Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Shadow vites Sorunu Yardımmmmm
bana bu sorun hakk?nda lütfen yard?m..benim 2006 model 6 bin km de shadowumda vites geçi?lerinde sorun var yada bana öyle geliyo..sorun ?udur ki sürü? esnas?nda hiçbi sorun yok sorunsuz geçi? var ama durdugum zaman bo? vitesi bulmak sorun yarat?yo bunun hafif debriyaj? b?rak?p gaz verince bo?u buluyo.motor çal??mazgen mükemmel ee giderkende sorun yok ama durdugumda 1 den direk 2 ye geçiyo servise sordum balata degi?ecek dediler yaw motor 6 binde daha.. ha diceksinizki 6 bin olma?s? debriyaj?n bitmicegi anlam?na gelmez e bende 14 senelik kullan?c?y?m anlamad?m. daha sonra ise bir motor ustas? arkada??m shadowlara en uygun yag shell 10 40 yagd?r sonra onuda ald?m dün yeni degi?tirdigim yag? bo?alt?p tekrar shell koydum sonra bi test ediyim dedim 40 50 km yol yapt?m ?ehir içi ve d??? walla yine ayn?..kafay? yedim anl?can?z ..debriyaj? test ediyorum ön fireni s?k?p kalk?? yap?yorum ee kaç?rma yok motor yükleniyo yükleniyo stop ediyo ee normal..k?sacas? bu sorunu bana anlatabilcek arkada? yada usta varsa sevinirim servise gidiyorum direk balata degi?tir diyo kimi sorun yok diyo...sonumuzu allah hay?r getire
fikirtepede ?adi abinin yan?na ugra derim bi baks?n
motohal
büyük bir ihtimalle ay?rm?yor ama sebebini sorarsan :(
bencede bir ?adiye u?ra faydas? olacakt?r :)
ben Levent..
senturk_69
19.10.09, 19:52
soner sendeki s?k?nt? genellikle ag?rdevir makinalarda olan bir sorun ama bu sorun hondada yok çünkü ?anzuman konusunda
honda 1numara diyebilecek kalitede bir marka bu sorunun kaynakland?g? yer di?lideki hilallerden kaynaklan?r ama baya yol
yapmas?laz?m makinan?n veya baya hararet yapmas?laz?m makinan yagz?zkalmas?ndanda olabilecek bir sorum honda genellikle gastrol tercihediyor ama daha iyi kaliteli yaglarvar mesala bor cok iyi kaliteli birde onudene ama yine sorun devam eder ama
hilallerin parcalanmas?n? a??nmas?n? engeller sak?n o budedidiye 200 lira balatalara veripde deyi? tirme ( birde bakmakta faydavar)
yaw abi bi bakla?m bi gün müsait olunca geliyim...zaten sorun ?u motor sogukken hiç sorun yok ?ak? ?ak?r vitesler biraz gidince 20 30 km sonra yap?yoo debriyaj ?s?n?nca
bir süre ybr kullnad?m tabi kar??la?t?rmak nekadar do?ru olur bilmem ama ikisindede klasik vites düzeni var 1 N 2 3 4 5 olmas? laz?m
ilk zamanlarda motor çok bak?ms?z debriyaj balats? bitik ve 109bin kmde oldu?u halde vitesi bo?a N almakta hiç zorlanm?yordum. stop etmeden önce al??ganl?k olarak N arar?m asla vitesde b?rakmam
motor bir ara komple bak?ma gitti debriyaj balats? seti de?i?ti motora tekrar bindim aman tanr?m! resmen vites kaz?k gibi olmu? ve eski hali inan?n daha iyiydi N geçmek bir eziyet halini alm??t?
tabi kendi motorum olmad??? için fazla üzerine dü?medim o ?ekilde al??t?m..
soner senin sorununu iyi bir ustan?n ince bir ayar yaparak halledebilce?i kan?s?nday?m. malesef ülkemizde her ana serviste i?inin ehli olan uslar? seçmiyorlar bir?eyi söküp takmak ba?kad?r tamir etmek ince ayar yapmak ba?kad?r, ustal?k hassas ayarda ve kaliteli i?çilikte belli olur motorun debriyaj seti de?i?mi? olabilir fakat nas?l de?i?ti?i çok farkl?d?r önemlidir..
senturk_69
23.10.09, 19:30
arkada?lar söner geldi sorunu belli oldu t?rafikte biraz fazla durunca balata gidmi? te?istamam cözüm soner :)
senturk_69
23.10.09, 19:40
yok be kim usta :) ne anlar?z ustal?k yan BEA
balata degi?ti sorun giderildi:D
soner yüksek torklu bir makina bu normaldir balatan?n bitmesi, ?adi abi i? bitiricidir :cheers:
senturk_69
29.10.09, 17:54
sagol i?im bu birde arkada?lar saglam balatan?nda bitirmek 9 saniye sürer haberiniz olsun inanm?yan varsa yar?m debrejda 9 saniye gazçek görüsün ..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.