PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : mct vibrasyon olayı

soner
02.09.08, 21:33
arkada?lar allah a?k?na bu benim mct de nas?l vibrasyonu yok edebirim..kimi di?li küçüt diyo kimi takos koy diyo nap?y?m...yard?mlar için te?ekkürler..

satoyama
02.09.08, 21:57
biraz azaltman?n töntemleri var san?r?m ama öncelikle bi arakada??m zinciri hemen de?i?tirmek gerek demi?ti Oring zincir tak?lmal? diyordu ayr?ca takoz takviyesi vidalar?n sa?laml??? konrol edilmeli ama 2 piston ayn? anda hareket etti?i için malsef vibras?yon çok fazla k?sace buna dengesiz motor sitemi deniyor

locco
02.09.08, 22:18
o ring zincir ya da baska herhangi bir zincir titre?imi cozmez
motor takozlar?n? ise de?i?tiremezsin.orj ile tabi ki ama baska bir takoz uymaz.orji de i?ini görmez.
motor kulakç?lar?n? ?asiye ba?layan civatalar? kontrol et.bu civatalar zxamanla gevsedi?inde eger öyle binersen s?y?rabilior.bu da s?k?nt? yarat?or eger duzgunse s?k de?il bozulmu?sa de?i?tir hatta ii bir civata ile de?i?tir.
subap ayar?na bakt?r.subaplar? ayarlatman titre?imi biraz olsun kesecektir.
bunun d?s?nda eskimi? lastikler de titre?imi olumsuz etkiler.
jant telleri akordunu yapt?rt.
ama ne yaparsan yap motorun titreyecek.bunun önüne gecemezsin.
ama can?n? s?kma drgagstar da shadow da titriyor.az ama titriyorlar.

immigrant
02.09.08, 22:34
Birkaç yontem...
1)Sentet?k ya? kullanmak
2)Gev?eyen tum c?vatalar? s?kmak =)
3) ve en buyuk etken... Motoru ?aseye ba?layan c?vatalarla sase aras?na plast?k pullar eklemek ki aram?zda bu yontem? kullan?p çok rahatlayan unfortunate (levent abi) sana daha detayl? bilgi vereb?l?r...

soner
02.09.08, 23:10
sentetik yag derken immigrant motor yag? olarak castrol mgnateg 10 40 m?d?r yoksa ba?ka yag varm? ...ayr?ca leven abiyi pek göremiyorum formda daha dogrusu tan??amad?k henüz..:D

satoyama
03.09.08, 00:02
oysa fatih bana regali al?nca ilk i? zincire de?i?tirmek olmal? demi?ti yar? yar?ya azal?yor vibrasyon demi?ti :icon_miiz:

Duman
03.09.08, 07:53
takozlar? kontrol et diycem ama arkada??n s?f?r mct sinde bile vibrasyon vard? bu i?ini çözmez yani :( birde balansör yok mctde sonradan tak?labilirse büyük ölçüde keser vibrasyonu

positive
03.09.08, 08:58
sonuç olarak malesef vemecburen Çine biniyoruz :(
ben benimkinde mor ba?lant?lar? aras?na tornac?da plastik sert pul kestirdim :)
oran %50 :D

motorize_deli
03.09.08, 09:05
levent abi o olay? çözmü?tü

deer_152
03.09.08, 09:07
yolda kalmayan scooter titremeyen chooper olmaz

metaldust
03.09.08, 13:15
in Cinliden bin Japona titresim falan kalmio, garanti cozum :)

soner
03.09.08, 13:38
sonuç olarak malesef vemecburen Çine biniyoruz :(
ben benimkinde mor ba?lant?lar? aras?na tornac?da plastik sert pul kestirdim :)
oran %50 :D

levent abi daha s?f?r ald?m makinay? 800 km de bende bi takoz kestiriyimmi yani her tornac? yapabilirmi...

positive
03.09.08, 13:38
in Cinliden bin Japona titresim falan kalmio, garanti cozum :)

hakl?s?n , ama imkanlar dahilinde :Smile148:

SmirnouF
03.09.08, 14:59
MCT çift silindirli makina , nas? vibrasyon yaparki ? yoksa pistonlar ayr? zamanlarda de?ilde ayn? zamandam? patlat?yor ...

Duman
03.09.08, 15:10
MCT çift silindirli makina , nas? vibrasyon yaparki ? yoksa pistonlar ayr? zamanlarda de?ilde ayn? zamandam? patlat?yor ...

mctye bin gör nas?l vibrasyon oluyo, senin lifan? çok arars?n :D

satoyama
03.09.08, 15:31

:D aynen öyle garda? pistonlar?n dedi?in gibi hareket etmesi daha fazla ayar ve parça gerektiriyor buda maliyeti artt?r?yor çinli abilerime

hakl?s?n , ama imkanlar dahilinde :Smile148:

abi sende az ye al bi japon:D

SmirnouF
03.09.08, 21:00
mctye bin gör nas?l vibrasyon oluyo, senin lifan? çok arars?n :D

o kadar kötümü yaww :D:D demek bizden dayan?kl?lar?da varm?? motosiklet üstünde :D

positive
04.09.08, 06:49
levent abi daha s?f?r ald?m makinay? 800 km de bende bi takoz kestiriyimmi yani her tornac? yapabilirmi...

tornac?ya uygun ebatta bir pulla gidip , s?ca?a dayan?kl? sert plastikten bir pul kesmesini söyle halledecektir+ :Smile148:
ben 10 ytl verip pullar? kendim takm??t?m...:

Hammer
04.09.08, 09:10
Keeway SL 150 kulland?m bir sene.

Ne biçim titre?irdi.

Her durdu?umda elimde anahtar parçalar? s?k??t?r?rd?m.SAadece titremesin diye deil,yolda giderken parçalar dökülmesin diye:)

Çok da dert etmeyin kafaya takmay?n.Keyfini ç?kar?n

paşalı
04.09.08, 22:22
tornac?ya uygun ebatta bir pulla gidip , s?ca?a dayan?kl? sert plastikten bir pul kesmesini söyle halledecektir+ :Smile148:
ben 10 ytl verip pullar? kendim takm??t?m...:

söyledi?in plast?k malzemenin ?SM?,
POLYEM?D VEYA KESATM?D OLALIDIR,
Bunlar sa?lam ve dayan?kl? sert plast?k malzemelerdir,
bende kauçuk kesip koydum,
gayet güzel oldu,
kestamis malzeme daha sa?lamd?r,
fakat kaucuk kadar esnek de?ildir,
bu nedenlede k?r?l?yor,
akl?n?zda olsun,
kes?nl?kle bunlardan b?r?n? yaparsan?z,
c?vatalar?n arkalar?na kontra(ilave somun)ekleyin,