PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cyril Despres ile Dakar öncesi soru-cevap

deer_152
30.12.08, 20:32
[Only Registered Users Can See Links]

2005 ve 2007 y?llar?n?n Dakar birincisi Cyril Despres ile bu y?lki yar?? öncesi yap?lan röportaj.

2009 Dakar Rallisi için haz?rl?klar?n?z bitmek üzere. Fransa'daki son antrenman?n?z nas?l geçti?

Cyril Despres: Fransa'daki testler çok iyi geçti. Yeni KTM 690 model motorumu iyi tan?r hale geldim. Birle?ik Arap Emirlikleri'nde ald???m birincilik bu aç?dan gayet önemliydi. Birincisi, bir yar?? kazanmak daima iyidir. ?kincisi de Dakar için harika bir ?s?nma oldu. Güney Amerika'daki arazi ko?ullar? farkl? olacaksa bile bir tak?m olarak orada çal??mam?z ve sorunlar?n üstesinden gelmemiz aç?s?ndan büyük bir ?anst?. BAE'deki birincili?in de gösterdi?i gibi, her?ey olmas? gerekti?i gibi gidiyor.

Güney Amerika'daki yar??a kendinizi nas?l haz?rl?yorsunuz? Afrika'daki çocuklara ve okullara pek çok yard?mda bulunuyordunuz. Orada yar??amamak sizi üzecek mi?

CD: Elbette Afrika'y? özleyece?im. Ancak yar??tan hemen sonra çocuklar? ve okullar? ziyaret etmek için Afrika'ya geri dönece?im. Güney Amerika'daki yar??? ise dört gözle bekliyorum. Zorlu bir mücadele ve harika bir manzara bizleri bekliyor. Haz?rl?klar?m iyi gidiyor. Gayet s?k? idman yap?yorum. Ayr?ca yar??aca??m?z parkur hakk?nda da elde edebildi?im kadar bilgi topluyorum.

Bu y?lki yar??tan beklentileriniz nelerdir?

CD: Organizatörler yar???n zorlu geçece?inin alt?n? çiziyor ki bundan ?üphe yok. San?r?m en az Afrika'daki kadar çöl görece?iz. Ana farkl?l?k arazi de?i?ikli?i olacakt?r, ayr?ca normalde Fas'ta kar??la?t???m?zdan daha az kaya bekliyorum. Neyi hedefledi?ime gelince: Yar???n sonunda podyumun zirvesinde olmak.

Görünen o ki organizatörler Afrika'da yak?n gelecekte bir yar?? düzenleyemeyecekler. Sizce bu Dakar'?n yeni bir dönemi mi? Dakar'?n gelece?i konusunda iyimser misiniz?

CD: Elbette Dakar'la ilgilenen herkesin Afrika özlemi vard?r. Ancak diyece?im ?u ki, yar??mac?lar Güney Amerika'y? gördükten sonra orada tekrar yar??mak isteyeceklerdir. Dakar'?n kurucusu Thierry Sabine yar???n hep ba?ka k?talar? ve ba?ka çölleri de kapsamas? gerekti?ini söylerdi. Bu yüzden bir bak?ma onun istediklerini yerine getiriyoruz. Bence k?ta de?i?ikli?i, yar??a yeni bir soluk getirecek ve onu her zamankinden daha ünlü yapacak.

En büyük rakibinizin yine Marc Coma m? olaca??n? dü?ünüyorsunuz? 2009 yar??? yine Despres ve Coma aras?nda m? geçecek?

CD: Bu y?l birçok ?ey de?i?ecek olsa bile san?r?m Marc Coma en önemli rakibim olmaya devam edecek. Dünyan?n neresinde yar??sak hep ikimizin aras?nda geçiyor. Bu sefer de de?i?ece?ini sanm?yorum. Benim için sorun yok. Birbirimize büyük sayg? duyuyoruz ve mücadelemiz hep temiz bir mücadele oluyor.

Daha önce Arjantin ve ?ili'de yar?? tecrübeniz oldu mu? Sizce Afrika'ya göre en büyük fark ne olacakt?r?

CD: Bir kez ?ili'de Los Pampas Rallisi'nde yar??m??t?m dolay?s?yla bu ülkeler benim için tamamen bilinmez de?il. San?r?m en büyük de?i?im yüksek s?cakl?k ve yüksek irtifa olacakt?r. Güney Amerikal?lar motorsporlar?n? çok seviyorlar ve san?r?m bu sene Sahra Çölü'nde oldu?undan daha fazla seyircimiz olacak!

Turkiyef1 ([Only Registered Users Can See Links]öncesi-sorucevap)

satoyama
31.12.08, 08:10
2 tane bordo bereli motorcu kat?lsa diyorum bu yar??maya acaba nas?l olur acaba :) ama her?ey dayan?kl?l?k de?il tabiki taktik sürü? zekas? her?ey birle?iyor ki birincei olas?n