PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Macerac? gezgin son yolculu?una ç?k?yor:(

ghost free
03.01.09, 06:25
Macerac? gezgin son yolculu?una ç?k?yor

Kazanc?o?lu Mobilya’daki hisselerini 2001’de orta??na devreden ve 2003 y?l?nda, Büyük ?skender’in Yunanistan’dan Hindistan’a kadar fethetti?i yolu tek ba??na motosikletiyle giden do?a sporlar? tutkunu Sinan Kazanc?o?lu, yeni y?l?n ilk günü saat 12.30’da, Etiler’deki evinde tabancayla ba??na ate? ederek ya?am?na son verdi.

KAZANCIO?LU Mobilya’n?n eski hissedar? Sinan Kazanc?o?lu, Etiler’deki evinde intihar etti. Arkada?lar?n?n "?övalye" diye ça??rd??? Sinan Kazanc?o?lu (48), internetteki sosyal payla??m sitesi Facebook’taki sayfas?nda kendisini "ruhumun ustas?, kaderimin kaptan?y?m" diye tan?mlam??. Nasuh Mahruki ve Selim Tansal’la 2004’te bir ay boyunca Kuzey Hindistan’? boydan boya geçen, iki arkada??yla ?skoçya’da bir hafta boyunca 250 kilometre at üstünde seyahat eden Sinan Kazanc?o?lu, do?a ve gezi tutkunu bir macerac?yd?. Sinan Kazanc?o?lu, son yolculu?una bugün ö?le vakti Te?vikiye Camii’nden ç?kacak.

Mahruki’den sitem

Ölüm haberi üzerine, yak?n arkada?? Nasuh Mahruki, Sinan Kazanc?o?lu’nun Facebook’taki duvar?na, "Ben bu yapt???n? anlam?yorum ve kabul etmiyorum Sinan. Daha iki gün önce sen yazd?n, ’Yeni y?lda da aynen devam umuduyla’ diye. Umut mu b?rakt?n, hayal mi b?rakt?n ?imdi bizde. ?steyince oyunu terk etmek var m? böyle. Hayat?mda tan?d???m en özgün ruhlardan biriydin, sadece özgünlü?ünle de?il, hayata kar?? yi?itli?inle de de?erliydin benim için. Umar?m gitti?in yerde arad???n huzuru bulursun. Bir ba?ka ya?amda yeniden kar??la?mak dile?iyle" diye yazd?.

Sinan Kazanc?o?lu’nun, seyahat çantas?ndaki olmazsa olmazlar? Lonely Planet Dergisi, pipo ve tütündü. Kazanc?o?lu bir röportaj?nda, insanlar? ara s?ra da olsa ofisindeki masas?ndan kalk?p kendilerine, "Acaba hayat?m? hep böyle, bu ?ehirde, üç be? restorana giderek, üç be? arkada? ziyareti yaparak m? geçirmek istiyorum" diye sormalar?n?, cevaplar?n?n ’hay?r’ olmas? durumunda, "Vakit geçirmeden kendinizi geldi?iniz ve ait oldu?unuz yere at?n. Yani do?aya" diyordu.

Dokuz ya??nda ata bindi

Kazanc?o?lu, küçük ya?lardan itibaren kar ve su kaya??, binicilik ve dal?? sporlar?yla u?ra?t?. Kolektif sporlardan çok, bireysel sporlara yönelen Kazanc?o?lu bir röportaj?nda, "Kar??mda ba?kas?yla mücadele etmek yerine kendimle ve do?ayla mücadele etmek, her zaman daha riskli ve daha heyecan verici olmu?tur benim için" diyordu. At binmeye dokuz ya??nda ba?layan Kazanc?o?lu 1979 ile 1987 y?llar? aras?nda California Sacramento State Universitesi ve San Francisco Lincoln Universitesi’nde ekonomi okudu. ABD’de dalmaya merak sard?.

Türkiye’ye döndükten sonra büro ve ev mobilyas? üzerine kendi ?irketinde 2001 y?l?na kadar çal??t?. 2001’de ?irketi orta??na devrederek i? hayat?na ara verdi. Kültür Bakanl???’na ba?l? olarak arkeolojik eser koleksiyonerli?i yapt?.

Oyunu bozdun Sinan

Sinan Kazanc?o?lu’nun Facebook’taki sayfas?na arkada?lar?ndan baz?lar? ?unlar? yazd?:

Özlem Önal Çok üzüldüm çok anlatamam. ?ki gün önce seninle buradan konu?tuk, senin gibi güzel insana bu yak???r m?? Mekan?n cennet olsun, nur içinde yat. Umar?m kendin için ya?ad???n gibi ölümü de kendin için seçmi?sindir. Gitti?in yere hepimiz gelece?iz. Görü?mek üzere.

Aytek Sermet Sevgili arkada??m, bu kadar renkli hayata bu kadar yak??mayan bir son. Galiba sen mutlusun ?imdi. En az?ndan beni öyle oldu?unu dü?ünmek rahatlat?yor. Mekan?n?n cennet oldu?unu biliyorum.

Zeki Kadirbeyoglu Sinan, hiçbirinizin yapamayacaklar?n? ben yapar?m diyorsun. Karar senin dostum, her zaman senin.

Fikret Kazan Senin bu genç ya?ta aram?zdan ayr?lmas?n?n bir tek nedeni olabilir, Tanr?n?n yeni bir melek istemesindendir.

Ba?ak Sayan Böyle b?rak?p gitmek var m?yd? Sinan? Seni çok özleyece?im. Umar?m buralarda bulamad??? huzuru gitti?in yerde bulursun.

Faruk Gazio?lu Hep derdim ?u hayat? en keyifli Sinan ya?ar diye. ?stedi?in gibi gezdin, gördün, a??k oldun, sevdin, hayat?n tad?labilecek en güzel anlar?n? ya?ad?n ve ya?att?n. Her ?ey senin elindeydi ama bu olmamal?yd? dostum. Oyunu bozdun.

[Only Registered Users Can See Links]

ALINTI HÜRR?YET

deer_152
03.01.09, 08:47
her?eyin bir çaresi bulunur intihar çözüm de?il
allah rahmet eglesin

dalyan
03.01.09, 15:33
Eski Motokros ?ampiyonu ustam Y?lmaz Akba?'da geçen sene ayn? ?ekilde intihar etmi?ti:( Ne ac? tesadüf.

ummet
04.01.09, 11:03
dü?ünmek bile istemiyorum

positive
05.01.09, 14:24
çözümmü??:(

BuRaK
05.01.09, 21:09
Allah kimseyi dü?ürmesin o duruma..

motorize_deli
06.01.09, 06:08
kimbilir ne derdi vard? ? Ama çözüm de?il okadar imkanlar içinde derterlini yollarda unutabilmek varken ölmeyi seçmek saçmal?k

allah rahmet eylesin