PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ИЖ (ije) 350cc

metaldust
06.06.08, 21:49
[Only Registered Users Can See Links]
350cc
27 beygir
2-zamanli
karburatorlu...

Simdilik bilgiler bukadar :)

deer_152
07.06.08, 08:34

ije dedi?in model bu galiba sevgin

locco
07.06.08, 09:50
ii de topic in enduro s?n?f?nda i?i ne?
enduro niyetine kulaln?lm?? olabilir senin di?er vatanda ama, bunun s?n?f? commuter ya da ite kaka naked bike.
Ama bir deneme turu atmak isterdim.sadece ayak mar?l?m? bu motor.
slav standartlar? farkl?d?r.yivi pasosu farkl? m? elektrk tesisat?nda bir farkl?k varm??
yok öyle 350cc 27 beygir 2 zamanl? diyip kaçmak.anlat bakal?m.

deer_152
07.06.08, 10:19
bi arkadas?mda var denemek isteyen olursa ayarlayabilirz

metaldust
07.06.08, 12:09
evet ozgur resimdeki motor bu IJE denen motor..
Bir cok yerde enduro diye tanitmislar, ben de o sekilde koydum..
Ayrica yivi pasosunu ilk defa senden duyuyorum ve elektrik tesisatinda farklilik derken tam nasil bir farklilik oldugunu aciklarsan belki bi sonuca varabilirz..
-Ayaktan marsli bu motorlar
-100km de ortalama 6.0-7.0 litre benzin sarfiyati aciklamislar..

deer_152
07.06.08, 14:14
bunlar genede 3 tekerleklide kullan?l?yor bursada bi yerde bunlara uygun aparatlar yap?l?yor

SmirnouF
07.06.08, 18:11
sevgin fotodaki alet cift silindir ,ben bunlar? tek silindir olarak biliyom .
Not:Eger deneycek bir ij bulursan?z ,sak?n çal??t?rmay? denemeyin ,sahibi çal??t?rs?n . Bu modellerin ayak mar?? müthi? geri tepiyo , hatta ayak bile?iniz bile k?rabilirsiniz .
Ben bildiklerimi anlatay?m bari .Tipik rus motoru . Metali bol ve kal?n ve bir o kadarda yak?tta savurgan .Ama müthi? bi kuvvet ve i? motoru . Türkiyede ij plenata olarak bilinir .Tamiri basittir , cok ince ayr?nt? içermez .
?lk üretimleri 1933 y?l?nda 292 cc 2 zamanl? ve 5.5 hp gucundeki bi modelle ba?lam??t?r .
su anda daha modern modelleri bulunmakta ama türkiyede sat??? yok ,mesela yeni modellerden 1-2 örnek

ij orion

ij sprinter (400cc

ij marafon (560cc)

metaldust
07.06.08, 18:44
sinan farkettiysen yazdim zaten "en bilinen modelleri" hatta piyasada en cok gorebilecegimiz modelleri diye :)
yeni modelleri ben de gordum nette, hatta JAWA-CZ nin bi dunya yeni modeli var, 650 cc lik cross modeli bile varmis hatta hatta 2007-2008 model,gorunce baya sasirdim ne yalan soyliim :D

deer_152
07.06.08, 19:18
jawa n?n 1000cc li?i bile var diye biliyorum

SmirnouF
07.06.08, 20:41
sinan farkettiysen yazdim zaten "en bilinen modelleri" hatta piyasada en cok gorebilecegimiz modelleri diye :)

okudum yaw , sadece 1-2 foto ile peki?tirmek istedim
ilk fotoda koydugun ij'in cift silindir varm?yd? sorusuna cevap vermedin , 2 yerdede ben görmedim 2 silindirli olan?n?

metaldust
07.06.08, 20:51
okudum yaw , sadece 1-2 foto ile peki?tirmek istedim
ilk fotoda koydugun ij'in cift silindir varm?yd? sorusuna cevap vermedin , 2 yerdede ben görmedim 2 silindirli olan?n?

ij nin cift silindir olan modelleri var ya, hatta modeli ИЖ Юпитер5 (jupiter 5) :) yani resimdeki:)
Tam duzenli kaynak bulamadigim icin ne adam akilli resim koyabildim ne de motorlarla ilgili yeterli bilgi verebildim..Yardim et :)

deer_152
07.06.08, 21:04

ije dedi?in model bu galiba sevgin

jupiter bu olsa gerek:icon_bounce:

metaldust
07.06.08, 21:12
jupiter bu olsa gerek:icon_bounce:

valla ozgur onu ben de anlayamadim jupiter ile planeta 5 birbirinin aynisi nerdeyse...ikisi de 2 silindir..
birinde jupiter digerinde planeta yazio, ama tam ozelliklerini farklarini bilmiom:)

deer_152
07.06.08, 21:20
ben hala bu modeli sütçü motoru die biliyorum
genelde sütçüler yan bölüme gümleri koyar süt satard?

metaldust
07.06.08, 22:16
bizde de bi tane dondurmaci vardi topragi bol olsun, o da dondurma tasirdi yan tarafinda..
az dondurmasini yemedik,onun dondurmalariyla gecti kucuklugumuz :)

SmirnouF
08.06.08, 17:10
bizde de bi tane dondurmaci vardi topragi bol olsun, o da dondurma tasirdi yan tarafinda..

ayn? dondurmac?dan bizdede vard? bi tane , geli?ini 2 kilometre öteden anlar sab?rs?zl?kla beklemeye ba?lard?k :)

locco
08.06.08, 19:06
evet ozgur resimdeki motor bu IJE denen motor..
Bir cok yerde enduro diye tanitmislar, ben de o sekilde koydum..
Ayrica yivi pasosunu ilk defa senden duyuyorum ve elektrik tesisatinda farklilik derken tam nasil bir farklilik oldugunu aciklarsan belki bi sonuca varabilirz..
-Ayaktan marsli bu motorlar
-100km de ortalama 6.0-7.0 litre benzin sarfiyati aciklamislar..
slav motorlar?nda pasonun ters oldugunu vidalar?n ters oldugunu falan duymu?tum.
esk ingiliz motorlar?nda da mesela vitesle arka fren ters yerlerdeydi
bu tarz kendine has seyleri varm? merak ettim.

metaldust
08.06.08, 19:08
hmm o bakimdan soruosan ok.. vidalari ters evet dogru duymusun.. ije leri bilmiorum ama Cezet lerin de bazi modellerin vites ters tarafa dogru..

Duman
08.06.08, 20:17

ekrem agay?m? diyon. allah rahmet eylesin. iyi adamd?

metaldust
08.06.08, 21:30
aynen ekrem agadan bahsediom :) mavi ijesiyle az dondurma satmadi :D