PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jinlun 250 Marauder

Kaiser
16.08.07, 10:10
Selam herkese,
Ben halen kullanmakta oldu?um motorumu tan?tmak istedim size biraz.Hem teknik bilgi,hemde tecrübelerimi, ya?ad?klar?m? aktaraca??m bu bölümde.Öncelikle teknik bilgi k?sm?na gelelim

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Shot at 2007-08-16

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Shot at 2007-08-16

Boyu 2160 mm.
Geni?li?i 815 mm.
Yüksekli?i 1090 mm.
Yerden Yüksekli?i 140 mm.
A??rl??? 140 kg
Max. Ta??ma Kapasitesi 160 kg
Fren Sistemi Ön Disk,Arka Kampana
Motor JL 253 FMM
Motor Tipi 4 Zamanl? Çift Silindir
Silindir Tipi Vertikal
Piston Deplasman? 233.8 cc.
Kompasyon 9.2:1
Max. Tork 15/6500
Max. Güç 21 hp / 9000 rpm
Ate?leme Sistemi C.D.I
Çal??t?rma Elden Mar?l?
So?utma Sistemi Hava So?utmal?
?anzuman 5 vites
Akü 12 V - 7 Ah
Yak?t Tank? Kapasitesi 10 Lt.
Ortalama Yak?t Tüketimi 2.8 Lt. / 100 Km.
Renk Tercihleri Siyah,Bordo

?imdi gelelim tecrübelerimize.Bu yaz?y? merak edip okuyan hemen herkesin çin motorlar?yla yak?ndan uzaktan bir tecrübesi olmu?tur mutlaka.Jinlun'un da
di?er motorlardan fark? yok.Çin mal? motora sahip olup, "bu motor çinlilerin en iyisi,bu motor suzuki garantisinde,hiç kötü olur mu,bu motor macar mal?,çin de?il" gibi komik ?eyler anlatmayaca??m burada.Çin mallar?nda olmayan ?ey kalite standart?.Ayn? markan?n 2 ürününün biri sorunsuz çal???rken,di?eri servisten ç?kmayabiliyor.Gördü?üm kadar?yla hemen hemen tüm çin mallar? ayn? kaliteye ama farkl? donan?ma sahip.Jinlunda fabrika ç?k??? olarak çanta,ön cam,geni? peg gibi chopperda olmazsa olmaz donan?ma sahip olarak geliyor.Ben motorumu 300 km'de ald?m.Makina nerdeyse hiç kullan?lmam??,1 sene yatm??t?.Bu yatmas? hem iyi hem kötü ?eylere neden olmu?tu.?öyleki; yatt??? için birçok yerinde oksitlenmeler vard? ki,bunlar Med-Par'la yap?lan 2-3 saatlik çal??mayla p?r?l p?r?l oldu.Ama ayn? korozyon vida yerlerinde de vard? ki böylece sürekli ?ikayet edilen vida gev?emesi bende nerdeyse hiç olmad?.Vidalar gev?iyor çünkü bu motorlar titriyor.Tek silindirde olsa, çift silindirde olsa titriyorlar.Buna zamanla al??anlar titremedi?ini söylese de, böyle bir ?ey yok gayetde titriyorlar.Ama benim motorum ?u anda 6500 km'de ve gerçekten titremesi oldukça azald?.Bunu, parçalar?n çal??mas?yla beraber uyumsuz ba?lant?lar?n birbirine al??mas?yla aç?klayabilirim sadece.Ben kendi ad?ma ekzoz d???nda bir problem ya?amad?m.Malesef dü?ük malzeme kalitesi ve motor yatt??? için olu?an oksitlenme ekzoz ba?lant? bölgesinin k?r?lmas?na ve z?r?ldamas?na neden oldu.Punto at?ld? ama bir süre sonra tekrar etti.Bende ekzozlar? tamamen kestirip aç?k ekzoz yapt?rd?m.Hem sesi güzel oldu hemde performans? çok hissedilir bir ?ekilde artt?,titre?imi dahada azald?.Frenleri yeterli,lastiklerin yol tutu?u iyi,gösteri?li bir motor.Ben ald???mda, standart ön cam yerine oldukça büyük bir Kappa cam tak?l?yd?.Bunun yarar?n? ?ehird??? seyahatlerde anl?yorsunuz,gerçekten iyi rüzgar kesiyor di?erine göre.Vites geçi?lerinde bo?a atmak zor olabiliyor ba?ta ama sonra buda iyi hale geliyor merak etmeyin.Debriyaj? gayet yumu?ak,yormuyor.Selesi sert yap?da.Baz?lar? yumu?ak sele sever ama uzun süre oturdu?unuzda onlarda a?r? yapt???ndan ben sert seleyle çok rahat uzun yol gidebiliyorum.Tabi bu benim tercihim.Artç?ya oldukça geni? bir yer mevcut.2 bayan bile oturabilir nerdeyse Üstünde gelen sert çantalardan herkes ses yap?yor diye ?ikayetçi.Zaten choppera da deri çanta yak???r ki bende öyle yapt?m.Göstergesinin yanl?? gösterebildi?i söyleniyor ama ben kontrol ettim defalarca, bende bir sorun yok neyseki.H?z amaçl? de?iller ama yapt???m denemelerde 145 km max h?za ç?kt? ki bu motorlar aras?nda çok yüksek bir h?z.Ayr?ca 2 ki?i ve yüklü halde 130 km h?zla gidebiliyor.Rodaj?n?n iyi yap?lmas?ndan kaynaklan?yor san?r?m.150 cc'ler de düz yolda ba?aba? gidiyor gibi görünsede fark? yoku?larda hemen anl?yorsunuz.Bence böyle bir motorun 250 cc alt? olmas? pek verimli de?il.Bence 4 japonla k?yaslanmaz bile ama benim için bir mal?n en önemli yan? fiyat/performans oran?d?r ve bu motorun oran? inan?n çok çok iyi.Ama 2 vida s?kmas?n? bilmeyenin uzak durmas?n? öneririm.

Eroldayı
16.08.07, 10:23
önder paylaşımın için saol emeğine sağlık

immigrant
16.08.07, 11:12
Önder aramıza tekrar hoşgeldin... Paylaşım için teşekkürler...