PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : mondial zat150 ye abart egsoz takılırmı

deer_152
27.01.08, 10:10
mondial 150zat modeline deer152 için özel yapt?r?lm?s abart egsozu takmak istiyorum sizce olurmu
su an üzerindeki egsoz biraz cürümü? ve catlak durumda

abart egsozu takt?r?rsam baska degi?iklikler yapmak gerekirmi

positive
27.01.08, 11:21
sanm?yorum Özgür 2 side 150 lik bir sorun ç?kmaz kan?mcaaa.
tabi montaj asamas?nda nolur bilemem...:S

deer_152
27.01.08, 11:42
hava filitresinin de ona göre degi?tirilmesi gerekti?ini duymustum
bide sesten ekiniyorum ac?kcas?

motorize_deli
27.01.08, 14:54
dene ve gör özgürcüm en kesin yol :)

senturk_69
27.01.08, 15:04
ben ce sorun olmaz ama hava filtresinin de s?ks?k temizlemen gerek cün kü makina zorlanmamal? bunuda hava filtresinin t?kal? olusa zorlar

immigrant
27.01.08, 16:28
Özgür o egzosu zata takma lütfen :(:(
Bildi?im kadar?yla karbüratöründe ayarlanmas? gerekiyor

deer_152
28.01.08, 17:16
suan için sadece dü?ünme asamas?nday?m öymen

SmirnouF
01.02.08, 07:11
o dedigin egsoz daha fazla guc demek,daha fazla guc icinde oncelikle daha fazla hava lazim demektir.bence karburatorun hava filtresinin degismesi gerekir.

deer_152
01.02.08, 11:05
genel bi bak?ma cektim bakal?m ne olacak

immigrant
01.02.08, 11:59
Hay?rl?s? olsun diyelim

SmirnouF
01.02.08, 21:30
genel bi bak?ma cektim bakal?m ne olacak

allah sabir versin,simdi en az 2 gun ustalarla ugrascan :D

deer_152
03.02.08, 15:03
bu arada egsoz i?ini sordum

oluyor ona görede hava flitresi tak?l?yor ama sese katlanabilirmisin diye sordular dü?ünme asamas?nday?m:D

immigrant
03.02.08, 15:32
Katlan?lmaz o sese :D:D

locco
03.02.08, 17:55
egzost u de?i?tirdi?inde karbüratör ayarlar?n? da yeniden yapmalar? gerekecek.
bu da su demek;
tahliyeyi daha rahat bol hale getiren egzost sistemiyle motor daha fazla gaz isteyecek bunun için de karbüratörün benzin hava ayar? de?i?tirilecek.
deer 152 si olanyak?n bir arkadas?m o egzost dan takt? fakat memnun olmay?p c?kard?.scooterlarda bu tarz aç?k egzost lar benim ?ahsi görü?üm iyi ses vermiyorlar.cunku otomatik viteste ses hele bir de ufak cc ise sabit oluyor.yani sürekli bir ba??rma durumu var.
hava filtresini modifiy etmen zat ta pek mümkün de?il selenin alt?nda kuyruga cok yak?n bir yerde hava filtresi kutusu.oraya ac?k hava filtresi koyman mümkün olmayacak.ama bu cok önemli de?il.
ac?k egzosatla beraber karbüratör ayarlar?n? ayarlatt?ktan sonra yasayacag?n olumsuzluklar sunlar
1-motordan(benim ?ahsi görü?üm) kötü bir ses gelicek
2-kompresöre bindi?i zaman motor patlama yap?cak egsozt
3-yak?t sarfiyat?n artacak ve motor kompresyonun dü?ecek.kompresyonun dü?mesi ise az da olsa motor performans?n? olumsuz etkileyecek.

asag?da örnek bir scooter güc aktar?m resmi var.
motora gaz vererek devir verdi?inde konik sekilli kasnak üzerindeki bilyalar merkezin d?s?na do?ru kaçarak aktar?m kay?s?n? geriyorlar. devire ba?l? olarak uzayan esneyen kay?? vites olmaks?z?n yani otomatik vites olarak h?zlanmana neden oluyor.yani bir cesit kendi kendine büyüyen di?li gibi dü?ün.ortada di?li yok ama kasna??n üzerinde devire ba??ml? olarak esneyen kay?? sayesinde sanki vites artm?? gibi h?zlan?yorsun.
bu sistemin mucidi italyanlar ve bence cok dahice bir güç aktar?m sistemi bu.
böyle bir sistemde ac?k egzost oldugu zaman ses tek bir viteste h?zlan?rm?ss?n gibi olucak,yani düz vites motorlardaki gibi ara gazlar ya da vites de?i?iklikleri olmad?g? için ses cirkin ve s?k?c? olacak.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

performans artt?ran egsozlar ile abart dedikleri (abarth markas?ndan geliyor) ac?k ve sanayi tipi uydurmaca egzostlar? birbirinden ay?rmak laz?m.cobra yoshimura gibi baz? egzost markalar? baz? motor tiplerine özel egzost üretiyor.ve bu egzostlar?n power commander gibi tuning sistemleri ile uygulnmas? performans art?s?n? getiriyor.senin kulland???n zat 150 ya da benim kulland???m jinlun 250 gibi motorlarda bu tarz modifikasyonlara gitmek ne yaz?kki mümkün de?il.
ancak motorunu bak?ml? k?larak maksimum performans? elde etmen mümkün.
hep forumlarda bu tarz egzostlar?n performans artt?r?p artt?ramd?g? konusulmu?tur.ama bu tip iptidai çözümlerin bir k?sm? belki baslang?cta bir miktar i?e yarasa da orta ve uzun vadede motorun yorulma?sna neden olucakt?r.
emme s?k??t?rma patlama ve egzost olarak gercekle?en dört zamanl? motor yap?s?nda turun son halkas? olan egzost zaman? esnas?nda yanm?? yak?t?n tahliyesi esnas?nda s?k??t?rma dengesi önemlidir.cok rahat veya cok zor c?k??? gaz?n motorun kompresyonunu olumsuz etkileyecektir.
egzostun ekleri bu eklerin aç?lar? manifold contas?n?n durumu egzosun uzunlugu yani komple tasar?m? gercekten hassas bir i?tir.
genelde aç?k egzostlarda rolanti dengesizli?i jiglede çal???rken sap?tma gibi durumlar var.ben motorumu ikinci el ald?m.su an motorumun üstündeeski sahibinin takt?g? manifolddan komple bombo? boru olan bir egzostum var.ayarlarn?? yapt?m.ama ac?kças? orj haline dönmeyi cok istiyorum.

S&S

SmirnouF
03.02.08, 19:39
bu arada egsoz i?ini sordum

oluyor ona görede hava flitresi tak?l?yor ama sese katlanabilirmisin diye sordular dü?ünme asamas?nday?m:D
bi farkin olmali dimi :Smile148:
Katlan?lmaz o sese :D:D

katlaniliyo oymen,bizzat tespitimdir,pinarhisar-igneada arasi egsozu manifolttan cikik pejo ile cok gidip geldik,hatta bi zamandan sonra zevk bile veriyo :)

deer_152
03.02.08, 20:09
locco öncelikle tesekkürler

ben bu abart egsozu deer152 nin orj?nal eksozunu dü?ürüp kaybettikten sonra yapt?rd?m
asl?nda gereksiz bi i?lemdi ama yapt?m bi anl?k kararla

?imdiki akl?m olsa kendi orj?nal egsozunu yapt?r?rd?m ama zaten o zamanlar motoru satm?st?m ve üstelik egsozsuz satm?st?m
buna ragmen motosiklete egsoz yapt?rd?m

verilen parada kayda deger bi miktar olunca suanki zat150 nin egsozda ac?nacak bi halde sadece degerlendirmek istedim

?imdi senin degerlendirmelerine göre cevap vermeye cal?s?y?m

-ses o kadarda kötü degil ve bunu i?in erbab? bir ki?iye yapt?rd?m hatta öymende ilk duydugunda begenmi?ti
tek sorun benim motosikleti sehir içinde pek kulanmamam uzun yolda tabiki ses rahats?z edici oluyor

-evet performans deer152 de dü?tü gibi hissetmi?tim ama bunun motoru kötü yönde etkilemeyecegi söylenmi?ti tabiki tart?s?l?r

-ac?k hava flitresi suanki parcac?da mevcut zaten filitreyi degi?tircem eger egsozu degi?tireceksem ona göre hava flitresi
verebilecegini söyledi

-yak?t konusunda art?s?n olmayacag?n? söylediler

benim tak?ld?g?m konu su

egsoz spor görünümlü ve zata yak?sacag?n? sanm?yorum seste itici geliyor ac?kcas?
sadece amac temiz gözükmesi ama san?r?m sadece ardaki boruyu degi?tirecem 15 ytl fiyat verdiler

locco
04.02.08, 09:18
@deer_152

ac?k egzostla yak?t sarfiyat?n?n art?cag?n? kesin söyliyebilirim sana.benim motorda bizzat ya??yorum bunu.
önceki motorda ac?k egzosttu (keeway sl 150) ama o da orjinal egzostu bozuldugu için takm??t?m bedavaya egzost bldugum için üstelememi?tim.fakat 150 cc oldugu için e5 de zaten maksimum h?z? olan 95,100 de maksimum devirde oldugu için full face ve iyi bir marka kask kullanmama ragmen ses cok rahats?z ediciydi.250 lik olan su an ki motorumda maksimumda seyretmedi?im için cok rahats?z etmiyor.

ac?k filtreden kast?m metal konik sekildeki filtrelerdi.bunu zat a uygulaman?n imkan? yok.ve senin yerinde olsam ilk etapta filtreyi de?i?tirmem.bence o filtre gayet iyi i?ini görür.

ac?k egzostun motoru zorlamas?n?n sebebi performans kayb? nedeniyle daha fazla gaz verilmesi ve düzensiz cal??man?n verdi?i nedenlerden ötürü.ama zat ?n motoru bitse bile yapt?rmak zaten topu topu bir egzost paras? o yüzden tercih sebebi.
cinli motorlar?nbir tanesinin uctaki tübünü uydurup zat a gayet güzel bir görünüm elde edebilirsin san?yorum.
haz?r egzostla ugras?rken egzostu özel boya ile boyamay? da ihmal etme.az bir maliyetle halledebilirsin.?s?ya dayan?kll? egzost boyalar? var örne?in;
araxons markas?n?n faltu color adl? bir spreyi var 800 dereceye dayan?kl? uygulamas? da gayet basit.

deer_152
04.02.08, 12:12
locco taqvsiyen için tesekkürler araxons markas?n?n faltu color adl? bir spreyi nerden temin ederiz olmazsa zat?n egsozu boyar?m temizledikten sonra

bana gösterilen hava filitreside metal konik sekildeki filtrelerdi

motor servisten c?kmadan belki bi tak?p denerim ama di?erinin pas olay?n? çözüp boyamak daha iyi olacak gibi

locco
04.02.08, 13:07
sprey bu;

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

bauhaus gibi yerlerde bulman mümkün.

o konik filtreler d?? filtredir.hava giri?ine ba?lan?r motorun ve d?sar? c?kar?l?r.bunlar anlad???m kadar?yla kutunun içine koyacaklar tekrar.

deer_152
04.02.08, 13:21
hava flitresi cok ters bi yerde zaten koltugun alt?nda orda havay? nerden buluyor onuda anlam?s degilim