PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorcu kimdir ?

motorize_deli
28.12.07, 09:25
Günümüzde art?k motosiklet kullananlar?n say?s? her geçen gün artmakta. Buna paralel olarakta motosikletlerin kar??t??? kazalar artmakta. Gerek araç sürücülerinin hatalar?ndan ötürü, gerekse motosiklet sürücülerinin hatalar?ndan ötürü ölümlü yada yaralanmal? kazalar olmakta. Kazlar?daki ölüm oranlar?n?n büyük ço?unlu?unu yetersiz ekipman ve kask kullanmamaktan ötürü ileri geldi?i apaç?k su götürmez bir gerçek. Sebep ? bilinçsizlik, e?itimsizlik!!!. Bu bilinçsiz ki?iliklerden ötürü motor kullanan herkez zan alt?nda kal?yor.

Hep ?öyle cümleye motor kullananlardan bahsederken ''Motorcular...''

Motorcular

Kimdir bu motorcular ?

Motorcudan kast?n?z nedir ?

ve as?l sorulmas? gereken soru !!!! Her motosiklet kullanan motorcumudur ?

Ben aç?kças? motorcu kelimesinin bu kadar basite indirgenmesine ?iddetle kar?? ç?k?yorum. Her motora binen ki?i motorcu de?ildir benim gözümde.

Motorcu gerçekten bunu hissederek ya??yabilendir. Kurallara uyan i?i raconuna göre yapand?r.Çevresindeki insanlara sayg?l? davranan. Trafikte hem kendini hem di?er araçlar? s?k?nt?ya sokmadan sayg?l? biçimde sürü?ünü yapand?r. Motosikletçiyi tarif etmeye devam edicek olsam sayfalara yetmeyecek.

?imdi söz sizde ; Her motosiklet kullanan motorcumudur ?[/B]

deer_152
28.12.07, 10:25
her motosiklet kullanan ve tamirini yapanlar motorcudur

metaldust
28.12.07, 10:37
Motorcu;
--Motor ustundeyken hem arkadaslarini,hem de trafikteki insanlarin can guvenligini tehlikeye atmayan;
--Yolda seyir halindeyken abuk subuk hareketler denemeyen;
--Grup surusunde artistlik olsun die,diger arkadaslarini sollamayan,aksine dikkatlarini yola vermesini saglayan;
--Beraber bir is yapilacaginda herkesi ekip onden kendi gidip yapmayan!! (burasi gonderme oldu ama neyse:D) ;
--Yola cikmadan motorunun tum aksamlarini kontrol eden;
----Ve de aramizdaki bir espriye gore MOTORDAN DUSMUS OLAN!:D ... MOTORCUDUR!!

deer_152
28.12.07, 10:41
evet iyi bi yere temas etmi? sevgin

motosikletten dü?meden motorcu olunmuyor:D

ömer
28.12.07, 10:42
her motorsiklet kullanan motorcu olarak an?l?yor....ama öyle olmamas? gerekir bence....motorcu dedi?in F?rat'?n dedi?i gibi kurallara uyan....emniyet tedbirlerinin alan ve arkada?lar?n?n da almas?n? sa?layan; motorsiklete riske girmek için de?il...hayat? ve özgürlü?ü tam olarak ya?amak için binen olmal?d?r...

deer_152
28.12.07, 10:45
zaten ortak payda özgürlük ve heyecan

ki?inin kendisi bunu belirlemeli
ben mesela motorcu olamam herhangi bi ar?zada elimden bi?ey gelmez ben sadece gezerim

motosiklet kullan?c?lar?n?n nas?l davranmas? gerekti?ini tart??abiliriz

motorize_deli
28.12.07, 10:48
yhaa zati özgürcüm teknik olarak bahsetmiyoruz. Motoru söküp takabilen ki?i anlam?nda demedim :)

Öyle olsa motor tamircisi filan derdim... :Smile148:

Yani sen ben gibi motor kullanan motor üstünde giden herkez motorcumudur k?sacas? bu :)

Bu arada sevgin;
Çok kötüsün :D :D

ömer
28.12.07, 10:53
araba kullan?c?lar?ndan bu anlamda farkl? olmas? beklenemez.....bir ?oför nas?l ki arabas?n? hareket ettirip sevk ve idare etmesi gerekti?ini biliyor ve arac?n?n hareket edebilir düzeyde tamir edebilmesini ö?renebilirsa ( ki bu ehliyet s?navlar?nda gösteriliyor art?k )...motorsiklet kullanan biri de ayn? ?ekilde en az?ndan motorunu hareket ettirebilecek bilgi ve beceriye sahip olmal?d?r....ama benim gibilere ne yaz?k ki bunun e?itimini verecek bir merci yok....ya da zorunlu k?lan bir makam yok...ben ö?rendim ö?rendim...yok ö?renmedimse trafikte al sana bir trafik canavar?...ya da trafikte sefil olan yolda kalan çaresiz biri olarak ?zd?rap çekmek kaç?n?lmaz olur...

deer_152
28.12.07, 10:55
"Yani sen ben gibi motor kullanan motor üstünde giden herkez motorcumudur k?sacas? bu "

evet motorcudur ac?klama olarak herkes böle hitap eder degerlendirir

ona motorcu derkende bunu sorgulamaz demesindeki tek sebep motosikletle ilgili olmas?d?r

immigrant
28.12.07, 11:11
Bence;
,
Motosiklete bir tutku olarak bakan ,
Hayat?ndaki yeri önemi dolay?s?yla ya?am tarz?n? etkileyen ,
Motosikleti sadece onu , onun verdi?i özgürlü?ü ya?amak için kullanan ki?i motorcudur...

bence gerçek bir motorcunun kask takmas? gerekti?i , aksi takdirde ona serseri gözüyle bak?lmas? gerekti?ide bir yerde yanl??t?r...
Motosiklete Harley'ler Türkiye'ye ilk geldi?inde devlet görevlisi olarak ba?lay?p bunu yar?m as?rd?r sürdüren bir insan kafas?na kask takm?yorsa bu onun motorcu olmad???n? göstermez...
Ama bence ,
Motosikleti sadece ula??m arac? olarak kullanan veya çevresindekilere bir tarz göstermek için kafe onler?nde veya sahilde tak?lan ?u güne? gözlüklü ve kasks?z tipler kesinlikle motorcu de?ildir...
Malesef bu tipler a??r? h?zlarla kendi hayatlar?na veya ba?kalar?n?n hayatlar?na kastettikleri zaman gazete ba?l?klar?nda motosiklet terörü veya serseri motorcular ba?l??? görülmektedir...
??te bu tarz forumlar?nve gruplar?n amac? , bu ki?ilerin kendilerince bir?eyler anlamas?n? sa?lamak ve toplumda ki motorcu imaj?n? gerekti?i yere ta??makt?r.

motorize_deli
28.12.07, 11:34
Bence;
,
Motosikleti sadece onu , onun verdi?i özgürlü?ü ya?amak için kullanan ki?i motorcudur...

bence gerçek bir motorcunun kask takmas? gerekti?i , aksi takdirde ona serseri gözüyle bak?lmas? gerekti?ide bir yerde yanl??t?r...
Motosiklete Harley'ler Türkiye'ye ilk geldi?inde devlet görevlisi olarak ba?lay?p bunu yar?m as?rd?r sürdüren bir insan kafas?na kask takm?yorsa bu onun motorcu olmad???n? göstermez...
Ama bence ,
Motosikleti sadece ula??m arac? olarak kullanan veya çevresindekilere bir tarz göstermek için kafe onler?nde veya sahilde tak?lan ?u güne? gözlüklü ve kasks?z tipler kesinlikle motorcu de?ildir...
Malesef bu tipler a??r? h?zlarla kendi hayatlar?na veya ba?kalar?n?n hayatlar?na kastettikleri zaman gazete ba?l?klar?nda motosiklet terörü veya serseri motorcular ba?l??? görülmektedir...
??te bu tarz forumlar?nve gruplar?n amac? , bu ki?ilerin kendilerince bir?eyler anlamas?n? sa?lamak ve toplumda ki motorcu imaj?n? gerekti?i yere ta??makt?r.

Karde?im ayakta alk??l?yorum...

:icon_abiggrin: :icon_abiggrin: :icon_abiggrin: :icon_abiggrin:

deer_152
28.12.07, 11:52
:icon_abiggrin::shake2:

positive
28.12.07, 13:08
:icon_abiggrin::shake2:

biri bendenmi bahsetti :gleam:
sana kat?l?yorum Özgür..

senturk_69
28.12.07, 14:04
motorcu kac?k oland?r :D

motorize_deli
28.12.07, 14:15
motorcu BEN??M ... :smiles_58:

deer_152
28.12.07, 15:27
biri bendenmi bahsetti :gleam:
sana kat?l?yorum Özgür..

levent abi bu öymenden al?nt?yd?
yoksa ben bu kadar kelimeyi bi araya getiremem

positive
28.12.07, 16:34
levent abi bu öymenden al?nt?yd?
yoksa ben bu kadar kelimeyi bi araya getiremem

yalan yok Öymeninki biraz uzun bende i?yerindeydim k?sa yoldan seninkini okudum :)
hem olsun do?ru söz...

deer_152
28.12.07, 16:52
öymen bu döktürmü?

immigrant
28.12.07, 17:03
Özgür ben?m yaz?lar?mla biryelere gelmeye çal??t???n?n fark?nday?m :D:D
bu huyundan vazgeç valla ba?kan falan anlamam açatr?m tazm?nat davas?n? al??t?m nas? olsa :D:D