PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 30,000 km yaklaşan ÇİN malı motorumda neler değişmeli????

paşalı
26.08.08, 01:54
Arkada?lar ''KANUN? RACER 200'' motorum 23,000 km ye ula?t?,
ilk zamanlarda çok sesiz olan motorum art?k ufaktan z?r?ldamaya ba?lad?,

debr?yaj balatalar? dahil iyi bir bak?ma sokmak istiyorum,
balatalar?n yan?nda zincirli di?liler var ,
zincir biraz gev?ek geldi,
b?r kac arkada? onlar?n normal oldugunu soyled?,
BEN Y?NEDE DANI?MAK ?STED?M,
,,,,Bunlar De?i?ecek,,,,
sekmanlar? de?i?tirecim,
pistonu temizli?ece?im,
debriyaj balatalar?n? de?i?tirece?im,
ya?? de?i?ecek,
subap ayar? yap?lacak,

akl?n?za ba?ka ses yapab?lecek,gevsem?? olab?lecek,uzam?s olab?lecek,
k?sacas? de?i?mesi gereken parçalar varsa yazarsan?z sevinirim....

Unutmay?n?z Lütfen,

KANUN? RACER 200 MOTOR ?Ç?N,

:Smile148::Smile148:??MD?DEN tE?EKKÜRLERR...:Smile148::Smile148::Smile148:

positive
26.08.08, 07:15
?AKA MAKA BEN? Ç?NL?DE 20 OLDU VE HALEN MOTORA TORNAV?DA DEYMED? :)
BENDE B?R BAKIMA SOKMALIYIM D?YORUM :Smile148:
B?LEN VARSA PAYLA?SIN BAKALIM :)

paşalı
26.08.08, 09:55
san?r?m kimse bilmiyor,
yada çin oldu?u için yana?mak istemiyor:pP:P

deer_152
26.08.08, 09:58
zaten her ?eyini de?i?tirdin serkan
de?i?ecek bi?eler kald?m?

satoyama
26.08.08, 10:47
serkan?m giderken duman at?yormu ya? eksiltiyormu ? rakamsal olarak motor ömrünü tamamlamak üzere e?er duman atm?yorsa bi kaç ayarla düzelir

paşalı
26.08.08, 14:26
serkan?m giderken duman at?yormu ya? eksiltiyormu ? rakamsal olarak motor ömrünü tamamlamak üzere e?er duman atm?yorsa bi kaç ayarla düzelir

hiçbir sorunu yok mak?nam?n,
maa?allah...
ama rampalarda çek??ten dü?mü? gibi hissediyorum,

dedi?im gibi yeterince sorunsuz dola?t?rd? o kadarda bak?m?n zaman? gelm?? olmal? ,
erken de?i?mesinde sorun yoktur segman?n san?r?m,

ileride sorun c?kartmas?ndan ?y?d?r de?i?mesi,

Hammer
26.08.08, 17:45
?AKA MAKA BEN? Ç?NL?DE 20 OLDU VE HALEN MOTORA TORNAV?DA DEYMED? :)
BENDE B?R BAKIMA SOKMALIYIM D?YORUM :Smile148:
B?LEN VARSA PAYLA?SIN BAKALIM :)

Abi ma?allah gerçekten.Sen e motora iyi bakt?n,hakk?n? verdin ama.Ke?ke tüm Çinli motorlar seninki gibi olsa.

locco
27.08.08, 00:26
asl?nda epeyce bir liste yap?labilir.
-manifoltlar.y?rt?ksa fazla benzin sarfiyat? rolantide bozukluk ve olmad?k yerde stop olmas?na neden olur
-ön ve arka rulmanlar.
-arka teker takozlar?(kalk?sta ve vites geci?lerinde bo?luk olarak kendini belli eder.eger de?i?mezse bir süre sonra jant?n iç k?sm?n? yer.
-debriyaj ve gaz teli(özellikle debriyaj teli hiç de?i?memi?se y?pranm?st?r kesin)
-ön fren merkezi hidroli?i(pencereden bak eger koyu renkse gordugun de?i?tir)
-arka çatal burclar? sasenin arka kuyruktaki burclar?n eskimi? olmas? sa?a sola çatal?n oynamas?na neden olur.
-ön ve arka rulmanlar? de?i?tirirken ordaki burçlara da bak?lmas? gerekli eger bozuksa yalpa yapar yeni rulman? da bozar.
-eger motoru yan sehpaya ald?g?nda ufak ufak ya? damlat?yorsa büyük ihtimal vitesi de?i?tird?inde sanz?mana gereken vitesi gecirme komutunu veren rotun sanz?amana giri?te ya??n d?sar? c?kmas?n? engelleyen o ring bozulmustur de?i?tir.
-haz?r el de?mi?ken motor kulakc?klar? yani motoru ?asiye ba?layan ekipmanlar?n civatalar?na da bakt?rt.titre?im nedeniyle bu fazla üzeride durulmayan civatalar (do?al olarak çinli civatalar) bozulmus olabiliyor.özellikle bu civatalar?n de?i?tirilemsi ya da s?k?lmas? titre?imi olumlu yönde etkiliyor.yenmi? motor takozu varsa onu da de?i?tirt.
-eger motorunda egzostun motora ba?land?g? yerde contalar varsa bunlar da eskimi? olabilir.

yukar?da bahsetti?im bak?mdaki kullan?lacak parçalar cok cok pahal? parçalar de?il fakat tabi ki i?cilik para tutacakt?r.isteyene ist anadolu yaka?snda bir servis önerebilirim

satoyama
27.08.08, 03:03
selim dedi?in gibi adam gibi usta olmazssa rezil ediyor motoru

müslüm baba
27.08.08, 05:41
Bende 33 binde art?k açal?m ?u motoru dedim ve 1000 YTL masraf ç?kt?.

positive
27.08.08, 06:06
müslüm abi korkutma :)
?aka birtarafada benimkide ma?allah ya? yakma gibi derdi yok ama yoku?larda çeki?ten dü?meye ba?lad? belli ediyor kendini :(

locco
27.08.08, 10:55
Regal in parçalar? Çinlilerin içinde en pahal? olan?.Yan kapak bile 75 lira bulursan tabi.

satoyama
27.08.08, 13:41
Bende 33 binde art?k açal?m ?u motoru dedim ve 1000 YTL masraf ç?kt?.

naapt?n müslüm abi satsayd?n bari ?u motoru ya

Duman
27.08.08, 15:24
motoru aç sonra ne de?itirece?ine karar ver. bende egzantrik zinciri de?i?tirmek için açm??t?m. piston, segman, gömlek, zincir gergisi .... derken her?eyi de?i?tirdim motor gayette güzel gidiyordu bi zincir için açt?m neler ç?kt? :) d??ardan belli olmuyo neyin de?i?ece?i.

positive
27.08.08, 15:26
asl?nda para olsa mtr de?i?tirece?imde :D
yok i?te...

Duman
27.08.08, 15:49
yok i?te...

aynen abi :)

motorize_deli
27.08.08, 16:49
yok i?te...

ols abende al?cam :D

BuRaK
27.08.08, 21:37
yok i?te...

Levent abi çözüm yolunu bulmu?sun. :D demekki tek s?k?nt?m?z paraym?s :D bir an önce para biriktirmeye basl?y?m kurtulay?m ?u minibüs dolmu? derdinden :D

serkanc?m bu arada konu da??l?yor. da??lmadan fikrimi söyleyeyim :D bence motoru de?i?tir

paşalı
27.08.08, 22:32
yok dostum ben bak?m?na devam etcem:D

herkese tavs?yeler? için te?ekkürler,
evet yeni motor alaca?m k?smetse k??'a girdikten sonra olacak ama,
param var istesem ?imdide alabilirim,
fakat kendi i?imi kurdum,
param?n gitmesi gereken yerler var anlayacag?n,
ama sagl?k olsun bu motorda i?imi görüyor ?imdilik,
atölye i?i daha önemli,

bak?ma sokay?m motorumuda ne ç?kacak göreyim,

bu arada subap ayar?n?n d???nda her bak?m?n? kendim yapaca??m,
k?m?ldayan tüm aksamlar kontrol edilecek gerekenler de?i?ecek,
bu güne kadar onca yol yapmama ra?men beni yolda b?rakmad?,
bu durumda bende onu yolda b?rakmayaca??m,

Herkese Tekrar Te?ekkürleRR...

bu arada seneye yeni sezonda bu motorumun yeni yüzünü sizlere gururla gösterece?im,

yeni kuyruk yeni far ve yeni renk seçenekleri ile:P:P:P:P:P:P:p:p:p

satoyama
28.08.08, 00:11
hay?rl?s? olsun serkan?m

levent...
28.08.08, 00:32
badi bence c?kma bi racer motoru al tak i? tamamd?r :Smile148:

deer_152
28.08.08, 02:49
yeni renk ne olur acaba

paşalı
28.08.08, 14:34
henüz dü?ünmedim,
belkii siyah olab?l?r ruhsatla ugras?l?pta,
belk?de 4 boyutlu b?r boya vard? RENK boyada onu al?r?m,
bu boya turk?yede tek zaten:D

SmirnouF
28.08.08, 14:39
motoru aç sonra ne de?itirece?ine karar ver. bende egzantrik zinciri de?i?tirmek için açm??t?m. piston, segman, gömlek, zincir gergisi .... derken her?eyi de?i?tirdim motor gayette güzel gidiyordu bi zincir için açt?m neler ç?kt? :) d??ardan belli olmuyo neyin de?i?ece?i.

senin durum ayr? emreciim , o motorun o parçalarla yürümesi mucizeymi? , bence sen buna dua et :Smile148::Smile148:

deer_152
28.08.08, 15:01
dört boyutlu racer olacak o zaman

Duman
28.08.08, 16:26
senin durum ayr? emreciim , o motorun o parçalarla yürümesi mucizeymi? , bence sen buna dua et :Smile148::Smile148:

motorun içinden sa?lam parça ç?kmad? zaten :D nas?l çal???yormu? hala hayret ediyom

paşalı
28.08.08, 21:31
in? ben?m k?z?mdan oyle ?ey olmazz
ben onsuz nas?l ya?ar?m,
onun olmad??? gün ben?m için zulumdur,

:D:D:D:D:D

SmirnouF
28.08.08, 21:48
motorun içinden sa?lam parça ç?kmad? zaten :D nas?l çal???yormu? hala hayret ediyom

öpüp öpüp ba??na koy , bide satcam diyosun düldülü , ?unun ?uras?nda ne kadar kalm?? klasik olmas?na , s?k biraz daha di?ini sonrada vur paray? :D:D

Duman
29.08.08, 11:17
öpüp öpüp ba??na koy , bide satcam diyosun düldülü , ?unun ?uras?nda ne kadar kalm?? klasik olmas?na , s?k biraz daha di?ini sonrada vur paray? :D:D

onu bekliyom zaten 18 ya??na giriyo re?it olcak art?k :D:D

müslüm baba
30.08.08, 06:31
Eski motorlar?n?z? e?er s?f?r motor alacaksan?z sat?n, sat?p 2. el alacaksan hiç alma kendi motoruna masraf yap kafan rahat bin, ben ald?m varaderoyu, 35 binde ?imdilik ç?kan ar?zalar ?unlar,

Akü, mar? rublesi, fren balatalar? toplam masraf: 1088 ytl ama bana Müslüm baba demi?ler ben hepsini 400 ytl ye hallettim. ve paras?n?da alaca??m motoru satandan.

Burada kafam? kar??t?ran tek ?ey bu motor HONDA ve fabrikas? türkiyede var, ama bir mar? rublesini Türkiyede bulamad?k, japonyadan gelecekmi? bu nas?l i? anlamad?m. Hiç olmazsa regalin bütün parçalar?n? buluyorduk.

deer_152
30.08.08, 06:59
i?te herkesin tak?ld?g? nokta bu

japon al rahat et derler ama bi ar?za oldugunda özelliklede elektronik parçalarda beklemek zorunda kal?yor kullan?clar
yeddek parça stogu bayilerde bulunmuyor oysaki çinlilerde stok cok

Duman
30.08.08, 12:58
özgür sen çinliyle gezmeye devam et o zaman :) heryerde yedek parças? var :)

deer_152
30.08.08, 17:57
aynen devam ediyorum zaten:D durdurakyok
japon motora cinli motor parcas? alm?st?n hat?rlarsan nedense japonu yoktu yan?l?yormuyum

Duman
30.08.08, 18:23
aynen devam ediyorum zaten:D durdurakyok
japon motora cinli motor parcas? alm?st?n hat?rlarsan nedense japonu yoktu yan?l?yormuyum

o motora motor diye binipte yola ç?km?yorum zaten ve japon yedek parças? var ama bu ya?ta bir motora yapt???n masrafa de?mez diye almad?m :)

deer_152
30.08.08, 18:38
japon yedek parcas?n? türkiyede zor bulursun
sipari? üzerine gelir o kadar para verip beklersin günlerce haftalarca

Duman
30.08.08, 18:44
japon motosikletlerin ço?u yedek parças? türkiyede mevcut olmayan parçalar ise 1 hafta içinde temin ediliyor bu konuda s?k?nt? yok. Yedek parça sorunu sadece italyan mal? motosikletlerde var.

fiyat?na gelincede ne kadar ekmek o kadar köfte :D

deer_152
31.08.08, 05:32
bence sen bi japon parça sipari? ver zamana bakal?m ümmet abi 15 gün bi beyin için bekledi beynin degeri 1000ytl civar?yd?

Duman
31.08.08, 18:19
[Only Registered Users Can See Links]
............