PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Debriyaj Tası Yayları Olduğundan İnce Takılırsa Kavramada Sorun Çıkartırmı???

paşalı
22.12.08, 21:56
Sevgili ustalar,,,
size yine ve yen?den bi?iy dan??mak istiyorum,
bilindik üzere el elden üstündür,
bilmemek ay?p de?il ö?renmemek ay?p,

ben?m motorun debriyaj? sert durumda,
tel esk?d?g? zaman SUSTA a??nd???ndan sertle?ir bu bir gerçektir,
bunun bilincindey?m,
fakat yen?s? tak?l?nca y?nede sert ,

ben debr?yaj tas? üzerindeki yaylar?,
(''ÖRNEK'')6 MM olan yay kal?nl?g?n? 4MM olarak de?i?tirmek istiyorum,

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

bilindik üzere her motor de?il fakat baz? motorlar yaylar? 1 mm olsa dah? secer ve ay?rmaz olduklar?n? biliyorum (f650gs)

fakat bu KANUN? RACER 200 marka motorda geçerlimidir,
deneyen veya fikri olan varm???????????

Yard?mlar?n?z ?çin ?imdiden Te?ekkürleRR.......

satoyama
23.12.08, 00:54
motorun bu bölümü hakk?nda yeterli bilgiye sahip de?ilim ama kuru veya ?slak debriyaj olarak iki s?n?f oldu?unu biliyorum bunlar aras?nda fark edebilece?ini dü?ünüyorum

deer_152
23.12.08, 12:05
san?r?m sen 4mm e dü?üreceksin

locco
23.12.08, 13:30
keeway superlightlarda özellikle de bir serisinde debriyaj kaç?rma sorunu vard?r bilenler bilir.
ondaki sorun yaylar?n kötü bir celikten yap?lm?? olmas? motorun ?s?nd?ktan sonra telin esneme ve dolay?s?yla da debriyaja basma yetisini kaybetmesinden kaynaklan?yordu.ve olmas? gereknlerden ks?ayd?lar.
ben ozel yay yapt?rarak bu sorunu halletmi?tim.normalinden 2-3 mm daha uzun yaylar yapt?rd?m ve daha kaliteli yaylard?.sonuc olarak debriyaj kaç?rma sorunundan kurtuldum.

daha ince de?il ama daha yumusak bir yayla deneyebilirsin bu durumu.ama sonucunu ancak bir kaç bin yapt?ktan sonra alg?laman olas?.ilk etapta debriyaj yumusayacakt?r.sonra kaç?rmaya da ba?layabilir.kaç?rmaya baslad?g? zaman vakit egcirmeden balatalar? bitirmemen için eski yaylar? yerine takmak gerekebilir.
ayn? uzunlukta daha ince yaylar koymak direnc dusece?i için yay? yumusatacakt?r.ama bana kal?rsa yay?n dayan?kl?l???n? da azaltacakt?r.
enjektör yard?m? ile telin içini de ya?lamay? ihmal etme.debriyaj manetinin hemen yan?ndan bu i?lemi yapabilirsin.

paşalı
23.12.08, 18:21
yard?lar?n?z için ?imdiden tesekkurler dostlar?m,

özgur 4 mm dusurmeyece?m sadece ornek verd?m onu,
oldugundan 2 mm ?nceltmekten bahsetm??t?m,

ald?g?m cvplar dogrultusunda bende 6 adet olan yaylar?n 3 adet?n? 2 mm ufak al?p deg?st?receg?m,
b?r? yen? b?r? esk? olarak s?ralay?pta,
san?r?m daha yumusak olacak ve i?lem?n?de görecekt?r,

ben b?rtek 1 mm dah? ?ncel?g? kabul etmeyen motor olarak BMW F 650 GS olarak b?l?yorum ve bu nedenle soray?m isted?m,

Verd?g?n?z B?lg?ler ?çin Tekrar Te?ekkürleRR...