Orijinalini görmek için tıklayınız : acil yardım ...!!
selamlar ben daha önce 2.el motor kuland?m ama 1 hafta önce mondial mct 250 ald?m...
fakat bu motor açma hak?nda nas?l bir yol izlemem gerek kimileri 1000 km e kadar 70 i geçme diyor kimi 600 km ye kadar napacag?m? ?a??rd?m ne zaman ben katran? zorl?y?m ve bu aletin nekadar gidecegini nezaman ögrenecem anlamad?m bilgilendirseniz çok sevinecem te?ekkürle....
öncelikle hay?rl? olsun
rodaj dedi?imiz bu olaya ben ne kadar uymasamda eger uymak isytiyorsan 400-500 km motoru zorlamaman gerek parcalar birbirine al?sana kadar
1000 km bu i?lem için uzun o kadar beklemene gerek yok bence
arkada??m,
en ufak örbe?i vereyim,
sen dü?ün rodajda nas?l zorlamamak gerekti?ini,
bir ba?ka sitede bir arkada?,
cbr 600RR al?yor ankaradan,
ist gelirken rodajda oldu?u için en h?zl? gitti?im yol 110 diyor,
öyle bir makine ile 400 km ankara yolundan 110 ile geldi?ine göre,
senin mct ile en son yapaca??n h?z,
60 olmal?d?r,
?imdilerde ne kadar zorlarsan ileride o kadar zahmet çekersin,
Hay?rl? Ugurlu olsuN...
müslüm baba
11.08.08, 09:14
?lk 100 km çok önemli gerisi teferruat, en önemlisi 500-1000 aras? ilk ya??n? mutlaka de?i?tir, zaten servisler söyler sana.
ilk 500 km de zorlama, 500 dolunca ya??n? de?i?tir zaten servis de?i?tirir 500-1000 km aras? biraz zorlayabilirsin, 1000 den sonras? sana kalm??
peki zorlamaktaki kast?n?z sürat yapmakm? e?er öleyse hangi h?zlar? önerirsiniz 150cc scooteri olan biri olarak soruyorum yard?mlar?n?z için ?imdiden te?ekkürler
50-70 aras?n? gecmiyolar genelde ilk 500 km de yag de?i?imi sonras? yavas yavas h?zlanmalar oluyor
motorize_deli
12.08.08, 23:44
ben bu rodaj olay?na inanm?yorum...
eskiden üretim ve motor teknolojisi bu kafar geli?kin de?ildi ve parçalar belli tolerans pay? ile üretiliyordu. Her?ey yerine oturup parçalar birbirine tam anlam? ile kaynams? için geçen süreçti rodaj. Art?k teknoloji geçmi?e oranla daha yüksek seviyede. Parçalar 0 toleransla üretilebiliyor. Hee dersen yok ben rodaja sa?d?k kal?cam ozaman makinay? limitlerinin alt?nda kullan. Ama ?uda varki nas?l ba?larsan öyle devam eder.
önerileriniz için te?ekkürler sa?l?cakla
peki zorlamaktaki kast?n?z sürat yapmakm? e?er öleyse hangi h?zlar? önerirsiniz 150cc scooteri olan biri olarak soruyorum yard?mlar?n?z için ?imdiden te?ekkürler
scooter a 2 ki?i binme ve ani h?zlanmalar yapma 300 - 500 kmden sonra yava? yava? h?zlanmaya ba?lars?n
ben bu rodaj olay?na inanm?yorum...
eskiden üretim ve motor teknolojisi bu kafar geli?kin de?ildi ve parçalar belli tolerans pay? ile üretiliyordu. Her?ey yerine oturup parçalar birbirine tam anlam? ile kaynams? için geçen süreçti rodaj. Art?k teknoloji geçmi?e oranla daha yüksek seviyede. Parçalar 0 toleransla üretilebiliyor. Hee dersen yok ben rodaja sa?d?k kal?cam ozaman makinay? limitlerinin alt?nda kullan. Ama ?uda varki nas?l ba?larsan öyle devam eder.
yani parçalar?n hepsi fabrikadan 0 hatas?z çapaks?z ve birbirine tam oturcak ?ekilde milimetrik ç?k?yo diyosun haa. sen rodaj yapma o zaman :D
senturk_69
15.08.08, 03:14
s?f?r ald?n sa sana verilen kitapc?k olacak bunlara riyat et sonra s?kolay ama 1000 kilometreden sonra motoru iyi bir terletmelisin
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.