Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet Tehlikeli midir?
Arkada?lar her geçen gün yeni kazalar görüyor , ya??yor , aram?zdan gencecik arkada?lar?m?z?n ayr?l???na tan?k oluyoruz...
Biliyorsunuz bende 5 ay önce tamamen kar?? taraf?n hatas?ndan kaynaklanan ciddi bir kaza geçirdim...
?imdi...
Kimi zaman benimde , çevremdekilerinde akl?ndan "motosikleti b?rakmal?m?y?m" cümlesinin geçti?ine ?ahit oluyor ;Bazende bunun üstüne konu?uyorum...
Peki kaza haberlerine bakal?m...
Korumal? olarak motosiklet kullan?p hatas? yokken kaza yapanlar?n kaza oran? ile di?er kazalar? kar??la?t?r?n....
Tamamen korumal? ve dikkatli olursan?z i?iniz ?ansa kalm?? demektir...Sarp Erem'de oldu?u gibi örne?in...
Geçenlerde bir kaza haberi okuduk...
Motosikletli bir minibüsü arkas?ndan h?zla takip ediyor ve kask? yok... Minibüs k?rm?z? ????a yakla??rken umursam?yor ve geçiyor.. Motosikletlide onu takip ediyor... M?n?bus onune bir araç ç?k?nca ani fren yap?yor ve motosikletli arkadan çarp?p ba??ndan yaralan?yor ve hayat?n? kaybed?yor...
Gazete haberine göre kafas?nda kask olsayd? ufak s?yr?klarla atlatacakt?...
?imdi motosikletlinin bariz 4 hatas? aç?k... Bu kazalar bizi motosikletten so?utuyor belki ve çevremizdekilerden tepki almam?za sebep oluyor...
Son derece dikkatli olup , h?z yapmadan korumal? motosiklet kullan?rsak e?er böyle ac?lar? ya?amam?z?n zor oldu?u aç?k de?ilmi??
Bir supersport motosikletle viraja a??r? h?zl? girerseniz ve viraj? alamad?g?n?zda kar?? ?eritten gelen bir araca çarp?p hayat?n?z? kaybederseniz(en s?k rastlanan durumlardan biri) motosikletmi tehlikelidir???
Kazadan sonra çok dü?ündüm b?rakmal?m?y?m diye...
Ama bu mükemmel duygudan , en basit anlamda özgürlükten ve bu güzel dostluklar gibi dostluklar edinmekten kendimizi al?koymal?m?y?z???
Ben buna hay?r diyorum çünkü ilerde birgün bunnun pi?manl???n? ya?amak istemiyorum...
Tam tersine e?er o günleri görebilirsem e?iminde , çocuklar?m?nda bu mükemmel duygular? ya?amas?n? istiyorum...
Peki bu konuda sizin fikriniz nedir???
Payla??rsan?z çok güzel cevaplar bulaca??m?za eminim...
?imdiden te?ekkürler
motorize_deli
12.12.07, 07:22
Tehlikeli olan insan güdüleri bence. Biz gaz? açmasak o motor h?zlanacakm? ?. Bizler k?rm?z? ???kta frene bast?kda durmad?m?? (Teknik ar?zalar istisna:) ) Viraja olmas? gereken h?zla girdikte omu h?zland?. Motosikleti tehlikeli k?lan kesinlikle bizleriz. Korumas?z binmez isek olas? bir kaza an?nda zarar görme oran?m?z dü?er. Kask kafam?z? yerden yada ba?ka yerlerden alaca??m?z darbelerden önemli ölçüde korur. Heee bir de ?u var;
Sen 180 220 km gibi bir h?zlarda giderken bir kaza yaparsan. B?rak korumay? üstünde çelikten tulum olsa kemik y???n?na dönersin. O kask ne kadar kaliteli olursa olsun kafanda karpuz gibi ayr?lacakt?r. Peki o sürate motor kendimi ç?kt?? Tabiki HAYIR yine bizlerin hatas?. Sürekli süratlenme ?eklinde bir ar?za olas?l??? nedir sizce? Hadi oldu diyelim debriyajla bu i?i çözersin.
Her ne olursa olsun asla motosikletlerin bir suçu yok!!! Onlar araç kullan?c?lar? olmadan bir i?e yaramazlar. Kendimde bir kaza geçirdim fakat hiç bir so?uma olmad? motora kar??. Herhalde dururmum iyi oldu?undan ötürü. Fakat öymenin yapt??? kazadan sonra biraz tiksinti geldi. Aylar oldu halan yat?yor ac? çekiyor. Ayn? ?eyin benim ba??ma gelmesi konusunda çekincemin yan? s?ra sevdi?im insanlar?n da bu duruma dü?me olas?l??? beni tiksindiriyordu bir dönem. Sizler herbiriniz çok dikkatli biniciler olabiliriz ama d??ardaki di?er araç sürücüleri okadar dikkatli de?iller. ??te en tehlikeli olan bu.
Bizlerin motor kullan?rken korumalar? takmamam?z, kural d??? sürü? yapmamam?z, trafik kurallar?n? çi?nememiz ve birde bunun üzerine motor bilincinden yoksun önce ben gidicem mantelitesini benli?ine kaz?m?? duyars?z tutars?z araç sürücüleride i?in içine girince.... ??te tehlike ortaya ç?k?yor. Sadece kurals?z motorcu de?il di?er etkenlerde tehlike arz etmekte. Öymeninde korumalar? vard? ??? Ne oldu bir dangalak yüzünden 5-6 ayd?r yat?yor. Motor kullanmayanlar?nda motor hakk?nda bilinçi olmas? gerekiyor. Motosiklet bilinci bir yana trafik bilinci! araç kullanmak sadece arac? kald?r?p ilerlemekle olmuyor. ??te bunlar? ö?renmemiz laz?m. Malsefki bizim ülkemizde bu çok çok uzun vade de yada hiç olmayacak bir ?ey.
K?sacas? tehlikeli olan motorlar de?il. Bilinçsizlik ve içgüdülerimiz..!!! ??te tehlike arz eden 2 büyük unsur.
Ben b?rakmay? dü?ünmüyorum. Limitleri zorlamadan uslubunca dikkatlice gitmek hiç gitmemekten iyidir :)
k?rm?z? ???k olay? benimde ba??ma gelmi?ti :) süratliyken veliefendi hipodromunda k?rm?z?y? gördüm ama 90 km süratle duramad?m ellerim s?ms?k? frende ama nafile tabi :) bakt?m olcak dibi diil gözlerimi kapad?m bi açt?m durmu?um hemen sa??mda eski bi kamyonet durmu? :) adam benim süratli geldi?imi görünce anlam?? duramayaca??m? ve frene basm?? :) amcama sar?l?p öpesim geldi orada
motorize_deli
12.12.07, 07:36
k?rm?z? ???k olay? benimde ba??ma gelmi?ti :) süratliyken veliefendi hipodromunda k?rm?z?y? gördüm ama 90 km süratle duramad?m ellerim s?ms?k? frende ama nafile tabi :) bakt?m olcak dibi diil gözlerimi kapad?m bi açt?m durmu?um hemen sa??mda eski bi kamyonet durmu? :) adam benim süratli geldi?imi görünce anlam?? duramayaca??m? ve frene basm?? :) amcama sar?l?p öpesim geldi orada
Herzaman böylesi ile kar??la?am?yacaks?n :D
nerde öyle amcalar Burak
bitane böle amca var zaten oda sana denk gelmi?tir :D
çok geçmi? olsun :)
Valla ezip geçecek kesin dedim ama ?ans i?te gerçi trafikte hiç bir zaman korkmad?m :)
motorize_deli
12.12.07, 08:24
Valla ezip geçecek kesin dedim ama ?ans i?te gerçi trafikte hiç bir zaman korkmad?m :)
Korkmad???n için gözlerini kapad?n dimi :P
gözüne bi?ey kaçm?? arkada??m lütfen öyle deme :icon_dalga:
BlackRider
12.12.07, 08:36
f?rat abi güzel yakalam???n burak abi nie korksun ki dimi:D:D:D:D:D
Korkarsan bu i? olmaz f?rat :) gaz? hissetmek laz?m :Smile148:
BlackRider
12.12.07, 08:38
ben ve 2 arkada? bisikletle gezilere gidioduk otobanda ben yana gecerken ordan h?zl? gelen araba c?kt?
arabayla yan yana resmen gidioz beni korkutmaya cal???o frene bas?o küfür edio bunun önüne k?rd?m ve bast?m bizim arkada?lar fatiha okumaya ba?lad?g?d?k dio:D:D:D:D
eger ben yana geçmemi? olsayd?m sap gibi ortada kalacakt?m onun için bütün arabalar bana kar?? olacakt? genede ucuz kurtard?m:D
motosiklet akl? selim insanlar?n i?i ..
bu i?i keyiften eziyete dönü?türende biziz...
motosiklet kullanmak ayr?cal?k ister , sadece kendi motorunu dei?il , kar??daki 4 tekeride sen kullan?yorsun....)
istisnalarda var tabi örne?in saraydan gelirken önümde seyreden Barbaros arkada??m?za resmen tamponuyla dokunmaya çal??an bir sorento vard? onu ba?aramayan bu hayvan daha sonra trafikte s?k???nca sa??nda durmak zorunda kalan bana geldi ve aynama bilerk çarpt? , bilerek diyorum çünkü soldan resmen sa?a manevra yaparak bana çarpt?..:(
hayat?n kendisi tehlike
içinizden motosiklet kullanmak geliyorsa bunu yap?n
ileride ke?ke dememek için
ama motosiklette di?er araclara göre kaza an?nda daha tehlikeli
hayat?n kendisi tehlike
içinizden motosiklet kullanmak geliyorsa bunu yap?n
ileride ke?ke dememek için
ama motosiklette di?er araclara göre kaza an?nda daha tehlikeli
ayn? fikirdeyiz
motorize_deli
12.12.07, 09:06
ayn? fikirdeyiz
Kesinlikle :Smile148:
BlackRider
12.12.07, 09:07
ke?kelerin ke?kesi kalm?yor ki ke?ke:smiles_59:
zaten bizi ceken bi yan?da bu tehlikeli olusu
BlackRider
13.12.07, 12:24
att?g?n her ad?m tehlikedir
insan;saatte 15 km h?zla gitmek için tasarlanm?? bir makinedir.bunun üstüne her c?kt?g?n?z bir km/saatte dahi risk al?rs?n?z.önemli olan riski nas?l ald?g?n?z.e?itimli korumal? sakin kendinden emin ve oto kontrollü oldukça gerisi takdiri ilahidir.
Hangi riski nas?l ald???n?z kar??l???nda elinize ne gibi bir fayda gecti?i önemli.
Motosikletten al?nan fayda ve keyif bu riski almaya de?er mi?
Bence evet de?er.Ama bir arkada??ma tan?d?g?ma ne motosikleti yererim ne de överim.kendi secimidir.Sadece almaya kullanmaya karar vermi? insanlara becerebiliyorsam yard?mc? olmaya çal???r?m.10 senelik bir motosiklet tecrübem var.bir sürü km eder bu.ama hala yolun ba??nda hissediyorum kendimi.ve böyle hissetmeye devam ettikçe güvende olucag?ma dair bir his var içimde.
?unu biliyorum ben bu i?i biliyorum dedi?inizde dü?ersiniz.
e?itim al?n.okuyun,dinleyin.uygulay?n.ve hep acemi kal?n ki yeni ?eyler ö?renmeye aç?k olun.gerisi takdiri ilahi.
tutku;yere dü?üp bir?eyiniz olmad?g?n? anlad?g?n?zda kalk?p motorunuza cocugunuz gibi bak?p üzülmektir.
tutku; gogsunuzu kald?r?ma vurmamak için kald?r?ma vurdugunuz eliniz agr?rken oldugu yerde ac?yla z?plarken istanbul motorun vitririndeki fazer a imrenerek bakmakt?r.
Allah hepimize uzun sa?l?kl? kazas?z belas?z km ler nasip etsin.
BlackRider
13.12.07, 13:47
abi cok güzel yorumlam???n:glasses10::icon_abiggrin:
karşıyakalı
13.12.07, 18:24
valla arkada?lar motorsiklet herzaman tehlikeli ama ak?l l? olursan problem fazla olmuyo diye dü?ünüyorum ...:smiles_59:
tedbirli davranmakta fayda var
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.