PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kenan sofuğlu iddalı konustu

YaReN
05.01.08, 15:21
Dünya Supersport Motosiklet ?ampiyonu, resmini kask?nda ta??d??? Fatih Sultan Mehmet'i örnek ald???n? söyledi, "Onun gibi genç ya?ta büyük ba?ar?lar kazanmay? sürdürece?im ded?

Motosiklet a???? Adapazarl? bir ailenin çocu?u olarak dünyaya geldi?inde, iki tekerlek üzerinde bir gün 'Dünya ?ampiyonu' olaca??n? rüyas?nda görse inanamazd?, Kenan Sofuo?lu...
Ne yak?n çevresindeki, ne Türkiye'deki ?artlar uygundu böylesi dev bir zafer için... Çocuklu?unun geçti?i babas?n?n motosiklet tamir atölyesinde çal???rken kurdu?u hayaller, birgün Türkiye ?ampiyonu olmakla s?n?rl?yd?. Motorlara ilgisi nedeniyle 'yürümeden motosiklete bindi' yak??t?rmas? yap?lan genç yetenek, bu amac?na çabuk ula?t?. ?lk Türkiye ?ampiyonlu?unu henüz 15'inde, ya?? tutmad??? için özel izinle girdi?i yar??ta kazand?.
Fakat sadece motosiklet sevgisi yetmiyordu maddi ve manevi zorluklar? a?mak için... Kenan y?lmad?, hep çal??t?. A?abeyinin bir trafik kazas?nda hayat?n? kaybetmesi bile onu motosikletten so?utmad?. Türkiye'ye s??may?nca Almanya'ya gitti ve orada parlamaya ba?lad?, Kenan Sofuo?lu.
Ve sadece be? y?lda ba?ar? basamaklar?n? üçer be?er t?rmanarak Dünya Supersport ?ampiyonu unvan?na ula?an ilk Türk sporcu olmay? ba?ard?. Hem de bir sezonda sekiz yar?? kazan?p rekor k?rarak...
13 yar???n 12'sinde kürsüye ç?kan, en yak?n rakibine tam 143 puan fark yapan Kenan'? Dünya ile birlikte Milliyet okurlar? da alk??lad?, y?ld?z motosikletçiyi Geleneksel Y?l?n Sporcusu anketinin 2007 zirvesine ç?kard?.
??te Milliyet'in 54 y?ll?k tarihinde ilk kez motorsporlar?n? kürsüye ta??yan 'Y?l?n Sporcusu' Kenan Sofuo?lu'nun duygular?..

Milliyet okurlar? taraf?ndan 54. y?lda 'Y?l?n Sporcusu' olarak seçildin, neler hissediyorsun?
Milliyet gibi ciddi ve güvenilir bir kurum taraf?ndan, bu kadar köklü bir ankette y?l?n sporcusu seçilmek benim için büyük gurur. Bir anlamda 'sporun oskar?n?' alm?? gibi hissediyorum. Tabii sadece motosiklet sporcular? aras?nda de?il de, tüm Türkiye'nin sporcusu olarak seçilmek çok önemli. ?ngiltere'de benim tak?m arkada??m da bu sezon y?l?n sporcusu ödülüne aday gösterildi. Aç?kças? bu benim çok ho?uma gitmi?ti. Türkiye'de de Milliyet taraf?ndan aday gösterilmem ve özellikle Türk halk? taraf?ndan bu büyük ödüle lây?k görülmem ba?ka bir anlam ta??yor. Bu ?ekilde kazanmak beni daha da mutlu etti. Türk halk?n?n taktirini kazand???m için onur duyuyorum. Bana destek olan herkese te?ekür ediyorum. Fakat en büyük te?ekkürüm pistte kazanmaya devam ederek gelecekte elde edece?im ba?ar?lar?m olacakt?r. Çok ilginç bir detaya da dikkat çekmek istiyorum. Benim yar??t???m motorum 54 numara. Do?du?um ?ehir Sakarya'n?n plaka numaras?. Milliyet de bu y?l 54. kez y?l?n sporcusu anketini yap?yor. 54'lerin bulu?mas? çok güzel oldu.
Bu ödül, Türkiye'de motosiklet sporunun geli?mesinde etkili olabilir mi?
Kesinlikle büyük katk?s? olacakt?r. Bu ödül, Türkiye'de her sporcunun hayalini kurdu?u bir ödül ve bugüne kadar motorsporlar?ndan hiçbir sporcu kazanamam??t?. Bu mutluluk çok ?ükür, bana nasip oldu. Daha önce y?l?n motor sporcusu ödülüne aday gösterilmi?tim ama ilk kez böyle büyük bir ödüle lây?k görülüyorum. Art?k Türkiye'de insanlar?n motorsporlar?na de?er verdi?inin bir göstergesi bu. Ben ba?ar?lar?mla Türkiye'de motor sporlar?n?n tan?nmas? ve sevilmesine katk? sa?lad???ma inan?yorum. Daha uzun y?llar da katk? yapmaya devam edece?im.
Dünya Supersport ?ampiyonas?'nda rakiplerine fark att?n, sezon nas?l geçti?
?lk y?l?m olan önceki sezon üçüncü olmu?tum. Bu sezon hedefim zaten ?ampiyonluktu. Bir sezonda sekiz yar?? kazanarak bunu yapan ilk sporcu olarak rekor k?rd?m. Üç kez ikinci, bir kez de üçüncü s?rada fini? gördüm. Yani 13 yar???n 12'sinde kürsüye ç?kt?m. Bir kez de ya?murlu havada kayarak dü?tüm, o yar??? da birinci s?rada götürüyordum. Dü?mesem o yar?? da benimdi. Be? kez pole pozisyonda ba?lad?m ayr?ca tüm yar??lar?mda ön s?radan kalk?? yapt?m. Sonuçta 143 puan farkla sezonun bitimine üç yar?? kala ?ampiyonlu?umu ilan ettim.
Ailenin motosiklete merakl? olmas?, a?abeylerinin de bu sporla u?ra?mas? sana avantaj sa?lad? m??
Babam motosiklete merakl?yd?, tamirhanesi vard?. ?ki karde?im de motosiklet sporuyla ilgilendi. Yani sporcu bir aileden geliyorum. Ya?ad???m türlü zorluklara ra?men tek avantaj?m ailemin deste?i oldu. Maddi ve manevi her konuda s?k?nt? çektim. Yar??acak tak?m bulmakta, sponsor deste?i bulmakta ve bir Türk olarak kendimi uluslararas? alanda kan?tlamakta hep zorluklar kar??ma ç?kt?. Fakat ben bunlar?n hepsini çal??arak ve inanarak a?may? ba?ard?m.

Bir Türk'ün motosiklette Dünya ?ampiyonu olmas?, yurtd???nda nas?l kar??land??
Bir türk motosiklet kullanabilir mi, Türkiye'de ?ampiyona var m?, motosiklet var m? diye soran insanlar vard?, ben ilk ba?lad???mda. Birkaç y?l içinde bu sorular? sorduklar? insan ?ampiyon oldu. Gözlerine inanamad?lar tabii. Birço?u benim Avrupa'da yeti?en bir Türk oldu?umu dü?ünüyordu. Oysa ki ben çok geç denebilecek bir ya? olan 18 ya??mda bu i?e profesyonel olarak girebildim. Yurtd???nda yar??t???m rakiplerimin hepsi henüz çocuk ya?ta motosikletin üstüne binmi?lerdi. Fakat ben ikinci y?l?mda hepsini geçtim.
Tak?m?nda seni nas?l tan?yorlar, en çok hangi yönlerinle öne ç?k?yorsun?
En çok takdir gördü?üm yönüm azimli olu?um ve i? disiplinim, sonras?nda da yetene?im. Yar??larda herkesi ?a??rtan, kimsenin tahmin edemedi?i hamlelerim oluyor. Fakat daha al?nacak daha çok yol var önümde. Ya??m çok genç. Çal??t?ktan sonra her?eyi ba?arabilece?ime inand?m. Azmin elinden hiçbir ?ey kurtulmaz.

Üçte üç yapaca??m

Bu y?l Superbike'ta yar??acaks?n, gelecek planlar?ndan bahseder misin?
Ya??m çok genç, önümde güzel y?llar oldu?unu dü?ünüyorum. Amac?m kariyerim sona erdi?inde üç büyük kupay? birden kazanan ilk motosikletçi olarak tarihe geçmek. Bunlardan ilkine Supersport zaferimle ula?t?m. Burada kal?p, ?ampiyonlu?umu koruma yoluna gidebilirdim ama yapmad?m. ?imdi gelecek sezondan itibaren yine Honda'da yar??aca??m Superbike kategorisinde zirveye ç?kmak, ard?ndan da MotoGP'ye geçip orada da ?ampiyon olmak istiyorum. Bugüne kadar bunlar?n sadece ikisini birden kazanan bir sporcu bile ç?kmad?. Bu y?l Superbike'da al??ma y?l?m olacak. Birkaç y?l içinde bu dalda da zirveye ç?kaca??ma inan?yorum.

Motosiklet çal??ma temposu a??r bir spor. Yar??lara nas?l haz?rlan?yorsun?
Motosiklet hem taktik, hem de teknik aç?lardan zorlu?unun yan?s?ra, ciddi düzeyde bir fizik kondisyon gerektiriyor. Günde 10 kilometre ko?uyorum. En az bir saat fitness ve ard?ndan bisiklete biniyorum. Bir günlük antrenman tempom böyle. Hiç aksatmamaya çal???yorum. Rakiplerim tatil yap?p, gezip tozarken bile ben ayn? tempoyla çal??maya devam ediyorum. Tak?m arkada?lar?m bile çal??ma tempoma ?a??r?yor. Benim hayat?mda sadece motosiklet var.

Türkiye'den yeteri kadar destek görüyor musun?
Motosiklet Federasyonumuz ve spor te?kilat?m?z sa?olsunlar, benimle yak?ndanz ilgileniyorlar. Ancak iki büyük üzüntümü burada belirtmeden geçemeyece?im. Birincisi bu kadar önemli ba?ar?lara ra?men hâlâ ki?isel bir sponsorum yok. Oysa Dünya ?ampiyonu olan bir motosikletçinin yurtd???nda bir düzine sponsoru oluyor. Hatta ?ampiyon olmas?na bile gerek yok, destek görmek için. Umar?m bundan sonra bana destek olan Türk firmalar? ç?kar, ben de onlar?n adlar?n? dünya pistlerine ta??r?m. ?kinci üzüntüm de Türkiye'de yar??amamak. ?stanbul Park pistine sadece bir kez ?ov amaçl? ç?kabildim. Bir an önce kendi ülkemde ve kendi vatanda?lar?m?n önünde yar??mak istiyorum.

KENAN SOFUO?LU

deer_152
05.01.08, 15:27
y?l?n sporcusu olmay? fazlas?yla hak etti

positive
05.01.08, 15:30
motor merakl?s? ailenin motorcu k?z?m benim, aray?p bulmu? konuyu :)

ghost free
05.01.08, 16:16
Benim k?z?mada bu yak???r...:gleam:

Fazla söze gerek yok, Kenan SOFUO?LU...:D

YaReN
29.01.08, 09:33
ba?ka yok mu?:laughing11:

senturk_69
29.01.08, 10:33
var eline sagl?k yeren kenana her?ey yak???r bizlerin bugibi sporculara herzaman destek olmam?z laz?m helalsana

deer_152
29.01.08, 13:56
paylas?m için tesekkürler yaren