Orijinalini görmek için tıklayınız : Aku hakkinda birkac soru..
Arkadaslar, motorumun akusu artik son nefesini verdi sarj tutmuyor. (olsun o kadar 3 sene oldu:) ) Uzerindeki orijinal akusu yuasa12v/7a sulu aku. Buradaki ustaya sordum 12v/7a kuru aku tavsiye etti. Ben de almisken amperi biraz daha yuksek olsun istiyorum. Biraz arastirma yaptim, kuru akulerin sulu akulere gore sarj suresi daha uzunmus yani kisa mesafelerde sulu aku daha randimanliymis. Henuz ne alacagima karar vermis deyilim sizlerin de fikrini almak istiyorum.
abi zaten belli boyutlar? geçemedi?in için amperi yükseltemezsin en fazla 1 amper fazla akü bulabilrsin yani 8A amper büyüdükçe akünün boyutuda büyür haliyle oraya s??maz ve ?arj dinamosunu zorlar ama 1A fazladan bi?ey olmaz kuru akünün avantaj? so?uk havalardan daha az etkileniyor onu biliyorum ama dedi?in gibi sulu kada k?sa sürede ?arj oluyor ama kuru aküde kolay kolayda bitmez kuru akü al bende sana bi H4 ampul tak?y?m :smiles_59:
abi zaten belli boyutlar? geçemedi?in için amperi yükseltemezsin en fazla 1 amper fazla akü bulabilrsin yani 8A amper büyüdükçe akünün boyutuda büyür haliyle oraya s??maz ve ?arj dinamosunu zorlar ama 1A fazladan bi?ey olmaz kuru akünün avantaj? so?uk havalardan daha az etkileniyor onu biliyorum ama dedi?in gibi sulu kada k?sa sürede ?arj oluyor ama kuru aküde kolay kolayda bitmez kuru akü al bende sana bi H4 ampul tak?y?m :smiles_59:
Benim de aklim kuru akude ama bosch ve yuasanin kuru akusunu bulamadim no name akulerede bulasmak istemiyorum.
bosch un kuru aküsü oldu?unu sanm?yorum hiç görmedim ama yuasan?n var abi e?er perpaya gidersen orda bayii si vard? yuasan?n
sulu akü sat?n ald?g?nda.içinden c?kan su plakalara dökülüyor.döker dökmez kimyasal rekasiyon nedeniyle olu?an sesi duyabilrsin.hemen arkas?ndan yar?m saat 1 saat ilk ?arja tak?l?r ve sonra c?akrt?l?p motora tak?l?r.
kuru aküler ise üstünde ?arjla geliyor ve direkt motora ba?lan?yor.sulu akünün sat?c? ac?s?ndan raf ömrü cok uzun.kuru akünün ise belli bir raf ömrü var.biz 600 lük japon motorlar?na bile sulu çin mal? akü koyduk ve gayet de verim ald?k.yuasan?n 3 te 1 i fiyat?na edinebilirsin.eger sistemde üretilen elektirk cok fazla de?ilse(konjektör ya da sarg?da sorun yoksa) akü ha?lanmaz ve ömrü uzun olur.ara ara sistem elektri?ini test cihaz?na ba?lay?p üst ve alt devirlerde ölçmek gerekiyor.
12.4 12.9 gibi de?erler üst devirlerde normal ama ben konjektör arz?al? keeway imde 14 e yak?n bir de?er görmü?tüm.
müslüm baba
04.08.08, 06:43
Arkada?lar sulu akü her zaman iyidir, yeterki bak?m?n? yap yani suyunu ara s?ra kontrol et kutup ba?lar?n?n oksitlerini temizle, bende hala orjinal çin aküsü tak?l? motor 2006 model ve ?u an 34 bin km de geçen sene usta bunu de??i?tir art?k yolda b?rakmas?n dedi ama ben hala kullan?yorum hiç bir?ey olmad? tabi benim tek yapt???m ?ey motoru yaz k?? kullan?yorum yani motor yatm?yor.
Geçenlerde Topkap?da sanayide gördüm bizim akülerden adam 45 ytl ye sat?yor almad?ysan buradan alal?m.
bencede kuru sulu farketmez
kullan?ma bagl? eger selimin dedi?i gibi sarg? da bi sorun varsa hangi aküyü alsan fayda etmez
Arkada?lar Akü sorunumu hallettim. vlm marka 1 sene garantili 12v/9a sulu akü ald?m. Fiyat? 55ytl. Bahçelievler Ya?am hastanesi yan?nda Motomarketim tel: 212 441 99 75
yuasa ile ayn? fiyat nerdeyse
yuasa ile ayn? fiyat nerdeyse
Özgür çok ara?t?rd?m benim akünün ebat?nda 95ytl'den daha ucuza yuasa bulamad?m
senturk_69
25.09.08, 16:52
Arkada?lar sulu akü her zaman iyidir, yeterki bak?m?n? yap yani suyunu ara s?ra kontrol et kutup ba?lar?n?n oksitlerini temizle, bende hala orjinal çin aküsü tak?l? motor 2006 model ve ?u an 34 bin km de geçen sene usta bunu de??i?tir art?k yolda b?rakmas?n dedi ama ben hala kullan?yorum hiç bir?ey olmad? tabi benim tek yapt???m ?ey motoru yaz k?? kullan?yorum yani motor yatm?yor.
Geçenlerde Topkap?da sanayide gördüm bizim akülerden adam 45 ytl ye sat?yor almad?ysan buradan alal?m.
bencede kat?l?yorum
fatih k?l?çl?dan alm?s :P hay?rl? olsun abi
fatih k?l?çl?dan alm?s :P hay?rl? olsun abi
Tan?yomusun?
abi yer olarak biliorum ama msnde ekli.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.