PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : su sogutma ..yardım

soner
16.12.08, 23:06
arkada?lar benim kafama tak?lan ?u olay? çözmek istiyorum fakat tam olarak karar veremidim..
öncelikle motorumu degi?tirmek istiyorum yeni sezonda fakat ?u 3 motor aras?nda .1 drag star 650 2 honda shadow 3 kawazaki vn 800 ?imdi dragstar? çok seviyorum fakat hava sogutmal? oldugu için problem yarat?rm? yada bendeki en 500 den daha dü?ük performans yada serilik bak?m?ndan beni memnun edermi bilgisi olan arkada?lar?n yard?mlar?n? bekliyorum ?imdiden çok çok te?ekürler..ha bide parça ve yedek parça olarak hangisi daha uygundur

satoyama
17.12.08, 11:04
dragstar?n hava so?utmal? olmas? seni dü?ündürmesin bile ona göre bi motor yap?s?na sahip o ?ekilde tasarlanm?? bir motor var belli devirler içerisinde belli iklim ko?ullar?nda so?utmada bir sorun olmaz sanmam ama ben içlerinde en çok honda shadow u seviyorum bilemem nedendir :)

deer_152
17.12.08, 11:34
bencede bu markalarda hava sogutma sorun olmaz (sadece tahmin teknik bilgim yoktur)

locco
17.12.08, 23:27
benim fikrim ?u;

dragstar 650 ozellikle debriyaj aç?s?ndan cok s?k?nt?l?.cok cabuk balata yiyor.ben kesinlikle bula?mazd?m.ayr?ca hantal bir makina

honda shadow dan kast?n eger 600 luk ise cok begendi?im ve kaliteli bir motor fakat 750 lere hiç ?snamad?m.titre?im var.yak?n bir arkadas?mda var.gidi?i gayet guzel tork tatmin edici dengeli fakat titre?im can?m? cok s?km??t?.
vn 800 ü ise pas geciyorum
Hay?rl?s? olsun

sogutma olay?na gelince hava so?utmal? motorlar eger s?ral? iki silindir ise ve tabiki kaliteli bir motorsa ki konustugumuz motorlar?n kaliteli oldu?u a?ikar bir sorun ç?karmaz.asl?nda su so?utma onar?m masraflar?n?n a??r olu?u aç?s?ndan ve su seviyesindeki azalmay? cabuk tespit edilmezse ciddi s?k?nt? verebilir.su so?utmal? motorlar hava so?utmal?lara oranla suyun do?as?ndan kaynaklanan ?s? transferi nedeniyle çabuk ?s?n?rlar.yag so?utmal? motorlar ya da hava so?utmal? motorlar cok daha gec ?s?n?rlar.bu özellikle k???n iyi bir avantajd?r.daha az jigle yard?m?na ihtiyaç duyarlar.su cabuk ?s?n?r ve stabil bir halde tutulur.gerekti?inde fan devreye girerek su havayla so?uyan su radyatöreüne yard?mc? olur ve ?s? yeniden dü?ürülür.

hava so?utmal? olup v tipi motorlarda ise arka silindir ön silindire göre daha zor so?udundan genellikle belli bir zaman sonra arka silindir öndekine göre daha kolay deforme olur.s?ral?larda iki silindirde motorun istikametine dik bakt?klar? için havan?n so?utma etkisinden ayn? oranda faydalan?rlar ama v tipi motorlarda motor motorsikletin istimametine paralel durdugundan durum farkl?d?r.

bunlar?n d?s?ndan en önemlisi su ya da hava so?utmal? olsun motor yag?na dikkat edilmesidir.eksik ve/veya eski y?pranm?? ya?la çal??an bir motor cabuk ?s?nacakt?r.motorun karbüratör ya da enjeksiyon ayars?zl?g? zengin benzin gelmesine(daha cok ?s? yaratmas?na) az benzin gelmesi motorun verimli çal??may?p kendi kendini tam so?utamamas?na neden olabilir.

yukar?da bahsetti?in motorlar?n hiçbirisinde so?utma senin için s?k?nt?l? olmayacakt?r eger so?utma sistemleri kanallar? radyatörü vs düzgün sekilde çal???yorsa.fakat fiziken s?ral? silindir olup su so?utmal? motorlar ka??t üzerinde daha avantajl?d?r.

kulland???n en 500 s?ral? iki silindire sahip su so?utmal? bir motor.ve cok kulland?g?m için biliyorum cok atak bir motor.fakat tam oalrak cruiser k?vam?nda bir sürü? dinami?i vveren bir motor de?il.vites aral?klar? cok k?sa.makine surekli gaz istiyor devir dü?tü?ü zaman ise hemen bir dü?ük vitese geçmeni istiyor.bu da er5 de de ayn? motorun kullan?lmas?ndan ve cruiserdan cok bir street ruhlu motor üretmelerinden kaynaklan?yor.
son oalrak dedi?im gibi genel olarak cruiserlar? sevmesem de,dragstar? hiç ama hiç sevmiyrum cunku gercekten s?k?nt?l? bir motor.650 cc nin verimini o motordan alamayacaks?n.ben yerinde olsam bir shadow 600vt al?r?m.sorunsuz bir makina sesi tam bir v makina sesi.görünü?ü cok ??k ve fiyat? da makul.eger bir cruiser kullan?cak olsayd?m o makinay? al?rd?m

soner
21.12.08, 14:11
vn 800 pas geçiyorum derken karde?im:smiles_12:

satoyama
21.12.08, 16:26
vn 800 pas geçiyorum derken karde?im:smiles_12:

ciddi ?ekilde ya? eksitti?ini ben biliyorum onun için diyorsa selim hakl?:gozluk:

locco
21.12.08, 20:09
Kawasaki cok kaliteli olmas?na ragmen ülkemizde s?k?nt?l? bir marka.Servis sorunu parça s?k?nt?s? ikinci el sorunu vs.Ama buna ragmen Kle 500 ER-5 ve En 500 gibi say?s? cok olan motorlar?n piyasas? olusmus durumda.Ama VN 800 böyle bir motor de?il.Ben biraz daha sa?lama gidip Shadow diyorum.

Benim S?ralamam

1-VT 600 Shadow ya da bulabilirsen Black Widow
2-750 Lik Shadow
3-VN 800

Dragstara hiç girme derim.

satoyama
21.12.08, 20:19
haa pardon vn800 kawasaki dimi yaa:D benim kafam vz800 intrudere gitti :D

soner
21.12.08, 22:16
locco karde?im bilgilerin için çok te?ekür ederim