PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kronik Motor Muhabbetleri.

locco
01.12.07, 09:36
‘’Ulan bu kontra viday? nas?l s?k?cam’’dedi bir damla ter on saniye önceki gibi aln?ndan gözüne do?ru süzülürken.Kaç?nc? ‘’paran?n gözü körolsun’’ deyi?iydi acaba.Sert bir tav?rla ya? olmu? elini unutup teri silerken o sesi duydu ‘’kolay gelsin’’.Yumusak bir k?z sesiydi bu.Ama sesin güzelli?ini dü?ünecek durumda de?ildi.Motorunu tamir etmeye çal???rken az önce adres soran dangala??n kuzeni olmal? bu diye dü?ündü.’’eyvallah’’dedi sadece.

’’hay ben bunun….’’

Tam okkal? bir küfür savuracakt? ki sesin sahibi gölgenin uzakla?mamas? ve daha da önemlisi bayan oldu?u için cümleyi tamamlamad?.
Yar?m saattir u?ra??yordu pek de sonuç alacak gibi de?ildi.Belini dinlendirip bir de sigara içmek için kalkt???nda sesin sahibiyle göz göze gelmi?lerdi.
Bir saniyelik abuk bir duraklamadan sonra asl?nda k?sa ama ona çok uzun gelen sessizli?i k?z bozdu.

‘’yard?m edebilece?im bir ?ey var m??’’

O anda arkada duran scooter a ve k?z?n elindeki kaska gözü ili?ti ve cebinden c?kard?g? sigaras?ndan bir tane al?p
‘’ate?in var m?’’ diye sordu.
Cevab?n? beklerken k?z?n yere yat?p az önce iki saattir u?ra?t??? vites koluna yak?ndan bakmak üzere oldu?unu gördü.

Çatt?k diye dü?ünürken o ufak tefek k?z tam da cüssesinden beklenen bir çeviklikle kalkm?? scooter?n?n sele alt?n? açmakla mesguldü.Biran sonra anahtar tak?m?n? sele alt?ndan ç?kar?p tekrar motorun alt?na yatm??t? bile.
?a?k?nl?kla k?z? izlerken çakma??n?n pantolonun cebinde oldu?unu ke?fedip sigaras?n? yakt? ve k?z?n scooter?na oturup k?z? izlemeye ba?lad?.
Bir korna sesi ile irkildi.Park eden araçlardan biri ç?kmak istiyordu.Scooter? sehpadan indirip az ileri itip tekrar sehpaya alm??t? ki ayn? ses ‘’?imdi bir denesene ‘’dedi

?a??rm??t? gitti vitesi denedi.Çal???yordu.Arkas?n? dönüp sa? ol diyecekti ki .k?z scooter ?na binmi?ti bile.Sadece göz temaslar? oldu ve te?ekkür etmek için kafas?n? sallayabildi.

Gitmi?ti.

Ak?ama kadar onu dü?ünmü?.Ve neden dü?ündü?ünü bile anlamam??t?.
Ekseriyetle yapt?g? gibi Be?ikta?taki Kad?koy iskelesinin yan?ndaki paspal cafe de ald? solu?u i? ç?k???.Buras? onun abuk sabuk ama keyifli olan hayallere dalmas?n? sa?l?yordu bo?az? izlerken.

Tam kask?n? ç?kar?p suntadan bozma masaya b?rakm??t? ki.?ki masa ötede onu gördü.

Denize do?ru bo? bak?yor ve a?l?yordu
Evet a?l?yordu.

Güldü.Belki vites tamir edemiyorum ama isterse dinleyebilirim onu diye dü?ündü.
Yan?na gitti.Geldi?ini fark etmemi?ti.

‘’?yi ak?amlar’’ dedi. ‘’Yard?m edebilece?im bir ?ey var m??

SON

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Selim Gürel

immigrant
01.12.07, 09:47
Gerçekten çok güzel ya...
Umar?m yard?mc? olabilir :D:D
Te?ekkürler

motorize_deli
01.12.07, 09:55
Bize denk gelse ohooo :D kaçarm? beaa :D

deer_152
01.12.07, 10:12
güzel bir anlat?m
devam edecekmi

immigrant
01.12.07, 10:15
bence etmeli....

locco
01.12.07, 11:15
arkada?alr bu üyesi oldugum ba?ka bir motosiklet portal?nda yazd?g?m cuma yaz?lar?ndan biri.asl?nda bu cuma yaz?lar? yazma olay? kars?l?kl? inatla?am olarak ortaya c?kt?.pazartesi yaz?alr? yazan bi arkadasa ben ve baska bir arkadas?m biz de yazar?z dedik girdik olaya.bu ve bundan onceki ?imdi koyacag?m yaz? hayat?mda ilk kez yazd?g?m yazmaya cal??t?g?m iki adet k?sa hikaye.begendiyseniz tesekkür ederim ama dedi?im gibi ne edebiyattan anlar?m ne de bir e?iitim falan alamd?m oyle bir iddiam beklentim ve niyetim de yok.sadece arkadaslarla payla?al?m bi?iler ortaya c?karal?m diye olustu hatta bir tanesini yar?m b?rakt?m arkada?larla beraber do?açlama bitirdik.
sayg?lar.

Bir yeni mesaj al?nd?

Ya?murlu bir geceydi.Yata??n?n hemen dibindeki cama vuran ya?mur damlar?n?n melodisi e?li?inde hayal kurarak uyumu?tu.Her zamanki gibi ne zaman uykuya dald?g?n? hat?rlam?yordu.?lginç bir ?ekilde dinç uyanm??t? ama hala etraf kapkaranl?kt?.Saate bakmay? ak?l etmi? ama nedense eli ilk sigaras?na gitmi?ti.ilk duman? ald?ktan nice sonra akl?na saate bakmak istedi?i geldi.gereksiz oldugunu bildi?i için isteksizce bakt? saatine.3'ü bilmem kaç geçiyordu asl?nda dijital saatin son iki rakam?na dikkat bile etmemi?ti.bo?tu tamamen kafas? ama cok uzun sürmeyece?ini biliyordu.bir an ke?ke bu kadar bo?altmak kafay? mümkün olsa herzaman dedi.ve hemen arkas?ndan akl?na ilk dün i?yerindeki önemsiz bir an onun hemen arkas?ndan yine saçma sapan bir ?ey geldi.biliyordu dönüp dola??p yine ona gidecekti dü?ünceler bir ?ekilde.’’olmamal?’’dedi bu sefer.

Kalk?p,zaten yatag?n?n hemen kenar?nda b?rakt?g? k?yafetlerini giymesi gercekten k?sa sürmü?tü.montunu giyip cüzdan?,motorunun anahtar?n? ve kask?n? ald?.kap?dan ç?karken telefonunu unuttu?u akl?na geldi.ac? bir ?ekilde gülümsedi.''zaten çalm?ycak''dedi yüksek sesle.bunu yaln?z oldu?u zaman yapard? kendi kendine konu?may? acaba herkes konusuyormu kendi kendine diye dü?ündü sonra ''s...r et''dedi ve kap?y? cekip ç?kt?.

Aparman?n kap?s?ndan c?k?p motoruna giderken,uykusundan kap?n?n sesiyle uyanan güvenlik görevlisine isteksizce bas?n? hafif sall?yarak selam verdi ve lütfen benle konu?mas?n diye dü?ünüyordu ki. görevli uykusuna geri dönmü?tü bile.

Motoruna bir ad?m kala durdu.ve k?sa bir anl???na bakt? ona.nedense bu istemsiz bir hareket bir al??kanl?k haline gelmi?ti.Asl?nda bir an önce üstüne binip so?uk ruzgar?n kask?n yar?m aç?k vizörünün içinden surat?na vurmas?n? istiyordu.asl?nda co?u ki?inin ho?lanm?yacag? bir ?eydi belki ama keyif al?rd? o bundan.

Motoru cal??t?rd?g? an gecenin sessizli?ini isyana benzer bir ç??l?kla y?rtt? metal y???n?.nedense o an akl?na buna binme seytan icad? bu diyenler geldi s?r?tt? kendi kendine.?s?tmay? beklemeden yola c?k?vermi?t bile.gaz? yoku? yukar? do?ru bombo? sokaka açt?g?nda hissetti o rüzgar? kask?n içinden girip yüzünü hatta dü?üncelerini uyu?turan serinli?i.sahil yolunun ?ss?zl??? bu saatlerde ho?una giderdi hep.ama kaçt?g? pe?indeydi yine.rüzgar,sesi olmu?tu asfalt,siyah saçlar?.gaz? biraz daha açt?.acaba kaçmakm? istiyordu yoksa ona m? ula?maya çal???yordu bilemedi.

Asl?nda fark etmeliydi ama olmad?.neyi fark etmesi gerekti?ini bile bilemeden alt?ndaki demir at huysuzla?maya ba?lad? ve onu atmak istedi.saliseler süren br olay sanki onun için daha m? uzun sürmü?tü ne.tek bildi?i yine bir siyahl?k görüyordu ama bu onun saçlar? de?ildi.

Yerde s?rt üstü yatarken garip bir huzur kaplad? içini ac? yoktu.endi?e de.dü?üncelerde.elini montunun cebine att? sonra hat?rlad? evde b?rakm??t?.’’aman diye dü?ündü nas?l olsa aram?ycak ki.’’ Gözlerini kapatmas?ndan hemen sonra tek hissetti?i kask?n?n ac?k vizöründen içeri giren rüzgar oldu.motorun üstündeki o rüzgara benzemiordu.deniz kokuyordu ve daha yumusakt?.’’olsun’’ dedi’’bu da güzel’’

Kilometrelerce ötde karanl?k odas?nda birden sar? bir ???k belirdi. ‘’bir yeni mesaj al?nd?’’.

immigrant
01.12.07, 11:21
bu ve bundan onceki ?imdi koyacag?m yaz? hayat?mda ilk kez yazd?g?m yazmaya cal??t?g?m iki adet k?sa hikaye.begendiyseniz tesekkür ederim ama dedi?im gibi ne edebiyattan anlar?m ne de bir e?iitim falan alamd?m oyle bir iddiam beklentim ve niyetim de yok.sadece arkadaslarla payla?al?m bi?iler ortaya c?karal?m diye olustu hatta bir tanesini yar?m b?rakt?m arkada?larla beraber do?açlama bitirdik.
sayg?lar.

Hocam cidden çok güzel bence iddal?da olabilirsin :D:D

positive
01.12.07, 11:26
kalemini çok be?endim bravo gerçekten güzelmi?.:)
bukadar iltifat?n arkas?ndan san?r?m yar?n milleti seni yak?ndan tan?ma ?ans?na sahip olmalar?n? sa?lars?n >?

motorize_deli
01.12.07, 11:46
vaaav :) süpper gerçekten harika :)

SmirnouF
01.12.07, 11:54
yazi seklin guzelmis usta.devamini bekleriz ...

deer_152
01.12.07, 17:06
selim bencede güzel yaz?lar?n devam ederse bizlerlede paylas?rs?n
zaten ne gelirse bas?m?za su inad?m?zdan geliyor

BuRaK
03.12.07, 04:05
Yaw bu be?ikta? iskelesinin yan?ndaki cafe beerport mu :S e?er oraysa kar??la?ma ihtimalimiz yüksek :D

ghost free
03.12.07, 06:06
Gerçekten çok güzel hikayeler okurken gözümde canland?rd?m inan?lmazd?..

deer_152
03.12.07, 17:20
Yaw bu be?ikta? iskelesinin yan?ndaki cafe beerport mu :S e?er oraysa kar??la?ma ihtimalimiz yüksek :D

bide buraga kelebek derler ü?enmemi? gidip kafeye bakm?s

locco
04.12.07, 11:30
Gözlerini açt?.Garip bir sessizlik vard? etrafta.Sanki her ?ey bitmi? sonra da yeniden ba?lam??t?.Çimen kokusu al?yordu.Az sonra sa? omzunun üstünde yerde uzand???n? fark etti.Hala olanlar? anlamaya çal???yordu.Uzaktan gelen tan?d?k bir ses duydu.Araba lastiklerinin asfaltta ç?kard??? sesti bu.Do?rulmaya çal??t?.Sa? baca??nda muazzam bir ac?yla irkildi.Ve yeniden b?rakt? kendini.Sonra her?ey gözünün önüne geldi.Viraja giri?i,apexte yatmas? ve sonra birden alt?ndan motorun kaymas? sürükleni?i ve bilmedi?i bir yere dü?mesi.Ama ters giden ba?ka bir ?eyler daha vard?.Kaza oldu?unda gün batmam??t?.Ve ya?mur da ya?m?yordu.?imdi ise etraf karanl?k ve ?slakt?.Acaba ne kadard?r bayg?nd?.Akl?na kan kaybedip etmedi?i geldi.Sola do?ru kafas?n? çevirince motorun kuyruk k?sm?n? gördü ba? a?a?? su kanal?na girmi?ti.Sola do?ru oldu?u yerde dönmeye çal??t?.Ama bu sefer sa? baca??n?n ac?yaca??n? bilerek haz?rl?kl? döndü.Yine ac?m??t?.Ama ilk seferki gibi de?ildi.Belki de ya?ad??? panik ac?y? gölgelemi?ti.Kimbilir.yan?ndaki metal ?eye tutunup kollar?nda da k?r?k olmaams?na dua ederek kendini kald?rmaya çal??t?.Ba?arm??t?.Etraf karanl?kt?.Vücuduna dokunarak ba?ka hasarl? yeri olup olmad???na bakt? sa? baca??na fazla a??rl?k vermemeye çal??arak.Görünürde bir kanamas? yoktu.Kask?n? ç?karmak istedi ama sonradan çekindi.Hat?rlamaya ba?lam??t?.?ile otoban?nda Alemda? civar?nda olmal?yd?.Sol elinde de bir a?r? vard? ama önemsemedi.Daha fazla yaraland???n? ö?renmekten korktu belki de.Kafas?na darbe al?p almad???n? bilmiyordu.Ama iyi bildi?i bir ?ey vard? biran önce hastaneye ula?mal?yd?.
‘’?ükür’’ dedi kendi kendine.
*
Bu durumda bunu söylemi? olmas? onu bile ?a??rtm??t?.Motoruna da bakmak istedi ama o tarafa gitmekten çekindi bu bacakla dü?ebilirdi.Yola ç?kt???nda etraftan geçen herhangi bir araç arad? gözleri.Yürümekte zorlan?yordu ama en az?ndan yürüyebiliyordu.Trafik ak???n?n tersine do?ru ilerledi.Bay?lmamak ya da yere y???lmamak için dua etti.Yol hafif yoku? yukar?yd?.Acaba ters tarafa m? yürüseydim diye dü?ünürken bir sar? ???k patlad? kask?n?n vizöründe.Karayollar? arabas? ya da ona benzer bir ?ey olabilir diye dü?ündü.Akl?na cep telefonu geldi sonra da yola ç?kmadan önce cep telefonun pilinin bitti?i.
A?r? ?iddetlenmi?ti.Ne kadar daha yürüyebilirim acaba diye dü?ündü.Ama ?srarla sar?,yan?p sönen ????a do?ru devam etti.I???a 10 metre kalm??t? ki.Durdu.Etrafta kimse yoktu.yanan sar? ???k yolun kapat?ld???nda konulan bariyerin ?????yd?.Bunca zaman kimsenin onu bulmamas?n? aç?kl?yordu bu.Ama yine de sorununu çözmüyordu.Burdan ana yola kadar olan mesafeyi dü?ündü.Yakla??k 2 km kadar vard?.Yapabilir miyim diye dü?ündü.Denemekten ba?ka çaresi yoktu.Yürürken tali yoldan birinin geçece?ini umarak bariyerin yan?ndan yola do?ru yürüdü.
*

Yürüyordu hala.Onu dü?ündü biran.Gülümsemi?ti.Sonra gülümsedi?ine güldü.Bu durumda bile onu dü?ünmek rahatlat?yordu içini.Neden dü?mü?tü acaba.Aylar sonra onu görebilece?i için istemsizce gaz? açt???n? an?msad?.Kendi kendine koydu?u bir kural? y?km??t?.’’Acelen varsa ya da kafan da??n?ksa motora binme’’Ac? kaybolmu?tu.Ama bu onu pek sevindirmemi?ti.iyiye bir i?aret de?ildi çünkü.Hissizle?iyordu baca??.Muhtemelen kanamas? vard?.Durdu.Eldivenlerini ç?kar?p att?.Montunu ac?p tshirt’ünü y?rtt?.ve sa? baca??n?n bald?r?na sar?p iyice s?kt?.Rambo filmlerinden mi yoksa ilkyard?m e?itimlerinden mi akl?nda kald???n?
bilmedi?i bir denklemdi bu uygulad???.Yine s?r?tt?.’’?stanbul un ortas?na ba??ma gelene bak’’ dedi.Küfür edecekti ki.Tek küfür etmesi gereken kendisi oldu?unu dü?ününce vazgeçti.
?ki adet beyaz ?????n kendisine do?ru geldi?ini gördü?ünde ise; sadece yava?ça yere çökebildi.
*

Uyand???nda; onun yüzünü gördü.endi?e tutku sevgi ve öfkeyle kar???k bir surat ifadesi ile ona bakmaktayd?.Uzand??? beyaz yataktan do?rulmaya kalkt?.Ama ba?aramad?.
Duydu?u ilk cümle ’’kalkmaya çal??ma serseri!’’ oldu dominant bir kükreyi?ti bu.
Muzurca güldü ‘’seni seviyorum’’ dedi.
ald??? cevap ‘’ben de ‘’ oldu. Ama bu sefer ses, çok k?s?k,?slak ve ?efkat doluydu.
Gözlerini kapad? ve ‘’?ükür’’ dedi.

immigrant
04.12.07, 11:59
Hocam cidden süpersin :D:D
Ne diyeyim ben saa D:D
bunu direk kendime mal ediyorum....

Kazada ambulansa bindim...
her taraf?m ayr? a?r?yor...
Baca??m?n durumunu biliyorum ama omzum falan ç?k?nca nefes almaktada zorluk çekince heralde korku....
Bende hemen onu arad?m...
Sen? seviyorum ben dedimde... cevap yok... noluyor b?s?m? var falan...
Sonrada b? daha motora b?nmeyeceks?n d?ye kavga ve ayr?l?k....
B?z bahts?s?z heralde :D:D

deer_152
04.12.07, 15:55
hikayeler harika

’’Acelen varsa ya da kafan da??n?ksa motora binme’’

paylas?m için tesekkürler

locco
15.12.07, 22:34
Bir nefes daha almak için sigaras?na uzand???nda,sigaradan geriye kültablas?nda yanan bir izmarit durdugunu farketti.?nce belli bardak ve k?rm?z? beyaz tabakla servis edilmi? olan çay?n?n son yudumunu al?p,anlams?zca zengin kalk??? yapt? masadan.Anlams?zcayd? çünkü daha giymesi gereken montu belli?i takmas? gereken s?rt çantas? ve unutmamas? gereken kask?n?n yan?nda duran eldivenleri, kah masada kaf sandalyeye as?lm?? ona bakmaktayd?.Kaybetti?i dördüncü çift eldivenden sonra eldivenlere daha da dikkat eder olmu?tu.Evde dolab?nda saklad??? 4 adet tek sa? eldiveni hat?rlad? yeniden.’’murphy yasalar?’’.Kalk???n?n aksine yava?ça giyindi.Mola verdi?i yer daha önce defalarca mola verdi?i kötü konaklama tesislerinden herhangi birine neredeyse t?pat?p benzemekteydi.Masalar?n üstündeki plastik sürahiler ve ekmek kaplar?,Duvarda üstünde hangi tarihte as?ld??? bilinmeyen ‘’?stanbul Turkei’’ yaz?s?n?n arkas?ndan sürreal mavi bir Fethiye Ölüdeniz manzaral? poster.Kula??nda mp3 çalar?n?n kulakl??? tak?l? yan?ndaki ailesinden kendini soyutlam?? birkaç ergen,kafas?nda e?antiyon ?apka olan bermuda ?ort giymi? göbekli orta ya?l? adamlar ve saatlerdir yolda olmas?na ra?men konu?maktan b?kmam?? e?leri.vs vs.
Nerdeyse de?i?en tek ?ey otobüs anonslar?n?n bir nebze daha anla??l?r yap?lmakta olmas?yd?.
*

Mar?a bast?g?nda tekseferde mar? almas?na ?a??rm??t?.son 1 ayd?r böyleydi motor genel al??kanl???n?n aksine.bu motorla yola c?k?l?rm? diyenlere inat o yoldayd?.250 lik bir Çinli cruiser d? Sabuha.Sabuha demek hosuna gidiyordu motoruna akl?na hep o ‘’vicdans?z sabuha’’ türküsü geliyordu gülüyordu kendi kendine.en kötü zamanlar?nda arkada?? olmu?tu Sabuha.tamam.arada bir oras?ndan buras?ndan bir iki vidas? eksiliyordu.saçma sapan yerlerinden titreyen bir ?eylerin sesi geliyordu.ama Sabuha ona mecbur olmasa da o Sabuha ya mecburdu.ve bundan keyif almay? cok önce ö?renmi?ti.Zaten a?k da bu de?imliydi.Mecbur olmak.
*

Meçhule yolculuktu bu.istifay? bas?p i?e ç?km??t? yola.hayat?nda memnun olmad??? her?eyden her bir km de biraz daha uzakla??yordu.gittikçe hafifledi?ini hissediyordu.geri dönücekti ama tek umudu bu yolcu?un onu farkl?la?t?rmas?yd?.belki de daha güçlü yapmas?.en az?ndan o bunu umuyordu.yolculukla bu durumun alakas?n? kendi kafas?nda bir yerlere oturtmaya çal??m?? ama ba?aramam??t?.ve cok da önemli de?ildi.gidiyordu i?te.sadece gidiyordu.ve içinden bir his do?ru yapt???n? söylüyordu.ufuk çizgisi boyunca önünde gözüken asfalt. yar?m aç?k vizörden s?yr?l?p yüzüne vuran s?cak rüzgar ve kula??ndaki mp3 player dan rüzgar sesi ile kar???k duydu?u ?ark? ;

Turn the Page Metallica

Biraz fazla ironik olmu?tu.Sanki planlanm?? gibi

And here I am - on the road again (i?te yine yolday?m)

There I go
(??te gidiyorum)

Biliyordu.Her ?ey farkl? olucakt?.Geri dönmek için gidiyordu.Ve sadece gidiyordu.Sadece...

BuRaK
15.12.07, 23:29
locco pa?am eline sa?l?k güzel yaz?