Orijinalini görmek için tıklayınız : otobanda ücretli geçişlerde nasıl davranılmalı
en son gezimizdede dönü?te otoban? kulland?g?m?zda bu sorunla kars?last?k
gördükki ogs si bulunan ümmet abi rahatl?kla gecti
peki bu gi?eleri sürekli kullanmayanlar nas?l davranmal?
bas?n?za gelen ilginç olaylarla çözüm önerilerinizi paylas?rsan?z bir kaç taktik kapabiliriz
Motoru dik bir ?ekilde gi?eye yakla?t?rabildi?iniz kadar yakla?t?r?n...
sonra dü?meye yumruk aparkat direk vs. ?ekilde vurun...
biletiniz gelecektir
bu söyledi?in her zaman gerceklesmiyebiliyor
motoru az ileri al?p bir araban?n gelmesini bekliycez tam araba geldi?inde bileti al?p motora binip gitçez sonra araba u?ra?s?n :):)
motoru az ileri al?p bir araban?n gelmesini bekliycez tam araba geldi?inde bileti al?p motora binip gitçez sonra araba u?ra?s?n :):)
çok kötüsün sennnnn
bence en mant?kl?s? plakay? kapat?p geçmek her ne kadar yasal olmasada devletin yapt???na kar??l?k böyle yap?lmas? daha mant?kl? geliyor..
bence en mant?kl?s? plakay? kapat?p geçmek her ne kadar yasal olmasada devletin yapt???na kar??l?k böyle yap?lmas? daha mant?kl? geliyor..
vergide kaç?r?yormusun sen??
bunu trafi?i s?k?st?rmadan ve di?er sürücüyü zor durumda b?rakmadan yapabiliriz
çok kötüsün sennnnn
yaa motosikletle 2 saat ileri geri yap?yoruz sensörler görmüyor onunla u?ra?mak yerine böyle yapar?z sonra araba geri gelip tekrar gi?eye girerek kendine bilet alabilir böylece biz u?ra?mam?? oluruz :)
o araban?n arkas?na bir araba daha gelince; onun arkas?nada b?r araba.....
bunu trafi?i s?k?st?rmadan ve di?er sürücüyü zor durumda b?rakmadan yapabiliriz
silivri gi?eleri ve çerkezköy gi?eleri gibi yerlerde yap?labilir araç ç?k?p di?er tarafa girebilir ama istanbulda yapmak iyi olmaz
vergide kaç?r?yormusun sen??
??yeri sahibi olmad???m?z için vergi kaç?rmam?za imkan yok öymen. Maa??m?zdan kesiliyor.
??yeri sahibi olmad???m?z için vergi kaç?rmam?za imkan yok öymen. Maa??m?zdan kesiliyor.
devletten para kaç?rmak yanl??........
bundan sonra otoban kopru park ucretleri odenecek....
ödemeyenlere 30 k?rbaç 40 falaka cezas? verileeeee
bunuda denemeyen yok degil eger bunu seciyorsan?z
ogs gi?esinden direkt ortas?ndan gecmeyin ayr?lan bölgenin en sag?nda di?er gi?e duvar? ile sensör aras?nda bulunan bölgeden kontrollü bi ?ekilde gecerseniz uyar? calm?yacakt?r
boyle b?rsey b?ze yak?smaz nekadarda devlet?m?z motorlardan taks? ucret? alsalar genede ucret?m?z? odey?p gecmel?y?z ( DEDIGIMI YAPIN YAPTIMI YAPMAYIN)
motorize_deli
04.12.07, 17:30
Gi?eyi ortalayarak geçin :) ozman cameralar sizi görüyor...
oda olmazsa bekleyin arkadan gelen arabaya;
- Bilader motoru görmüyor bi geç bilet alay?m sen geri gider yine geçersin
- Tabi tab ial sen karde?...
Tabi araba tamamen gi?eden geri ç?kmas? gerekti?ini bilemez :D kameran?n görü? aç?s?ndan ç?kmas? laz?m. :D
geçen gezide oldu?u gibi gi?elerde kuyurklar olu?ur ve tüm o insnalar bunun sorumlusuna söver
bolca kulaklar?n? ç?nlar...
Yada tüm b uke?meke?le u?ra?mak istemiyorsan?z bi kart al?n :)
ogs demi?sin Özgür!
ben motorlar alam?yor diye duymu?tum...
motorize_deli
04.12.07, 17:42
KGS demek istedi :D
ümmet abideki ogs di san?r?m
dün tekirdaga dönerken gene otoban? kulland?m ve bilirsiniz gi?elerde su simit satan gençler var ve bileti sizin için al?p size uzat?rlar
ben gene bileti alamad?m ve cok kolay bi çözüm söyledi ve mant?kl? geldi
tesadüf eseri o gi?eyi kullanm?st?m ama özellikle ikitelli gi?elerden gecerken kgs gi?esinin yan?ndaki gi?eden geçin
eger biletinizi ilk denemede alamad?ysan?z fazla ugrasmay?n hemen c?k?n ve gi?enin izas?nda motoru b?rak?p kgs gi?esine gecin
burada genelde kgs belgesi olan araclar gecti?i için bilet almazlar kart? gösterirler
kart? gösterdikten sonra sensörlerden gecerken butona basarsan?z biletinizi kolayca al?rs?n?z ve trafi?ide s?k?st?rmam?s olursunuz
Abi minibüs için ogs var bizim ailede :) Bende akl?ma gelirse onu al?yorum sorun olmuyor ogs gi?elerinde ama motorsiklete veriyorlar m? bilemicem.
Abi minibüs için ogs var bizim ailede :) Bende akl?ma gelirse onu al?yorum sorun olmuyor ogs gi?elerinde ama motorsiklete veriyorlar m? bilemicem.
bildi?im kadar?yla ogs plakaya c?k?yor ve baska araclar kullanam?yor kulanmas? halinde ceza kesilebilir
özgür sinan ben telefonunu ar?yorum ama açan yok
bulundugun yerin sabit numaras?n? verirsen ariyim
telefon sessizdedir bir bak?p geliyim 5 dk sonra ara
valla özgür kaçak geçti?imizdeki gibi ötmüyor gi?e :D
?u linklere bir göz at?n isterseniz.
[Only Registered Users Can See Links]
motorize_deli
05.12.07, 11:19
?u linklere bir göz at?n isterseniz.
:icon_abiggrin: Kutluyorum abi seni en makul ve ak?lc? cevap bu i?te :icon_abiggrin:
cihan abi tesekkürler
valla özgür kaçak geçti?imizdeki gibi ötmüyor gi?e :D
burak ötmez tabi ödeyip geciyorsun ama plakan tutmuyor baska plakayla gecemkte kaçak geci? say?l?yor
en kötüsü hem para ödüyorsun hem ceza yiyiyorsun
cihan abi tesekkürler
burak ötmez tabi ödeyip geciyorsun ama plakan tutmuyor baska plakayla gecemkte kaçak geci? say?l?yor
en kötüsü hem para ödüyorsun hem ceza yiyiyorsun
en güzeli kgs özgür 3 ytl ödüyoruz sadece :)
?imdi aram?zda kgs kullanan cihan abi var mesela ondaki kartla ümmet abideki degi?ikti bu yüzden ogs dir diye söyledim
birde bildi?im kadar?yla baz? kuryecilerde ogs kullan?yor ama senin gibi baskalar?n?n cihazlar?yla geciyorlarsa bilemem
Kendi ad?ma konu?ay?m zarar?n? görmedim bugune kadar
Kendi ad?ma konu?ay?m zarar?n? görmedim bugune kadar
kesin ceza gönderecek pul paralar? yoktur:D
Yarin ilk isim bir KGS almak. Bana gore OGS'den daha mantikli.. En azindan bozulma derdi yok :)
en mant?kl?s? gibi görünüyor
motorize_deli
05.12.07, 14:14
tmm al?n al?n benide milletin biletini almaktan kurtar?n :D
tmm al?n al?n benide milletin biletini almaktan kurtar?n :D
Ustume alinsam mi acaba? :D
motorize_deli
05.12.07, 14:30
Ustume alinsam mi acaba? :D
ki?isel de?il genel :D yani sende al?nabilirsin :D
cok basit
i?bankas?na gidilir bir adet kgs al?n?r 20 ytl yuklenir
ya da i? bankas? kredi kart?nz? varsa ve de köprü vs cok kullan?yorsan?z.kredi kart?an ödeme talimat? verirsiniz.örne?in 20 ytl lik her 20 ytl bitti?inde otomatik 20 ytl çeker.ya da sizin belirledi?iniz otomatik bir tutar?.
bunun d?s?nda gercekten problem geci?ler
bende bir tane al?cam böle giderse
motorize_deli
06.12.07, 11:23
Sana laz?m özgür sen s?k s?k kullan?yorsun o yollar?
bayramdan sonra dü?ünüyorum asl?nda
valla benim giselerden gecmem buyuk sorun YBR ile..
malum biliyorsunuz,edirne gezisinde corlu giselerinden cikarken motoru binbir kiliga sokup gectim,olmadi olmadi olmadi......akrobasi gosterileri esliginde gecicem artik yaa,takla parande falan motorla beraber,tanimio aletler...
e tabi motorun tum aksamlari PLASTIK ise,normaldir..yok ki grenajli motorumuz:laughing11::D
Arkada?lar.....kgs en mant?kl?s? gerçekten....hemen bir adet al?na... :)
valla benim giselerden gecmem buyuk sorun YBR ile..
malum biliyorsunuz,edirne gezisinde corlu giselerinden cikarken motoru binbir kiliga sokup gectim,olmadi olmadi olmadi......akrobasi gosterileri esliginde gecicem artik yaa,takla parande falan motorla beraber,tanimio aletler...
e tabi motorun tum aksamlari PLASTIK ise,normaldir..yok ki grenajli motorumuz:laughing11::D
o gün baya ugrasm?st?k
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.