PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüm Sevenlerin 14 ?ubat? Kutlu Olsun !!!

immigrant
14.02.08, 00:03
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Sevgililer günü...
Kimilerine göre anlams?zd?r. S?radan bir gün i?te , ben sevgilimi zaten hergün seviyorum der. Kimileride çok ciddiye al?r , o günü mutlaka sevgilisiyle geçirmeye ve o günü unutlmaz k?lmaya çal???r.

Bence önemli olan bugünün tüm dunyada Sevgililerin Günü olarak an?lmas? ve bu bütünlükte kendimize bir pay bulmak.

Ve bu payda sevdi?imiz ?nsanla olmak...
Herkesin Sevgililer Gününü kutlar ve sevgilerinin daim olmas?n? dilerim...

Hergün yeniden a??k oldu?um güzel sevgiliminde sevgililer gününü kutluyorum , umar?m tüm 14 ?ubatlar?m?z beraber ve bugünkü kadar mutlu geçer...

Görüyorsunuz söylemek hiç zor de?il... Hadi sizlerden duyal?m :D:D

motorize_deli
14.02.08, 05:45
Biz dün ayr?ld?k :D

positive
14.02.08, 05:54
biz sevgili de?il kar? kocay?z....
imza:odun

Hammer
14.02.08, 06:44
Öymen cim Allah bozmas?n ,mutlulu?unuzu daim etsin.

Ben de bari bu olay nas?l ç?km?? onu ekliyim de bi hayr?m dokunsun foruma:

ROMA’DA EVL?L?K YASAKLANMI?TIR
M.S. 270 y?l?nda Roma Claudius isimli bir hükümdar?n yönetimindeydi. En büyük arzusu tüm dünyaya hükmetmek olan hükümdar?n en büyük tutkusu ise askerlik ve sava?t?. Claudius’un sava? tutkusu öyle ileri gitmi?ti ki, ordusunda yer alan askerlerin ba?ka hiçbir ?eyle ilgilenmemesi ad?na, tüm ülkede evlili?i yasaklam??t?. Gençler ?a?k?nd?... Ülkede kimse sevdi?i insanla beraber olam?yor ve Roma’da, uzak ülkelerde gerçekle?en sava?larda ölen sevgililerinin ard?ndan a?layan kad?nlar?n say?s? gittikçe art?yordu.

?mparator bununla da yetinmemi?, Romal?lar’?n mitolojideki 12 tanr? d???nda ba?ka bir inanca sahip olmamalar? d???nda, H?ristiyanlar’la ili?kiye girmeyi de yasaklam??t?.

Roma’da imparatorun bu emirlerine uymayanlar aras?nda, bir Aziz olarak kabul edilen filozof Valentinus da vard?. Valentinus, halk aras?nda dola?arak dinsel vaazlar veriyor ve ?mparatorun hatal? tutumlar?n? anlat?yor ve birbirlerini seven gençleri gizlice evlendiriyordu. Sonunda yakaland? ve hapse at?ld?. Valentinus’un hapiste oldu?u günler ya?ad?klar? efsaneye dönü?erek günümüze kadar ula?m??t?r.

GÜZEL JULIA, VALENTINUS’A G?DER
Valentinus’un hapishane ya?am? ba?lam??t?r. Hapishaneyi korumakla görevli gardiyan?n ise, Julia isminde bir k?z karde?i vard?r. Julia’n?n gözleri do?u?tan görmemektedir. Gardiyan, Valentinus’un hapishanede bile anlatt??? ?sa ile ilgili öykülerin birinde, inançlar? sayesinde körlerin bile gözlerinin aç?labilece?ini ö?renir. Bu nedenle karde?i Julia’y? gizlice Valentinus’un yan?na getirir.

Julia çok güzel ve zeki bir k?zd?r. Günlerce hapishanede Valentinus ile birlikte kalarak Roma tarihini, aritmeti?i ve H?ristiyanl??? ö?renir. Julia dünyay? Valentinus’un anlatt?klar?yla görür, onun bilgeli?iyle ayd?nlan?r, güçlenir ve teselli bulur.

Bir gün sorar:
- “Valentinus, Tanr? gerçekten dualar?m?z? duyar m??”
Aziz gülümser;
- “Evet, her birini.”
Julia:
- “Her sabah ve her gece ne için dua etti?imi biliyor musun? Görebilmek için dua ediyorum, senin bana anlatt?klar?n? görmeyi çok istiyorum.”
Valentinus:
- “Tanr? bizim için en iyi olan? yapar, yeter ki buna inanal?m.”

Julia, yere diz çöker ve beraberce duaya ba?larlar. Birden hücrenin içersi alt?n renkli bir ???kla ayd?nlan?r ve Julia hayk?r?r:
- “Valentinus, görüyorum, görüyorum...”

14 ?UBAT’TA ÖLDÜRÜLÜR
Valentinus duaya devam etmesini söyler. Ertesi gün Valentinus’un ölüm emri gelir, Aziz Julia’ya son bir not yazar, Tanr?’ya hep yak?n olmas?n? ö?ütler ve notun alt?n? “Senin Valentine’inden” diye imzalar. Mektup, ertesi gün Julia’ya ula?t???nda, o günün tarihi 14 ?ubat 270’dir. Valentinus, sonradan Papa I. Julius taraf?ndan “Porta Valentini” ad? verilen bir kemer kap?s?n?n alt?na gömülür (Valentinus’un gömüldü?ü kemer kap?s?n?n yerinde ?u anda Praxedes Kilisesi vard?r)

Julia, mezar?n yan?na pembe çiçekler açan bir badem a?ac? diker. Günümüzde sevginin ve dostlu?un simgesinin badem a?ac? olmas? buradan kaynaklan?r.

ST. VALENTINE OLARAK KUTLANMAYA BA?LADI
??in asl?na bak?l?rsa, 15 ?ubat tarihi Roma tanr?çalar?ndan Februata Juno ad?na yap?lan kutsama töreninin günüydü. Birbirlerini seven gençlerin isimlerinin yaz?ld??? par?ömenler, o gün tanr?çaya sunulurdu. Papal?k daha sonra yasaklanan bu gelene?in yerine, azizlerin adlar?n?n yaz?l? oldu?u listeleri sergilemeye ba?lad?.

Biz yine Roma’ya dönelim... 15 ?ubat’ta kutlanan A?k Festivali’nin özgün ad? Lupercalia’d?r. Ku?lar?n çiftle?me döneminin ba?lang?c? kabul edilen ?ubat ay?nda, gençler de onlar? örnek alarak e?le?irlerdi. H?ristiyanl???n güçlenmesinden sonra, Pagan inançlar? yasakland? veya yerlerine H?ristiyan versiyonlar getirilmeye ba?land?. Aziz Valentine, H?ristiyanl???n simgesi olan sevgi ve evlilik kuram? ile ki?iselle?tirildi, onun Lupercalia Festivali’nin arifesinde öldürülmü? olmas?yla da, Roma’n?n bereketlilik kutsamalar?yla, H?ristiyanl???n evlilik ve ço?alma ilkesi bütünle?tirilmi? oldu.

Günümüzdeki yorumuyla “St. Valentine” yani Sevgililer Günü, Roma’daki gibi sevenlerin birbirlerine sevgilerini Valentinus’un son mesaj?nda oldu?u gibi küçük kartlar ve hediyelerle sunmalar? ?eklinde kutlanmaktad?r. Asl?nda kökende yine birle?me, bütünle?me ve ço?alma güdüsü yani bereketlilik vard?r. Ayn? zamanda da Tanr?sal a?kla dünyasal a?k?n birle?ti?i yer, Julia’n?n öyküsünde oldu?u gibi birle?tirilir.

--------------------------------------------------------------------------------
Kaynak: istanbul.com

deer_152
14.02.08, 08:22
herkesin sevgililer günü kutlu olsun

senturk_69
14.02.08, 14:56
evet herkezin sevgililer günü kutl?olsun :) bugün bana cok tuzluya mal oldu yand?k valla:(

BlackRider
14.02.08, 20:59
herkesin sevgililer günü kutlu olsun ;):):)