PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : iridyum buji nedir ?

digi_boy26
23.12.07, 13:09
iridiyum buji nedir arkada?lar ?

hangi tarz motorlara tak?l?r, hangi tarz motorlara tak?lmaz ? scooter,naked,custom, enduro vs...

avantajlar? var m?d?r ? ya da dezavantajlar? nelerdir?

yak?t? art?r?r m? azalt?r m??

performans? azalt?r m? art?r?r m??

bulundugunuz illerden nerden elde edebiliriz.......

ben biraz ara?t?rma yapt?m ama tam bilgi edinemedim. tek ö?renebildi?im yanma odas?na glen yak?t?n tamamen yanmas?n? sa?lad???... bilgisi olan arkada?lar?n görü?lerini bekliyoruz...:)

mesela bende kanuni rokko 150cc scooter var. top speed'im 85. bu buji?i takarsak son h?z artarm??

kazas?z seyirler arkada?lar...:Smile148:

deer_152
23.12.07, 13:12
her motosiklete tak?l?yor diye biliyorum
performans buji diye geciyor san?rsam performans? artt?rd?g? söyleniyor
kuryeci arkadas ybr de kullan?yor 20 ytl civar? fiyat? var

motorize_deli
23.12.07, 13:34
Yanma odas?na gelen yak?t?n tamam?n? yakt???na göre performans? art?r?r... Fakat yak?t sarfiyat?nda art?? olca??n? sanmam :)

satoyama
23.12.07, 13:42
Dünya buji pazar?n?n lideri NGK, yeni Iridium IX buji ile yüksek teknoloji do?rultusunda büyük bir at?l?m gerçekle?tirmi?tir. Çünkü laboratuar testlerinde, iridyum sayesinde bujiler adeta birer güç santral? dönü?tü?ü görüldü. Sonuçta iridyum, yüksek teknolojiye son derece uygun bir asil metaldir. ?ridyum ba?ka platin metalleriyle ala??m halinde Rusya, Kolombiya, Güney Afrika ve Kanada’da do?al rezerv halinde bulunmaktad?r.

Ay?rt edici özellik: ?ridyum ba?ka hiçbir asil metalin olmad??? kadar serttir ve ço?u kimyasala kar?? dayan?kl?d?r. Gök ku?a??n?n tüm renklerinde ???ldayan, gümü?-beyaz renkli bu asil metal ancak 2450 derecede erir.

De?erli asil metal, ola?anüstü kalitenin arand??? her yerde, dolma kalem uçlar?nda, elektrotlarda, kimya sanayiinde ve uzay araçlar?nda kullan?l?yor. Bu avantajlardan ?imdi NGK, yeni Iridium IX bujilerinde de yararlan?yor. Yeni buji neslinin temel malzemesi olan iridyum, buji teknolojisinde yeni bir ç???r açt?
özellikle so?uk havada daha iyi çal??ma sa?l?yor ve do?al olarak standart olanlardan daha performansl? bir ate?lemesi var, ayr?ca kurum vs den kolay kolay etkilenmeme özelli?ine sahip. bence herzaman yüksek devirli motorlarda kullan?l?r deselerde iridyum buji al?p takmakta fayda var..

motorize_deli
23.12.07, 13:48
20 ytl oldu?unu söylemi? özgür :) Bence al?nas? bir?ey

digi_boy26
24.12.07, 18:53
benim kanuni rokko'ya tak?l?rm? ? hani silindiri küçük ya o aç?dan dedim. 150cc scooter yani... ?

motorize_deli
24.12.07, 19:34
tak tabi :)

one
25.12.07, 20:57
4 silindir 80 ytl eder,way anam waaaay :(

SmirnouF
25.12.07, 21:19
4 silindir 80 ytl eder,way anam waaaay :(

ama sana yapacagi benzin karini bir dusun :gleam:

motorize_deli
26.12.07, 08:45
ama sana yapacagi benzin karini bir dusun :gleam:

kesinlikle :)

Benziin tamam?n? yak?yorsun yani normal buji ile yakt???n? yak?yorsun ama performans art?yor :)

digi_boy26
26.12.07, 17:40
çevreyi de koruyoruz bölelikle. yani mendil tutsam kükürt olm?cak. ben ö?retmen de?ilim :D

SmirnouF
26.12.07, 18:14
ayrica diger bujilerden daha uzun gidecegi kesin.yani yolda kalma ihtimalimizde dusurur...

one
26.12.07, 20:18
yok yaw kast?m bu de?ildi,80 ytl yi bujiye bay?lmak garip geldi bi an.

deer_152
27.12.07, 08:34

büyük ba??n büyük derdi olur:D

positive
29.12.07, 14:54
?r?dyum buj? fiyat? sirkecide 25 ytl ' mi? , ve alanlar çok memnun ?srarla tavsiye ediyorlar
en az 15000 km gidilebilirmi?.
bu?ekilde bak?nca fiyat?da cazip geliyor..:)

deer_152
29.12.07, 18:14
benimkinde ateslemede sorun var uyarsa tak?p deneyeyim
rand?man vercekmi bakal?m

motorize_deli
29.12.07, 18:19

Off tmm anlad??k 600f alacan niye reklam?n? yap?p duruyon karde???iimm :P

positive
29.12.07, 18:39
benimkinde ateslemede sorun var uyarsa tak?p deneyeyim
rand?man vercekmi bakal?m

bence senin kablolarda bir sorun olabilir .oksit falan güzel bir temizlenmesi gerekecek..

deer_152
29.12.07, 18:46
bencede öle elden gecirecem onu komplede su önümüzdeki sorunlar? bi a?al?m