Orijinalini görmek için tıklayınız : Sat?l?k 03 CBR 600f
0 km 600RR almaya karar verdi?imden 600f imi sat?yorum.30500 kmde üzerinde akrapovic egsoz,ön arka yeni lastikler (arka michelin pilot power,ön dunlop sportmax qualifier,1000km yap?lmad? bile)Sol grenajdaki bi kaç çizik haricinde sorunu bulunmamaktad?r.Bak?mlar? zaman?ndan önce yap?lm??t?r hatta son bak?m daha dün yap?ld?.
12000 YTL
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
buda sol grenaj
senturk_69
28.06.08, 17:51
hay?rl? pazarlar bence 600den vazgec 1000liklere bak derim
?adi abi 1000cc konusunu uzun uzad?ya dü?ündüm,konu?tum,ara?t?rd?m ve daha erken oldu?una karar verdim ben haddimi a?may?p 600 le devam etmeye karar verdim bu i? benim için sadece hobi ve kendimi yeterli hissedene dek 600 e devam.ihtiyaçlar?m? kar??layabilecek en uygun makinada 600RR olacakt?r buda izlenimlerim ve kullananlardan ald???m yorumlarla edindi?im fikirdir :icon_thumleft:
senturk_69
29.06.08, 07:01
sen bilirsin ama bu makinada güzeldi tam geli?tir mek istiyosan kendini 1000rr yadar1 almal?s?n yeni kasalardan onlar birazdaha hafif
abi yeni kasa 600RR 155 kg kuru 184 kg full dolu a??rl??a sahip bi motor.ve kompakt olu?u benim tercih sebebim,ben virajlarda kendimi geli?tirmek istiyorum RR,F e göre tart??mas?z daha güvenli virajlarda.virajlarda gaz acabilmek istiyorum bunu 1000 de yapamam.her türlü ayr?nt?y? uzun süre dü?ündüm.tapa gazda da beni tatmin edebilecek bir h?za ç?kabiliyor zaten 280+. 1000 al?rsam patlar?m mazallah :icon_stretcher: :icon_wink:
öncelikle hay?rl?s? olsun emre.ama 1-2 yanl???n var
1-virajlarda gaz açmak her motor ile tehlikelidir , bence bu sevdadan vazgeç.
son h?z tatmin edici 280 + yazm???n ve 1000 al?rsam patlar?m yazm???n . hadi binlik 320 yaps?n . zatet ikiside sakat h?zlar .yani patlaman için 600lük'te yeter e?er a??rba?l? davranmazsan .
in?allah istedi?in gibi bi mü?teri bulursun...
Sayg?lar
senturk_69
29.06.08, 19:54
sen virajda gaz ac?yorum diyenlere aldammma bak virajda gaz açman için motor cok yolyapmas? laz?m ki motorun lastikleri ?s?ns?n ve bu ?s?y? yakalaman için yar??c?lar?n kulland?g? lastik ist?c?s? alman laz?m yoksa sokak motorcular?n? dediyine kanma virazdayata bilmen için motor en az 50km yapmas? laz?m ki lasyikler ?s?s?na ula?s?n yoksa bo? bunlar tammanas?yla yatmakdan bahsediyorsan dediyin motorlar dogru seçim ama unutma 1000 liklerle cokdaha iyi yat?l?r
beni yanl?? anlad?n?z san?r?m zaten virajlara girmek için bi 30 km yol yap?yorum art? giderken 200 üzeri bi süre seyredip lastikleri ?s?t?yorum.virajlarda yatmadan iyice lastik yanaklar?m?da ?s?t?p ondan sonra giriyorum.ve virajdayken 600 le gaz açmak çokta zor bi?ey de?il viraj içinde h?zlanmaya ba?lamak çok normal.bunu dip gaz olarak alg?lamay?n sak?n.bunu 1000 le yapmak tecrübe ister bunu biliyorum.hem ben limitleri alt üst edecek kadar da viraj yapabilen biri de?ilim amatör bi kullan?c?y?m sonuçta ve yapt???m bu i? keyifli ve güvenli olsun istiyorum.s?rf bunun için deri slider l? pantolon bile al?cam :D sinan hem bu sevda filan de?il odun gibi kullan?caksak binmeyelim daha iyi ve unutma ki 280 ile 320 aras?nda da?lar kadar fark var sen 260 la giderken yan?nda biri 320-330 geçtimi bilmiyorum ama inan fark feci boyutlarda.
ve 2 gün önce yani cuma günüde bi kaç tur döndüm ordada emre bi kaç foto çekti sadece biri
ben bu filmi daha önce de gördüm ne yaz?kki defalarca.
virajda gaz açmak.200+ gibi süratlere c?kmak,uzun seneler süren tecrübe gerektirir.hatta sene demeyelim km diyelim daha do?ru olarak.
rr makina ile f e göre daha guzel viraja girersin do?ru ama daha fazla gaz açma derdi nedir inan anlam?yorum.yani örne?in X viraj? 140 ile de?il 190 ile dönersen,madalyam? takacaklar.ben anlam?yorum her kybetti?im arkadas?mda da bu anlams?zl?k gittikçe art?yor.kral?n? alsan?z bu makinalar sadece replica yani yar?s taklitleri.ne amortsiör ayarlar?n ne kilon ne motorun kilosu,ne egitimin ne kulland?g?n lastik,bu tarz bir sürü? dinami?ine ya da en az?ndan niyetine uygun de?il.600 f den gecti?in 600 rr daki sana sa?layacag? ekstradan gaz açma yetisi sana fazla biraz daha risk getirecektir hepsi bu.
?imdi alsan motorunu yol e?itimine Rahmi hoca ile c?ksan,bin tane viraj hatan ortaya c?kacak eminim.ki cok da do?al bu.neden 600 f den rr a gecerken ufac?k bir rakam? e?itim bütcesi olarak ay?rmay?p riski daha da yukseltiyorsun.tabi yoksa böyle bir niyetin.
bu genel bir yaz?d?r.ki?iye falan ba?l? de?ildir.
hocam iyi ho? söylemi?siniz de uzun y?llara gerek yok bence bu ki?iden ki?iye de?i?ir yetenekte biter her?ey.2 y?lda 10 y?ld?r motor kullanan adamdan daha kaliteli sürü? grafi?i çizen adamlar tan?yorum.ben trafi?i,viraj?,h?z? vs dün görmü? biri de?ilim 5 y?ld?r motor kullan?yorum 4 teker de çok daha uzun süredir var tan???kl???m totalde 60-70bin km ye yak?n yol az de?il bence!(bu iyi oldu?um anlam?na da gelmez)limitlerimi bilirim nereye nas?l girip ç?kaca??m?.ve kendimi geli?tirmek için elimden geleni yapar?m. ?imdi ben 3-5 sene beklemelimiyim ?imdi viraj yapmak için?o zaman m? lay?k?yla olacak bu i? bu görü?lerinizin hiçbirine kat?lm?yorum kusuruma bakmay?n ukalal?k yapmak istemem bu viraj i?ine hiç bula?mam??s?n?z gibi bir his uyand? içimde..beni herhangi bir hocada ölçüp biçmesin elbetteki eksi?im var ki bunlar? biliyorum ve iyile?tirme üzerinde duruyorum hep.ben f in virajlarda daha zor yatmas?ndan dert yan?yorum o kadar.ki bunu f ten sonra rr alanlardanda dduydum ?ahsi fikrim ayr? bi yerde bu konuda.herseferinde peglere bask? uygulamak bazen rahats?z edici olabiliyor.çe?itli nedenlerden doaly? gaz kolunu açmam yada kapamam gerekebiliyor ki bunu yapmam çok do?al o an çizgimi kaç?rm?? olabilirm,yada yolda kum vs olabilir bi nesne olabilir arkadan s?k??t?r?l?yo olabilir fazla yada az yatm?? olabilirim ve o pozisyon o viraj için uygun olmayabilir.ee napcaz o zaman?gaz açmamal?y?z daha tecrübemiz yok diyip biyeremi patlayal?m?
unutmadan ben viraja daha h?zl? girmekten bahsetmedim hiç,viraj içinde ç?k??a do?ru h?zlanmaktan bahsettim ki bu benim sorunum kimseyede sormad?m do?rumu yanl??m? yap?yorum diye.ayr?ca siz benim ne ölçüde risk ald???m? nerden bilebilirsiniz ki?kaç kez yol yapt?k yada beni kaç kez gördünüz motor üzerinde?200+ h?zlar? nerelerde,nas?l yapt???m?da bilmeden bunun yanl?? oldu?unu vurgulaman?z yanl??.bu tarz motorlardan ho?lanm?yor olabilirsiniz,sürü? tarz?da size uymayabilir ama bu üslup yaz?lanlara hiç ama hiç yak??maz.tart???lcak ?ey var tart???lm?ycak ?ey var.ben birilerine hava atmak içinde binmiyorum bu motora s?rf egomu tatmin etmek içinde de?il
hocam iyi ho? söylemi?siniz de uzun y?llara gerek yok bence bu ki?iden ki?iye de?i?ir yetenekte biter her?ey.2 y?lda 10 y?ld?r motor kullanan adamdan daha kaliteli sürü? grafi?i çizen adamlar tan?yorum.ben trafi?i,viraj?,h?z? vs dün görmü? biri de?ilim 5 y?ld?r motor kullan?yorum 4 teker de çok daha uzun süredir var tan???kl???m totalde 60-70bin km ye yak?n yol az de?il bence!(bu iyi oldu?um anlam?na da gelmez)limitlerimi bilirim nereye nas?l girip ç?kaca??m?.ve kendimi geli?tirmek için elimden geleni yapar?m. ?imdi ben 3-5 sene beklemelimiyim ?imdi viraj yapmak için?o zaman m? lay?k?yla olacak bu i? bu görü?lerinizin hiçbirine kat?lm?yorum kusuruma bakmay?n ukalal?k yapmak istemem bu viraj i?ine hiç bula?mam??s?n?z gibi bir his uyand? içimde..beni herhangi bir hocada ölçüp biçmesin elbetteki eksi?im var ki bunlar? biliyorum ve iyile?tirme üzerinde duruyorum hep.ben f in virajlarda daha zor yatmas?ndan dert yan?yorum o kadar.ki bunu f ten sonra rr alanlardanda dduydum ?ahsi fikrim ayr? bi yerde bu konuda.herseferinde peglere bask? uygulamak bazen rahats?z edici olabiliyor.çe?itli nedenlerden doaly? gaz kolunu açmam yada kapamam gerekebiliyor ki bunu yapmam çok do?al o an çizgimi kaç?rm?? olabilirm,yada yolda kum vs olabilir bi nesne olabilir arkadan s?k??t?r?l?yo olabilir fazla yada az yatm?? olabilirim ve o pozisyon o viraj için uygun olmayabilir.ee napcaz o zaman?gaz açmamal?y?z daha tecrübemiz yok diyip biyeremi patlayal?m?
unutmadan ben viraja daha h?zl? girmekten bahsetmedim hiç,viraj içinde ç?k??a do?ru h?zlanmaktan bahsettim ki bu benim sorunum kimseyede sormad?m do?rumu yanl??m? yap?yorum diye.ayr?ca siz benim ne ölçüde risk ald???m? nerden bilebilirsiniz ki?kaç kez yol yapt?k yada beni kaç kez gördünüz motor üzerinde?200+ h?zlar? nerelerde,nas?l yapt???m?da bilmeden bunun yanl?? oldu?unu vurgulaman?z yanl??.bu tarz motorlardan ho?lanm?yor olabilirsiniz,sürü? tarz?da size uymayabilir ama bu üslup yaz?lanlara hiç ama hiç yak??maz.tart???lcak ?ey var tart???lm?ycak ?ey var.ben birilerine hava atmak içinde binmiyorum bu motora s?rf egomu tatmin etmek içinde de?il
evet bu tarz bir viraj i?ine hiç bula?mad?m.
öncelikle;
4 tekerde yasad?g?n tecrübeler 2 tekerdeki tecrübelerine en ufk bir katk? sa?lamaz.4 tekerle 2 teker aras?nda trafi?i okumak da dahil olmak üzere hiçbir benzerlik yoktur.
viraja yava? girilir h?zl? c?k?l?r.ister commuter kullan ister 600 f farketmez.
Eger iyi bir e?itimciden e?itim al?r lay?k?yla pratik yapar uygularsan,600 f inle yeni almay? dusundugun rr la e?itimsiz yapabilece?inden daha iyi bir viraj performans? sergilersin.
200+ h?zlar? nerede nas?l yapt?g?n hiç önemli de?il,zaten yan?t?n kendi içinde celi?kili.pistte de?ilsin.yar?s da yapm?yorsun.bu h?zlar? 17 yas?nda cocugu da c?karsan o motora yapar.önemli olan s?f?ra yak?n riskle yapmak.
kendi hatalar?m? gozlemliyorum demi?sin.ve biliyorum demi?sin.bir insan hatalar?n? nas?l bulur gözlemler? hadi buldu gözlemledi sonra da oturup dusunup düzeltebilirmi? inan saçma olmu? bu.
sürü? tarz?n?n bana uymas? uymamas? diye bir konu da yok.birincisi ben bir kriter de?ilim.ikincisi 30 tane sürü? tarz? yok.olmas? gereken bir tane var.onun da ismi güvenli sürü? tarz?.
son olarak bunlar fikirler de?il gercekler.
he uygulars?n veya uygulamazs?n senin bilece?in i?.ama 600 rr hadi f te s?k?ld?m biraz daha iyi gaz açar?m diye hafife al?nacak bir makina de?il.Gerci üstüne c?k?nca senin de fark?na varaca??n? tahmin ediyorum.
1.4 tekerdeki trafik tecrübesinin 2 tekere faydas?n?n olmad???n? söylemek resmen saçmla?k olur
2.birilerinden bir ?ekilde taktik ve ei?itim al?p almad??m? nerden ç?kard?n?en günde 13 saat çal??an biriyim kim bana bu ei?itimi nas?l verecek yak?nlar?mdan ba?ka?
3.zaten viraja nas?l girilir ç?k?l?r sende benm söyledi?imi söylemi?sin.
4.evet hatalar?m? gözlemliyorum çünkü yeri geldi?inde 7-8 motor geziyoruz ve o ara kamera kay?tta yap?l?yor insan kendini düz yolda ve virajda görebiliyor.
iyide bu motosiklete ne istiyorsun emre fiyat göremedim
motorize_deli
30.06.08, 07:58
KONU AMACINDAN SAPMI?TIR..!
***K?L?T***
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.