PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 zamanlı

satoyama
04.06.08, 21:24
evet arkada?lar ya?ad???m?z ?ehrin ko?ullar? benzin kalitesi ve ülkdeki fiyat? trafik çilesi çevre kirletme bahanesi ve en önemlisi 2 zamanl?n?n zevk/benzin=bütçe do?ru orant?s? derken neredeyse art?k 2 zamanl? scooterler tek tek azalmaya ba?lad? asl?nda bu ar? gibi yan?m?zdan geçen arkas?ndan o aç?k mavi duman ç?kan bu motorlar?n bence zevkten çok bütçeye verdi?i hasardan dolay? gözümüzün içine baka baka bitiyorlar. ve v??z diye geçip gidiyorlar zaten san?r?m piyasada yeni olarak alabilece?imiz bi yamaha BWS kald? anadoluda da tutulan bi model oldu?unu biliyorum avrupada aprilian?n sr50 modeli ve gileran?n runner fxr50 modelide tr ye gelmiyor zaten çin devriminden sonra bu tarz motorlar?n bilinçsiz tüketici kar??s?nda peki bi ?ans? kalm?yor adam 150cc motor varken neden gidip 50cc motora 2000ytl daha fazla veriyim iye dü?ünüyor asl?nda 50 cc ondan daha güçlü ve salam oldu?unu bilmiyor bilen zeten ne alaca??n? biliyor ya hiç sat?n alm?yo yada gdip makul olan? al?yor
mevzu scooterler üzerine kurulmu?ken geli?en teknolojide 4 zamanl? motorlar?nda art?k seri ve yak?t sarfiyat? olarak göze girdi?i tart???lmaz her nekadar 2 zamanl?n?n sa?laml?k güç ve serili?ini pistonun her yukar? ç?k?mas?ndaki patlama adrenalini tutmasada i? yak?t sarfiyat?na gelince ister istemez gözümüz runner fxr180 de?ilde vxr200 yani 4 zamanl? olan modeline kay?yor diyerek hepimizin hat?rlayaca?? en basit örne?i vermi? oluyorum
asl?nda unutmadan diyeceksinizki karde?im bu 2 zamnl? neden daha sorunsuz çünkü motor da çal??mas? için ihtiyaç duyulan ekipmanlar daha az örne?in ne sibob var ne egzantrik ne mili ne zinciri
peki ?imdi biz ne alal?m diyen arkada?lar var 4 zamanl? böyle 2 zamanl? çok yakar ?s?n?r su so?utmas?z olmasa binilmez diyenler var piyasada bulunan 4-5 ya??ndaki bi çok gösteri?li güçlü 2 zamanl? italyan scooterleri hala çok pahal? ve parças? yok denecek kadar azald? diyenlerin sesini hep duyuyorum onun için tekrar herzaman söylyce?im kelime etraf?m?zda bak?p da görmedi?imiz çinli sand???m?z yak?ndan inceledi?imizde kalitesini farketti?imiz bi kaç motor var mesela ben ?imdi birbirine benzeye bu çinli taiwan ve koreli ayr?ca japon men?ei scooterleri ay?rmakta eskisi kadar güçlük çekmiyorum ilk bakt???m yer arka teker bölümündeki CVT yani kavrama debriyaj kapa?? bölümü k?saca motor bölümüne , zaten çinliler bunun sadece 3 modelini kullan?yolar motorlar?n d???lar? hep de?i?iyor ama motorlar? hepsinin hemen hemen ayn?
evet ucuz ve sa?lam bi scooter olsun az yaks?n güçcü harbi olsun birazda yak???kl? olsun yaa çokmu ?ey istedik diyosunuz belki ama bence arad???n? kriterlerde bi motor var

evet kymco aglity 125/50 modelli

[Only Registered Users Can See Links]

2007 y?l? mtr de yay?nlad???m bi yaz?m dan..

deer_152
04.06.08, 21:41
2 zamanl? motosiklet kullanman?n en büyük dez avantaj? yag takviyesi
her 500 km de nerdeyse 1 lt yag yak?yorlar ama ilanlardada dedi?i gibi HASTASINA

agility kullanmak istedi?im bi model asl?nda
san?r?m 4 zamanl? ama scooter deyince aprilla modelleri de?i?ik geliyor gözüme area51 mesela

satoyama
04.06.08, 22:53
area 51 bi zamanlar çok hevesle arad???m bi modeldi bi tane buldum bakmaya gittim çok temizdi fakat bilmeyen bi servis motorun kavrama bölümünü bozmu? motor yerinden zor kalk?yordu ama her yerine hayran?m hala 50cc 9hp olmas? su so?utmal? olmas? digital gösterge projektörlü far of offf:Smile160:

deer_152
05.06.08, 06:58

motsiklet pazar?nda kib bir ilan?n resimleri

motorize_deli
05.06.08, 10:32
Güç ve performans olarak daha mükemmel olduklar? a?ikar. Fakat ömürleri biraz daha az.

Burada adada küçük hacimliler olarak en çok tutlan makinalard?r 2 zamanl?lar. 50 ve 125 cc aras?nda de?i?en modelleri var Gilera n?n ve tam bi ç?lg?nl?k halinde :). Yak?t sornu yok gibi türkiyedeki gibi 3,küsür de?il benzin :). Ayr?ca uzun yol yapmak amaçl? kullanan kimse yok ?ehir içinde tak?l?yolar. Ya?da sorun olmuyor :)

SmirnouF
05.06.08, 11:23
2 zamanl? motosiklet kullanman?n en büyük dez avantaj? yag takviyesi
her 500 km de nerdeyse 1 lt yag yak?yorlar ama ilanlardada dedi?i gibi HASTASINA

agility kullanmak istedi?im bi model asl?nda
san?r?m 4 zamanl? ama scooter deyince aprilla modelleri de?i?ik geliyor gözüme area51 mesela

eger yag? ekstra bi masraf olarak görüyosan zaten 4 zamanl? motorlarda 1000 km de bir defa yag de?i?tirmiyolarm? ?? yag masraf? fazla fark etmiyo

locco
05.06.08, 11:23
k?z arkada??mda 98 model bir Gilera Typhoon 80 var.o da 2 zamanl? kullanmas? cok keyifli.

deer_152
05.06.08, 16:08
typhon bi ara mustafa abide kan?ma girmi?ti ama k?smet olmad?

eger yag? ekstra bi masraf olarak görüyosan zaten 4 zamanl? motorlarda 1000 km de bir defa yag de?i?tirmiyolarm? ?? yag masraf? fazla fark etmiyo

motordan motora de?i?iyor 2000 km bi de?i?enler var

metaldust
05.06.08, 16:12
Biz de ailece SIMSON fanatiklerindeniz..
Evde hala bir adet orjinal dogu alman 85 model calisir durumda durmakta. merak edenler muzeme gelebilirler :D
Bir adet de beyaz 93 model vardi 4 vitesli olanlardan onu satmak zorunda kaldik, ama 85 modeli asla :D

dalyan
06.06.08, 14:40
Bende 2 zamanli rus ije planet5 vardi cift silindir 350cc. 1989'da almistim, 1993'de satmak zorunda kaldim. Avcilar-ambarli'da dik bir yokus vardi bilmeyen arabasini bile surmuyordu oraya. Biz 3 kisi+ motor180kg. banamisin demezdi ne motordu ya :(

metaldust
06.06.08, 15:28
ИЖ 350 ile balkan ulkerelerinin kirsal kesimlerinde hala tarla suruolar..
Valla garip gelebilir ama oyle , oyle bi motor ki ounnla tarla surulebilio :D
Onun bir de arkadasi vardir ЧЗ (,çeze, d?ye okunur), bunlar da zamanin hizli motorlarindan, drag icin kullanirmis gencler kendi aralarinda :D

Duman
06.06.08, 15:44
bir kaç sene öncesine kadar ЧЗ lerin s?f?rlar? vard? ama art?k varm? bilmiyorum hiç binmedim denemek isterdim çok torklu makinelermi?

locco
06.06.08, 18:18
ИЖ 350
Onun bir de arkadasi vardir ЧЗ (,çeze, d?ye okunur), bunlar da zamanin hizli motorlarindan, drag icin kullanirmis gencler kendi aralarinda :D
aman drag deme.sonra tart??mayal?m çeze ile 3.5 luk java drag ta ne yaparlar diye tart??mayal?m.

deer_152
06.06.08, 19:01
bildiklerinizi söylemeketen korkmay?n

bilmemek de?il ögrenmemek ay?p:icon_cyclops_ani: ayn? benim yapt?g?m gibi

metaldust
06.06.08, 20:19
aman drag deme.sonra tart??mayal?m çeze ile 3.5 luk java drag ta ne yaparlar diye tart??mayal?m.

Bu kadar mi rahatsiz etti benim drag yorumlarim?
Kendi dusuncelerimi,bilgilerimiz yazdim ki dogruymuslar...
Zaten ije ile cezeyi tartismam sizinle, benim deikinci vatanim bulgaristan oldugundan yeterli sayida bu motorlarla karsilastim ( yuzlerce)..
Merak edenlere bilgi olsun; ceze dragda gecer ijeyi, son hizda da ije bukadar basit ...

locco
06.06.08, 20:39
Bu kadar mi rahatsiz etti benim drag yorumlarim?
Kendi dusuncelerimi,bilgilerimiz yazdim ki dogruymuslar...
Zaten ije ile cezeyi tartismam sizinle, benim deikinci vatanim bulgaristan oldugundan yeterli sayida bu motorlarla karsilastim ( yuzlerce)..
Merak edenlere bilgi olsun; ceze dragda gecer ijeyi, son hizda da ije bukadar basit ...
hiç rahats?z etmedi asl?nda keyif ald?m.
cezeyi hiç bilmem.ya da belki biliyorumdur.aç bi topic anlat resim koy ö?renelim.
bulgar göçmenisin demek.buyuk bir ihtimalle manav kökenlisindir.ne güzel.
ama bir tek hatan var can?m karde?im insan?n özellilkle de Türk ün bir tek vatan? olur.

metaldust
06.06.08, 21:17
hiç rahats?z etmedi asl?nda keyif ald?m.
cezeyi hiç bilmem.ya da belki biliyorumdur.aç bi topic anlat resim koy ö?renelim.
bulgar göçmenisin demek.buyuk bir ihtimalle manav kökenlisindir.ne güzel.
ama bir tek hatan var can?m karde?im insan?n özellilkle de Türk ün bir tek vatan? olur.

Insanin dogup buyudugu,ekmegini yedigi yer vatanidir derler ya sonuna kadar katilirim..
Turkiyedir vatanim,inkar etmem fakat dogdugum yer de orasi ya, insan iki tarafta da bi guzel hissedio kendini ke kadar da olmasa..Tatli duygular :)

Bu arada iyiki hatirlattin hemen acayim bi topic :)