacmen di?er tarzlardan genellikle küçük olmalar? trafikte rahatça hareket edilmesine elveri?li olduklar? için; genelde ?ehir içi trafi?inde kullan?lmak için tercih edilirler... Kullan?m? ba?lang?ç motoru olarak daha rahatt?r ve denge prensibinin kazan?lmas?na yard?mc? olurlar. Ayr?ca scooterlarda ayak-bacak bölgesi Direk rüzgara temas etmez K?smen kapal? oldu?u çin su camur kum vs. etkenlerdende bacaklar?n?z? korumu? olursunuz... Günümüzde scooterlar gittikçe geli?mekte ve hergün daha iyi özelliklere sahip olmaktad?r. 650 cc ye kadar motor hacimlerine ç?kabilen motosikletler uzun yoldada rahat ve sorunsuz yolculuk yapman?z? sa?layabilir....

CHOPPER/CRU?SER

Chopper/cruiser tarz? motosikletler di?erlerine nazaran a??rd?r. Hareket kabiliyeti daha dü?üktür . Yaln?z oturu? pozisyonu oldukça rahat oldu?u için uzunyol motoru olarakta an?l?rlar. Bu tarzda motosikletinizin üstünde görünüm veya teknik olarak de?i?iklikleri yapmak daha kolayd?r....

SUPERSPORT

Supersport tarz? motosikletler h?z tutkunlar?n?n tercihidir. Yüksek süratlere ç?kmak için tasarlanm??t?r. Mümkün oldu?u kadar hafif üretilip daha geli?mi? teknolojiyle üretilmektediler. SS tazr? motosikletler uzun süreli kullan??larda oturu? pozisyonlar? dolay?s?yla vücudunuzda a?r?lara sbep olabilirler.Alt?n?zdaki motosiklet yüksek bir güce sahip ve çok yüksek süratlere ç?kabilmektedir bu yüzden tecrübe bu tarzda çok çok önemlidir.Yüksek devirlerde kullan?ld??? için ömrü di?er motosikletlere k?yasla daha k?sad?r

ENDURO

Enduro tarz? motosikletler genel olarak arazi ko?ullar?nda kullan?lmak için üretilmi?tir... Enduro motosikletinizle da?lara tepelere t?rmanabilir , derelerden , su birikintilerinden istedi?iniz gibi geçer do?ayla iç içe güzel vakitler geçirebilirsiniz.. Enduro motosikleter içinde günümüzde asfalt ko?ullar?na da oldukça uyumlu olanlar? mevcut.Uzun yoldada enduro motosikletler sahibine gerçekten güzel anlar ya?at?p istedi?inizde asfaltta istedi?inizde toprakta engel tan?madan yol alabilmenizi sa?lar.

Tarz?n?z? belirlediktiden sonra motosikletinizi seçmeye geldi s?ra... Bilmelisinizki bedensel yeterlilik motosiklette çok önemlidir. Alt?n?zdaki makineyi tamamen kontrol edebiliyor olmak hayat?n?z? kurtaracakt?r...
Gelelim motorunuzun hacmine....

Öncelikle bilmeniz gerekirki bende sonunda süpersport 1000 cclik bir motorla sahilde turlucam diyorsan?z kendinize daha ucuz bir ölüm yolu seçmeniz enaz?ndan arkan?zda kalanlar için daha iyi olacakt?r. Motosiklet tecrübesi olmayan bir ki?i kesinlikle yüksek cc li ve seri motosikletler seçmemelidir.Ba?lang?ç için kullan?m? kolay ve sürücüsünün hatas?n? kapatabilen motosikletler seçmek en do?rusudur. Ba?lang?ç için 125-250 cc uygun aral?k olabilir yaln?z 2 zamanl? 125cc seri bir motosiklette ba?lang?çta sizi çok zorlayabilir. Özel e?itim kurumlar? ise al?nan iyi bir e?itimin tüm s?n?flar?ndan sonra500 600 cclik motosikletler ile ba?laman?n mümkün oldu?u söylemektedir.

Peki tarz?n?z? belirlediniz;ba?lang?ç için 125 cclik bir motor dü?ünüyorsunuz... Sat?n al?rken nelere dikkat etmek gerekir?

1) Motosikletin servis a?? : Çok önemlidir ... Yeterli servis ve herzaman motosikletinin arkas?nda duran bir firma size bu i?te çok vakit ,tecrube ve dostluklar kazand?r?r...

2) Parça Temini : Herhangi bir ar?za durumunda parçan?n temin süresi sizin hem üzülmenize engel olur hemde motosikletiniziz kullan?lmadan garajda yatmas?n? engelleyerek di?er parçalardada ar?za c?kma olas?l?g?n? dusurur....

3) Kronik ar?zalar... Örnek zat150 lide arka frenler surekl? gevser....

4) Kullananlardan mutlaka bilgi al?n ... Mümkünse deneyin ve deneyimlerinizi di?er insanlar?nki ile kar??la?t?r?n.....

Günümüzde bu sorularla bo?u?an ve cevab?n? bulamay?p yanl?? tercihler sonucu pi?man olan , daha kötüsü can?ndan sa?l???ndan olan arkada?lar?m?z var. Arkada?lar lütfen bu konulara dikkat edelim. Bize "buda bi?eymi öle ses ç?karan bilmem kaç cclik kawasakilerden alsana " diyen çok insan ç?kacak kar??m?za sa?duyu ve mant?k çerçevesinde hareket etmek bizim için herzaman iyi olacakt?r....

Bu evrelerin hepsini atlat?p güzel bir ba?lang?ç yapt?ktan sonraysa inan?lmaz güzellikler görece?iniz; unutulmayacak an?lar ya?ayaca??n?z ve muhte?em dostluklar edinece?iniz bir dünya kar??n?zda haz?r. Motosikletinizle mutlu mesut, kazas?z üzüntüsüz nice kilometreler dilerim.... Sayg?lar?mla...

KORUMASIZ YOLA ÇIKMAYALIM !!!!!

ÖYMEN AKIN

Eroldayı
02.09.07, 02:09
öymen bu yazın resmen çuk gibi oturmuş bazı düşünceleri konuşturmuşsun ellerine sağlık

immigrant
02.09.07, 02:10
Ne demek abi yeni başlamak isteyen bir kişiye faydalı olsa yeter motosiklet camıasına hizmete de dur durak yok

Eroldayı
02.09.07, 02:24
düşün sene ya adamın gönlünde yatan motosikleti maddi acıdan alamıyor gidiyor çin malı bir motosiklet alıyor ve bazı sorunlar başlıyor bu sorunları çok forumlarda okuduk yazdık bu iş sevdaya dönüşmeden bitiyor maddi acıdan güçlü olanlarda egoları ve hırslarıyla yarışıyorlar

immigrant
02.09.07, 02:26
Abi çin malı motosikletler piyasaya girince evet kalite düştü yalnız şuda varkı benım motorumda çin malı 16000 kmde ve nerelere gıttık biliyorsun... At sahıbıne gore kısner kanısındayım ben ... Emınımkı cok kotu olanlarıda vardır ama pıyasada o kadar cok cınlı kullanan varkı memnun olan..........

Eroldayı
02.09.07, 02:29
yalova motofestte giderken sirkeci vapurda mondial yetkili servis olduğunu söyleyen birisiyle tanıştım adam motoruyla su dağıtıyormuş motor kısmında şakır şakır ses geldiği halde motorunu servise getirmiyormuş yurdum insanı birde mondialin paröçalarını ucuzluğundan bahsetti

immigrant
02.09.07, 02:31
Abi ben bakıma gittim birgün adam mondıal 151rs getırmıs yan yatırmıs motoru ....
Yeni gibi belliydi baktım km daha 400 küsürde .. kişi binmişler motora herbırı en az 80 kilo 150 lik motor rodajda daha adam bu nıe 90 ı gecmıyor dıyor.... Sonra çinliler kotu bu sekılde kullanılırsda zaten yorum yapmaya bıle gerek yok kanımca

Eroldayı
02.09.07, 02:34
birde şu var bu çinli motor sayesinde servisler ekmek yiyoruz diyorlar,bazı şeyler param var demekle olmuyor baksana iki kişi binmişler motor gitmiyor diyor:) o adama sormak lazım al arkadaşını sırtına koş ve aniden dur

immigrant
02.09.07, 02:37
birde ?u var bu çinli motor sayesinde servisler ekmek yiyoruz diyorlar,baz? ?eyler param var demekle olmuyor baksana iki ki?i binmi?ler motor gitmiyor diyor:) o adama sormak laz?m al arkada??n? s?rt?na ko? ve aniden dur

abi ekmek yeme i?i do?ru c?nl? gel?once para kazanmaya baslad?lar ama bunun c?nl?n?n kal?tes?yle alakal? oldugunu dusunmuyorum ... Çinli motor piyasaya girince motor say?s? 9 10 kat?na yukseld? e motor cok olunca i? çok ... bence iyi oldu ?mkan? olmayan ?nsanlarda motoruna kavustu... Ben?m gibi ogrenc? bi adam mesela scooter ?c?n hondaya 5000 veremezd? gecen y?l allahtan varm?s zat?mda bu gunler? yasam?s?m