PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fazla güven ve limitlerde sürüş

motorize_deli
01.01.08, 13:34
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Baz? sürücüler limitlerini iyi bilirler. Çok az bir k?sm? motorlar?n? limitlerinin üst s?n?rlar?nda tutmay? ba?ar?rlar. Maalesef bir çok sürücü ise sahte bir dokunulmazl?k duygusu içindedir. Kendilerini motorlar?n?n kontrolü hakk?nda ?i?irilmi? fikirlerle donatm??lard?r. Fakat sürü? yetene?iniz hakk?nda sahte bir üstünlük duygusuna kap?lmak sizi kontrol edemeyece?iniz durumlar?n içine sokacakt?r.

Yeni teknikleri ö?renip kendinizi geli?tirmek elbette s?n?rlar?n?z? da geli?tirecektir ama bu yeni ö?rendiklerinizi bir huy haline getirip olur olmaz her zaman üst s?n?rlarda giderseniz bir gün beklenmedik durumlarda acil olarak elinizde kullanabilece?iniz ne bir ilave yat?? rezervi nede fren yapma marj? kalacakt?r. Bu yüzden sürü?ünüzü her zaman ele?tirerek hiçbir zaman bilinen s?n?rlar?n?z?n d???na ta?may?n. Bu s?n?rlar içinde kald???n?zda da tamam bana bir ?ey olmaz ben yolumda yava? gidiyorum gibi bir rehavete kap?l?p zihninizin her an çevrenizin fark?nda olmas? durumunu kaybetmeyiniz. E?er zihninizin alarmda olma durumunu kapat?p muhtemel tehlikeleri de?erlendirmiyorsan?z içine girdi?iniz bu rehavet durumunda çok büyük bir risk içindesiniz demektir. Hiçbir zaman rehavete girmemek ve her an ara?t?r, tahmin et ve uygula stratejisini uygulayarak savunmada olmak zorundas?n?zd?r.

Riskli davran??lar?n?z?n tehlikelerini küçümsemeyin. Esasen bu tutum usta sürücülerin ba?l?ca kaza yapma nedenidir. Güvenli sürü? ise risklerin yönetiminden gelmektedir. Sürü?te her davran???n?z ekinde bir risk ta??r. Kör bir viraja keskin bir tarzda dalmak çok yüksek risk ta??r. Risk yönetimi demek hareketlerin ekinde mevcut risklerin iyi hesap edilmesi, ön analizle gerekli önlemlerin tehlikeyi bertaraf etmek için al?nm?? olmas? demektir. Hedef tam güvende olarak ve di?erlerine de rahats?zl?k vermeden sürü? yapabilmektir.

?leri seviye sürü? tekniklerinin ancak olumlu tavr?n?z, sürekli zihinsel yo?unla?man?z, ele?tirel öz fark?nda olman?zla ve hepsinin üzerinde kendinizi kontrol edebilmenizle desteklendi?inde sizin güvenli?inizi sa?layaca??n? ve kaza yapma riskinizi azaltaca??n? her zaman hat?rlay?n?z.

Kaynak: ALFA