PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kask takmayı sevmiyorum, çünkü beni aptal gösteriyor

motorize_deli
30.11.07, 20:37
Halen, cadde'ye giderken k?zlara hava atmak için kask?n? koluna alanlardan m?s?n?z? Bu haberimiz size göre... Uzakdo?u'da kask takmay?p da kaza yapm?? 3 ki?inin daha önceki sözleri, foto?raflar?yla birlikte yans?t?l?yor. Detayl? inceledi?inizde durumun ne kadar vahim oldu?unu göreceksiniz. Her foto?raf?n alt?nda ?u yaz? yaz?yor: Her sene yollar?m?zda motosiklet kazalar? yüzünden 11.000 insan ölüyor ve 30.000 insan a??r ?ekilde yaralan?yor. Bu demek oluyorki binlerce aile motosiklet kazalar?nda sakat kalan yak?nlar?na ömür boyu bakmak zorunda kal?yor. Hasta yak?nlar?, daha fazla insan?n sakat kalmas?n? istemiyor. Sadece kask tak?larak ya?anan kazalarda gerçekle?en kal?c? sakatl?klar?n %40? önlenebiliyor. Malesef foto?raftakiler için bir af yok...

Ve en alt sa? tarafta ?u cümle yaz?l?yor:
"Kask tak?n! Sadece sizin güvenli?iniz için de?il."

?imdi de foto?raf karelerinde üst k?s?mda yazan yaz?lar? çeviriyorum.

?lk foto?raf: "Kask takm?yorum çünkü beni aptal gösteriyor."

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

?kinci foto?raf: " Kask takmay? sevmiyorum çünkü kask saçlar?m? bozuyor."

Üçüncü foto?raf: "Hiç bir zaman kask takmad?m çünkü hiç klas gözükmüyor."

Kask takmak, hayat kurtar?r. Can?n?z? seviyorsan?z 1 metre bile gidecek olsan?z kask?n?z? tak?n. Hayat?n? kaybedenler aras?nda motorda oldu?u yerde yan dü?üp kafas?n? yere vuran ve ölen insanlar da var. Kask, klas gözükmenizi sa?layan bir aksesuar de?il, kafan?z? koruyan bir araçt?r. Kafan?z? kullan?n, kask tak?n.

Al?nt?:[Only Registered Users Can See Links]

positive
30.11.07, 20:41
evet pek güzel gözükmedi?i bir gerçek ama , ibret verici :(

immigrant
30.11.07, 20:42
Kask takt???n?zda binlerde euro verip ald???n?z motosikleti kullan?rken kimse sizi tan?maz....
Kimileri ne o kafandak? d?ye dalga gecebilir....
Yaz?n belki s?cak gelecektir...
Biryere gidince ta??ma s?k?nt?s? olab?l?r...
Ama beyninin kullanab?len her insan kask takar....
Takmayanlar zaten fuzuli olarak oksijen tüketiyor diye dü?ünüyorum art?k...
anlad?m Türkiye'de motosiklet geç tan?nd? . ?nsanlar kask nedir bilmiyordu ama art?k herkes duydu....
Bu saatten sonra kafas?nda jöleyle motora binen adama deil yak?nlar?na üzülürüm sadece

Duman
30.11.07, 20:42
gerçekten güzel bir payla??m. art?k bunu görenlerinde kaska kar?? tutumlar?n?n de?i?mesi gerekir

immigrant
30.11.07, 20:43
gerçekten güzel bir payla??m. art?k bunu görenlerinde kaska kar?? tutumlar?n?n de?i?mesi gerekir

ere çerkezköyde kaskla gezene ceza var san?r?m dimi?

Duman
30.11.07, 20:54
sarayda öyle :) çerkezköyde polisler daha s?k? tutuyo özellikle yaz?n

motorize_deli
30.11.07, 20:54
kask takmayan? falakaya yat?rmak laz?m :D

Duman
30.11.07, 21:01
yaa bir ara vard? çok h?rs?zl?k oluyor diye ?ehir içinde kask takmak yasaklanm??t? ama nerde oldu?unu hat?rlayamad?m

motorize_deli
30.11.07, 21:07
h?rs?zl?km? :S ne alaka ?

deer_152
30.11.07, 21:25
kask önemli

ilk zamanlar banada tuhaf geliyordu ama bunda en büyük etken ilk kask kulan?m?n?zd?r bence

ben ilk motosikletimi ald?m ertesi gün bws 100 ile degi?tirdim burdaki ustan?n tavsiyesi ile cin mal? bir kask ald?m
olaya ne kadar uzak olsamda kask?n önemini tahmin edebiliyordum
yanl?z bana verdi?i kask cok bol geldi sordugumda bana bunlar?n hepsi standart dedi
bizde cahiliz o dönem hala oldugu gibi inand?k tabiki yolda giderken kask havalan?r gibi oluyordu bogulacak hale geliyordum
böyle olunca ister istemez kasktan soguyordum rahats?zl?k veriyordu bu sebebten sagasola at?yordum
sürekli vizör ciziliyordu bu seferde görü? kötüle?ti?i için takmak istemiyordum

bir gün arkadaslar?m sürekli uzak yola gidiyorsun neden düzgün bi kask alm?yorsun dediler
afyona sucuk ekmek yemege giderken arkadaslar?n zoruyla suan kulland?g?m airoh kask ve modeka montu ald?m
yolda giderken ne soguk geliyordu nede börtü böcekten rahats?z oluyordum
bu zamana kadar neden almad?g?m?n pi?manl?g? ile afyona vard?m

motosiklettr.net ten GÖKSEL'den al?nt?d?r

K aza
A n?nda
S eni
K orur

immigrant
30.11.07, 21:27
ohaa be karde?im :D:D

deer_152
30.11.07, 21:31
bir gün sinirlenip eski kaska içine nejat uygurdan esinlenerek cicek ekmeye kalk?sm?st?m
2300 km hiç kask takmadan gidip geldim desem cokmu abes olur

Duman
30.11.07, 21:33
h?rs?zl?km? :S ne alaka ?

motosikletli h?rs?zlar yüzünden kasklarla tan?nmad?klar? için

motorize_deli
30.11.07, 21:35
motosikletli h?rs?zlar yüzünden kasklarla tan?nmad?klar? için

ÇÜ???

h?rs?zlar yüzünden kask takmak yasakt? yani... Abi ne ak?ll? yöneticilerimiz var yhaa :D

Duman
01.12.07, 12:00
ÇÜ???

h?rs?zlar yüzünden kask takmak yasakt? yani... Abi ne ak?ll? yöneticilerimiz var yhaa :D

bu haberi bu yaz okumu?tum en fazla 2 veya 3 ay oluyo ?ehir merkezinde kask takmak yasaklanm?? d??ardan gelen motosikletçileride polisler uyar?yormu? çok saçma bir i? benim ba??m aöyle bir olay gelcek ç?karmam kask?m? falan zorla ç?kartabilirlerse ç?karts?nlar .

one
01.12.07, 15:14
bir gün sinirlenip eski kaska içine nejat uygurdan esinlenerek cicek ekmeye kalk?sm?st?m
2300 km hiç kask takmadan gidip geldim desem cokmu abes olur

yoo niye abest olsun ki kask takmadan 9000 km fln gezdim :D allahtan o bilince eri?tikte art?k kafay? kullan?yoruz.emre sa?olsun onun sayesinde kask takmaya ba?lad?k 1 y?l falan oluyo.bence kasks?z motora binince salak gibi gözküyor insan.en az?ndan art?k bana öyle gözüküyor.bu ben bile olsam.kaskla bir bütün olu?tu?u için daha karizma duruyor tabiki bu görsel yan?,güvenlik için zaten laf?m yok.herzaman tam koruma!!!!!

Duman
01.12.07, 15:33
yoo niye abest olsun ki kask takmadan 9000 km fln gezdim :D allahtan o bilince eri?tikte art?k kafay? kullan?yoruz.emre sa?olsun onun sayesinde kask takmaya ba?lad?k 1 y?l falan oluyo.bence kasks?z motora binince salak gibi gözküyor insan.en az?ndan art?k bana öyle gözüküyor.bu ben bile olsam.kaskla bir bütün olu?tu?u için daha karizma duruyor tabiki bu görsel yan?,güvenlik için zaten laf?m yok.herzaman tam koruma!!!!!

sende sa?ol emre ben motoru ald???m hafta kask alm??t?m meraktan sonra hep kullanmaya ba?lad?m kasks?z motora binince ç?plak binmi?im gibi oluyor rahats?z oluyorum gezemiyorum .

one
01.12.07, 15:40
aynen beaaa.kasksz olmuyorrr art?k

Duman
01.12.07, 15:42
bide yeni kask alabilsem benim kask k?r?k oda çok huzursuz ediyo ?imdilik pek motora binmiyorum ama binmeye ba?lay?nca yeni kask ?artt!

deer_152
01.12.07, 16:40
benim dolasmam sehir içi degil di ayd?na gidip gelirkendi
ne akla hizmet c?km?s?m hayret

emre ben sana miras b?rak?cam acele etme

Duman
01.12.07, 20:42
benim dolasmam sehir içi degil di ayd?na gidip gelirkendi
ne akla hizmet c?km?s?m hayret

emre ben sana miras b?rak?cam acele etme

eyvallah özgür kask paras?yla mont ald?k ?imdi kask?m?z yok :)

skater
02.12.07, 09:40
ben aksine kask? seviyorum
daha karizmatik gösteriyor bence ;)
ama birde kask?ma bakabilsem pat?r kütür dü?ürmesem heryerde iyi olacak :)