Orijinalini görmek için tıklayınız : bu nas?l bir motor (Yuan)
Herkeze merhabalar abilerim karde?lerim (i?portac? malsatmaya çal???yormu? gibi oldu ama olsun) :Smile161:
Bir önceki motorumun Asos gezisi dönü?ünde ar?zalanmas? ve benimde yol kenar?nda b?rak?p gitmemle motor ortalardan kaybolmu?tu.Yeni bir yaza giriyoruz ve tabi gezilerde birlikte gazlayabilmemiz için banada bir makine laz?m. Özgürle biraz konu?tuk alma karar? verdik. Ancak bir kezde size soray?m dedim.
Bu motor hakk?nda hiç bir bilgim yok ilk tan??mam?zda ?adi abi cross'la gelmi?ti yaln?? hat?rlam?yorsam hem o biliyordur bu tip motorlar? hemde içimizde bu konuda bilgili olan arkada?lar vard?r diye açt?m konuyu.
Motorun 1 adet resmi var elimde 2006 model 2000 km fiyat olarakta adamla 1.000 de anla?t?k.
Bu motorun yedek parça durumu nedir san?r?m bu konuda s?k?nt? yarat?r.
Birde bu tip motorlar normal yoldada gider san?r?m bir s?k?nt? olurmu uzun yolda ?
K?sacas? sizlerin dü?üncesi nedir ?!
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
bu tarz motorlar biraz gürültülü cal?s?r ama keyiflidirde
bence bu fiyata alabilecegin en uygun vitesli motosiklet
parca sorunu yas?yacag?n? sanmam ama genede tam anla?madan yak?n bi servise göster resme bak?l?p motor al?nmaz
hemde iyi bi servise göster bence oras? zaten motosiklet tamircisi gibi baksana resme..
çinli motor kullan?c?s?na göre degi?ir ne ekersen onu biçersin bence tabi bu benim fikrim. parça sorunuda olmaz muadilleri oldugu için parçalar? birbirine uyumludur.
hadi hay?rl? olsun..
senturk_69
18.04.09, 21:01
motor güzel bir s?k?nt? yok gibi dediklerinize göre fiyatta baya güzel okilometreye göre birde belli ollmaz adam cok gilometre yapm??t?r saati geride cevirmi? olabilir 2000de dediyin motor zinciri gergisi ortaya gelmemi? olacak ve balatalar her ikiside kal?nl?k olarak 6mm gibi civarlar?nda olacak motora bindiyinde 60 la giderken ellerini b?rak biryere dogru çekmeyecek bunlar önemli konular ünma?adan ses gelmiyecek ?ayet bildiyin ki?iyse sahibini biliyosan ozaman bunlara bakmana gerek yok uzun yolac?kmak içinde 2 lastik ve motor kulaklar?na lastikyakmak laz?m yoksa azer bülbülle akrabaolursun bunlar? yapar san omakina seni her yere götürür zinciride unutmamak laz?m çekoslan orinli takmaklaz?m parca sorununa gelince coks?k?nt? olacag?n? zannetmem cogu parcalar uyuyor mesala debrej balatas? honda titan?n kisi uyuyor ama parcada en iyisi mondial mesala 150 ut benden bukadar dostum gerisi sana kalm??
arkada?lar güzel özetlemi?ler do?ruda yazm??lar dedikleri bigi o km deyse o fiyata al?n?r iyide bakarsan butarz motorlar çinlide olsa seni fazla üzmez binersin:icon_razz:
Yuan, Çelik Motor getiriyor parça konusunda s?k?nt? çekece?ini sanmam.
o fiyata o km bence uygun üzmesine gelince temiz bakar , görünü?üne aldan?p gerçek kros gibi kullanmassan
seni üzece?ini sanmam :)
(buarada Levent ben )
çinliye yana?ma bence ama fiyat? uygun. resime bak?pta bir?ey söylemek çook zor.
Yorumlar?n?z için te?ekkür ederim arkada?lar saolun.
?adi abi o dediklerinide bir kag?da not alay?m ezberleyeyim gidince hem ustaya bakt?r?r hemde kendim bakmaya çal???r?m :)
senturk_69
19.04.09, 17:41
in?allah hay?rl?s? olur
Te?ekkür ederim ?adi abi
Bu gün gittim motoru kulland?m.Daha sonra benim eski scooter'? götürdü?üm bir usta vard?. Samimiyetine inand???m.Motoru inceledi biraz. Sa?lam makina al bunu dedi.Hatta kaça anla?t?n 1.000 deyince bedaba kesin alacakm?s?n almayacaksan ben alay?m dedi :) Motoru al?cam yaln?z hala alk?ma tak?lanlar var.
?adi abi motor kullan?lmaya kullan?lmaya egzosu küflenmi? bu bir s?k?nt? yarat?rm??
Tam ben bunu yazarken faruk abi arad? motor meger arkada??n?nm?? sorunsuz o makine al dedi :)
farukta sorunsuz dediyse tereddüt etme
egsozun d???ndaki küf o kadar önemli de?il sadece görüntü kirlili?i yapar, tabi içine kadar çürümediyse.
sprey boya ile boyars?n olmad?
senturk_69
21.04.09, 21:24
faruk biliyosa sahibini bencede al egjoza gelinve sök egjozu bir telf?rçayla telle sonra ag?zl?g?n? kapat ve bir k?rom cuya ver san?r?m 20 yapar ama ag?zl?g?na dikkat et biraz daha beklet k?romajda sonra 10 numara derdin kalmaz :)
bugün al?m sat?m yap?lacakt?
dün msnden konustuk böyle söyledi
Moralim s?f?r :( Ak?am adam? arad?m 2 kez sabah haz?r olmas?n? gelip acalag?m? söyledim motoru zaten onun öncesindede gitmi?tim tamam dedi anla?t?k.
Sabah gittim bakt?m motor dükkan?n önünde yok her halde adam bir yere gitmi?tir giriyim dükkana bekliyim dedim.?çeri girdim adam içerde.
--- Hay?rd?r motor nerde(ben)
--- Motor gitti karde?im
--- Gitti derken nas?l yani çald?larm? (Ben)
--- Bu dükkan?n sahibi yani benim ortag?m?n çocugu bir motor çalm?? benim motorun ayn?s?ndan polisler geldi ?ikay etmi?ler çocugu buldular.Ortag?mda bu motoru vereyim ?ikayetinizi geri al?n dedi adamlar kabul etti.Bende çocuk hapse girmesin diye vermek zorunda kald?m motoru.
---Yapt?g?n ay?p bir?ey ama bir birimize söz verdik ben söz veridigim için burday?m (ben)
---Hakl?s?n karde?im ama ne yapay?m i?te zor durumda kald?k
Durum bundan ibaret moralim çok bozuk :( Ne hayaller kurmu?tum hepsi yalan oldu
Ne yap?cam ?imdi bilmiyorum.Yeni motor bulmam laz?m bir an önce :(
ben yak?nda ö?renirim i?in gerçe?ini,belki de vermekten vazgeçti (tam bilmiyorum ama,sadece tahmin)
k?smet de?ilmi? üzülme,daha neleri dü?er
bu cihaz cok seri ve muad?ller?ne gore v?rajlarda cok dengeli dusunmeden alab?l?rs?n hocam arkadas?mda var.
Faruk abi bilmiyorumda anla?t?k ettik o kadar git gel yapt?m adam?n yapt??? ay?p makine bulunur tabi bulunamas?nada insan?n hevesi kursag?nda kal?yor.
Potenza te?ekkür ederim yorumun için ama san?r?m mesaj?n ba??n? okuyup sonradan yap?lan yorumlar? okumam??s?n.
Özgürün yan?na kaç?cakt?m bu hafta sonu motorla al??veri? yapacakt?k mundar etti herif bütün her?eyi :(
can?n? s?kma kardes?m ?llak? s?rkec?de mevcuttur bu motor.
?n?allah pa?am bakal?m arama tarama i?lemine ba?l?ycaz yine
her i?te bir hay?r vard?r, ba?ka motor buluruz dert etme o kadar.
Dogru söylüyorsun duman saol
genelde motor al?mlar?nda kimse sat?s? üzerine almak istemedi?i için plakas?z motosikletler revacta
önceki anlatt?klar?ndan yola c?karak akl?ma gelen su
ya cal?nt? motosiklet oydu geldiler ald?lar yada sen üzerine almakta ciddi davran?nca i? patlamas?n diye kaybettiler
bir di?eri gösterdi?in tamirci uygun diye gidip adamdan motosikleti almas?n
senturk_69
22.04.09, 23:33
hayda bune i?ya :(
Levent abi ne biliyim adam yanar döner bir adam ç?kt? ne yapt?g?n? bende anlamad?m.
Özgür söyledigin ihtimallerden biri olabilir.Ama en son ihtimale inanm?yorum çünkü o ustaya bir arkada? tavsiyesiyle gitmi?tim arkada? bizi tan??t?rm??t? ve o ustayla aram?z iyi.Sonradan gittim söyledim zaten böyle böyle oldu usta sana bu gün bak?ma getiricegimi söylemi?tim haberin olsun dedim. Oda üzüldü.
?adi abi olay? bende çözemedim ama bana acil motor bulun motorcu duygular?m depre?iyor :D
piyasada motosikletmi yok
bulursun bi tane
a?k?n adam?n anlatt??? olay do?ru gibi görünüyor,kesin olarak bir iki gün geçsin sana o zaman söylerim
Eyw faruk abi ama u?ra?maya de?mez art?k
500 daha koy bi ybr al kafan rahat olur hem s?k?nt?s?z binersin
senturk_69
25.04.09, 09:41
bak ne güzel yazm?? birazdaha bekle 500 daha koy ybr veya bir tane titan ala ba??n agr?mas?n istediyin yerede götürür ve azda benzin yakar
Öy dü?ünüyorum abi hatta bir tane gözüme kestirdim.Dur bakal?m ne olacak.
Bu sefer motoru söylemiycem ugursuzlukmudur nedir söyleyince bir?eyler ç?k?yor :)
her?eyde bir hay?r vard?r zaten bo?ver motormu yok arkada?lar?n dedi?i gibi ama sana tavsiyem ba??m a?r?mas?n dersen bi cup al biraz köylü gelebilir ama en kral makina cup tur 2. el kymco lar baya uygun ce çok sa?lam
satoyama te?ekkürler verdigin fikir için ama dur bakal?m bir ybr kestirdim gözüme bakal?m ne olacak :)
satoyama te?ekkürler verdigin fikir için ama dur bakal?m bir ybr kestirdim gözüme bakal?m ne olacak :)
ybr tavsiye ederim 2. elde alt?n gibidir
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.