Orijinalini görmek için tıklayınız : 3.8 lt/100km sizce normalmi ?
birço?unuzda bildi?i gibi x8 200 kullan?yorum,son zamanlarda bana biraz fazla gelen
yak?t sarfiyat?n? ölçtüm ve 3.8 lt ç?kt? takribi 120.000tl/km de gibi bana biraz fazla gibi geldi,
bir sitede gördüm 2.5lt/100km diyor:(
sizce?
:) abi öp ba??na koy ayr?ca 2.5lt/100km hesab? max 70km olarak hesaplan?r benim makina 6lt ile 185km gidiyor:icon_secret: depoda 2lt rezerv kal?nca ???k yan?yor onlada nekadar gider sen hesap e toplam? 8lt t. ?imdi diyeceksin 50cc ne yapt?n sen! ama 12000rpm çeviren motor için normal diyorum asl?nda motorlar yakm?yor benzin pahal? :)
motorun a??rl?k ve güç dengesi durumu çok etkiliyor tam verilerini bilmiyorum test de etmedim ama 200cc o kasay?+yükü belli bir sürat ve performansta tutmas? için 250cc den daha yüksek devir üretmesi gerekir çünkü motorda beygir gücü de?i?tirilmemi? 250cc ile ayn? tutulmu? haliyle k?sa strok dü?ük tork yüksek hp..
senin motorda devir saati olsa olay? daha iyi anlard?n elinden geldi?i kadar dü?ük devire sabitlemeye çal?? çünkü benzin fiyat? yine ald? ba??n? gidiyor
bence normal ald?g?n performansta önemli
fazla basm?yorum 90 / 100 gibi nadir olarak 100 üstüne ç?k?yorum :)
daelim history125 le hemen hemen ayn? yak?yor ;) ?ehir içi 1 depo ile (8lt) bitimine kadar 222km gitmi?ti
yaa benim kafam? kar??t?ran bir sitede 2.5 lt/100km
yaz?nca dumur oldum :icon_secret:
birde reklamlar?nda az yakmas?n? ön plana ç?kar?nca acaba dedim
birde 100 üzeri dene
yaa benim kafam? kar??t?ran bir sitede 2.5 lt/100km
yaz?nca dumur oldum :icon_secret:
birde reklamlar?nda az yakmas?n? ön plana ç?kar?nca acaba dedim
levent abim motorlar az yak?yor benzin pahal?:icon_secret:
Konu?urkende söyledim sana Levent abi motorunun yak?t? normal satonunda dedigi gibi benzin pahal? benim motorda 110 kr? yak?yo bazen 130 oluyo 120 oluyo takma kafana ;)
abi yak?t sarfiyat?n çok iyi bence, 90km h?zla gitmen önemli de?il o h?za ne kadar zamanda ç?kt???n önemli ;)
bakal?m arkada?lar 1 haftad?r sabahlar? beni üzüyordu :(
bugün ayarlar?n? yapt?rd?m :)
umar?m bundan sonra üzmeyecek :) gelirken biraz denedim , ma?allah? var yar?m gazda 120 gördü :D
senturk_69
12.06.09, 20:06
abi ad? üsdünde 200 bu motor 90 cok sever ve bu süratlarda yakmaz ama 100 geçince yakar motoru biliyosun yak?tda önemli etkenler
1 hava filitresi
2 buji
3sibop ayar?
4 karbiretörün temizliyi
5 rüzgar bunlar yak?t için en önemli etkenlerden biri
bunlar tam olunca sorun tamamen ortadan kalkar :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.