Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaptığımız kazalardan ders çıkardık mı
Aram?zda motoruyla kaza yapan (kazan?n boyutu önemli diil) arkada?lar?m?z mevcut.Yapt?klar? kazalardan ç?kard?klar? tecrübeleri ve ald?klar? dersleri bizlerle payla?malar?n? ve bizlere de yol göstermelerini rica ediyorum.Yani ?öyle yapsayd?m ba??ma gelmezdi ya da ?u kurala uymad?m da bu oldu,uysayd?m ?öyle olurdu gibi...
Evet arkada?lar, ne dersiniz?
özellikle yaklaşık bir buçuk ay evvel bir haftada iki sefer yan yattım yolda giderken birincisi merterde vakkonun orda yolda yağ olması sebebiyle tam viraja girerken motor altımdan kaçtı allahtan arkamda gelen araçların uyanık olmasından dolayı herhangi bir yara bere olmadı yanlız motorumda koruma demiri olmasaydı sol ayagım kesin kırılırdı ikincisi şarköy gezisinden gelirken tekirdağı yaklaşık 12 km geçtikten sonra akünün bitmesi ve motorun stop etmesi bizde süratimiz de 50/60 km deydi sağa yanaşalım dedik artçı ve yükümüz olması ve geçiş yaptığımız zeminin sert olmamasın dolayı motor sağa yan yattı korumalarımızın tam full olmasından dolayı herhangi bir sorun olmadı sadece koruma demiri hasar gördü o olamsaydı sağ ayağım yine kırılırdı. birde yerde su vardı süratim az olmasına rağmen frene basınca kaydım igne ada dönüşüydü bilerek motoru sağa yatırdım korumalarımız full motor koruma demirnin olması olası hasardan sağ salim kurtulduk herkese kazasız sürüşler rüzgarınız bol olsun
Benim tek kar?t???m kaza malum 18 temmuzda arac?n bana çarpmas?yla meydana geldi...
Düz yolumda giderken park halindeki bir arac?n tam yan?ndayken diikat diyorum arkas?nda de?ildim angut bir ?oför yola bakmadan ç?kt? ve bana yandan çarpt?....
Ben Allah'tan anlamad???m bir sebeple ?üpelenip h?z?m? 30km ye kadar dü?ürdüm....
Bu kazada ?unu anlad?m eskiden araçlar? hep kontrol eder yol durumuna göre neler yapacaklar?n? dü?ünürdüm ama art?k hepsine potansiyel angut gözüyle bak?cam...
Ama kafamda kask?m üstümde montum olmasayd? durum çok daha a??r olacakt?...
Kaskta 1.5mm derinli?inde çizik var ve ben hiç hissetmedim çarpmay?.. Omzum ç?kt? e?er montun korumas? olmasayd? sa? kol ve omzum k?r?labilirdi....
Dizlik taksayd?m belki baca??m da sa?lam olacak ve 3 ay yatmak zorunda kalmayacakt?m....
ÇIKAN DERS:KORUMASIZ ASLA MOTOS?KLET KULLANILMAMALI!!!
motorize_deli
19.08.07, 14:45
Öncelikle cihan abi süpper bir topic sabitlenmesini talep ediyorum :)
Benim yaptığım kaza hiçte küçümsenecek bir şey değil...Dizlik hariç tüm korumalarım vardı. (Gaziosmanpaşa)Arnavutköyü geçtikten 3km sonra arkdamdaki aracı aşırı baskası ve bana sürtmesi dengemi alt üst etmesi toparlamaya çalışırken önümdekinin aniden durması. Kesinlikle kaçış yoktu olay içinde olay.!!
Karşı şeride dalmak tek çözümdü ki karşıdan gelen araç bana kafadan girebilirdi..! Önümdeki mercedese göbekten çarpıp yüksek irtifalara havalanıp ciddi darbeler almamak için. Mercedesin soluna sağ tarafla girdim. sol ayağımı vitesten çekip motoru dizlerimin altına aldım.Motor dizlerimin altında 3 4 metre sürüklendim durduğumda kendimi karşı şeritte bulunca hemen kendimi kendi şeridime yuvarladım.Çarpşma esnasında kafamı mercedesin arka kelebek tarafına vurmuşum. Kaskımın içine girebildiği bir eğiklik oluşmuş iyi kask kafayı iyi korur. Diceksini iki şeridi nie ortalamadın. Geniş dingil mesafeli mercedes ve karşıdan glen kamyonet tarzı araç arasında press olmamak için. Okuduklarım ve izlediklerim o anda bana yardımcı oldu gerçekten teoride pratik kadar önemliymiş. Hatta bacağımı kurtarmayı Bi pazar levent abiyle yarışları izliyorduk kaza yapan bir sürücünün o anda yaptıkları bilinç altıma iyi yerleşmiş. Bence kaza videolarını izlemek gerekli en azından o an insanların ne reaksiyon verdiklerini görebiliyorsunuz. Böyle yapsaydı yırtardı şöyle yapsaydı kurtarırdı die kafanızda kuracaksınız. allah göstermeye zor durumda kaldığınızda bilinç altınız otomatik olarak sizi yönlendirecektir. Ben böyle kurtardım çünki ne kadar tecrübeli oldumum tartışılır bir konu.!! Hızlı düşünebilmem ve dediğim gibi izlediklerim okuduklarım işe yaradı ;)
Aldığım ders ise istanbulda motor kullanmak insan üstü bir meziyet. Gerçekten çok büyük tecrübeler gerektiriyor istanbul trafiğinde sürüş için. Her an bir olaya karışma ihtimalimiz çok yüksek allah yardımcımız olsun
sanırım ders cıkarmadım allah sonumu hayır etsin
san?r?m ders c?karmad?m allah sonumu hay?r etsin
amin :D:D:D:D
güncel.... eklemek isteyen?
geçen hafta yaptığım sörften sonra dün çatal burçlarının özelliğini kayıp etmiş olabileceğini duyduktan sonra burçları değiştirdim ve motorumu denemek için bugün baya bir km yapmam gerek bende şu düşünce oluştu bazen teknik hata yüzünden kaza olmaması içten bile değil rüzgarınız bol olsun
motorize_deli
05.09.07, 09:22
geçen hafta yapt???m sörften sonra dün çatal burçlar?n?n özelli?ini kay?p etmi? olabilece?ini duyduktan sonra burçlar? de?i?tirdim ve motorumu denemek için bugün baya bir km yapmam gerek bende ?u dü?ünce olu?tu bazen teknik hata yüzünden kaza olmamas? içten bile de?il rüzgar?n?z bol olsun
teknik bir ar?zam? kazan?n sebebi yanii :icon_arrow:
Ders say?l?rm? bilmiyorum ama art?k sa?da park halinde duran araçlar?n yan?ndan geçerken çok tedirginim
evet bende art?k kedilerden uzak duruyorum...:D
ghost free
16.11.07, 07:06
Allah korusun umar?m bundan sonra herkez kazadan beladan uzak kal?r..
Kazas?z sürü?ler herkeze...
siyahlimuzin
16.11.07, 07:12
ben de annemle beraber ya?ad???m kazadan sonra, k?rm?z? ???kta beklerken önümdeki araca daha dikkat ediyorum ...
çünkü baz? ?oförler ye?il yan?nca ileri vitese tak?p ilerleyeceklerine geri vitese tak?p ilerliyorlar...
bu da bizim motosikletlerin ön k?s?mlar?n?n parçalar?n?n k?r?l?p havalara f?rlamas?na sebep oluyor...
seyir halindeyken bile aradaki mesafeye dikkat etmek gerekir. ben ???klarda beklerken de buna dikkat etmeme ra?men
önümdeki arac?n üstüme gelmesiyle beraber ; ne motosikleti geri çekecek ne de korna çalacak f?rsat bulabilmi?tim :laughing11:
motorize_deli
16.11.07, 07:17
korna çalsan ne fayda :D debriyaj bi kere kavrad?ysa artk kaç?? yok :D
siyahlimuzin
16.11.07, 07:26
debriyaj öyle bir kavram?? ki arac?n hareket etmesiyle benim ön k?sm?n havalara f?rlamas? bir oldu :D
motorize_deli
16.11.07, 07:30
i?te o andan bahsediyordum :D
Be?ikta?ta biri yapt? bana bunu....
Ama enteresan k?sm? geri geri gelirken beni göruyor :D:D
Korna cal?yorum gozgozey?z.....
Geld? adam ben camurluga vurdu :D:D
Çizildi camurluk tabi...
B?de ?nd? ne tantana yap?osun lan diyor.....
Kafas?na kask? y?y?nce ?iddete gerek yok dedi :D:D
Ders ald?mm? evet ......
eminim tekrar motor ald???mda lastikleri daha s?k kontrol edicem ve lastik eskidi?inde de?i?tiricem.kask ve koruma herzaman ne ko?ulda olursa olsun kullan?cam.ve motor kullan?rken asla yanmdan geçen güzel k?zlara bakm?ycam :D sonuncu yüzünden daha kaza yapmad?m allahtan :D
senturk_69
16.11.07, 20:01
in?allah bundan sonrada yapmass?n
Geçen Sene Haziranda Yaptim Ben Daha Yeni Ba?lami?tim Motor Kullanmaya ?ileye Giderken Viraji Alamadim Heyecan Yaptim Ve Dü?tüm Biraz Sürüklendim Ama Fazla Bir?ey Olmadi çünkü Yava? Kullaniyordum Ondan Bence. Motor Kullanirken Heyecan Yapmiycaksin Ben Heyecan Yapmasaydim Olmazdi Galiba:)
senturk_69
16.11.07, 20:11
evet her zaman soguk kanl? olmak laz?m ben sogukkanl? olmasayd?m ?imdi aran?zda yoktum ..
ben daha kaza yapmay? beceremedim 1 kere edirneye giderken dü?mü?tük orda kask k?r?ld? kask?n önemini birkez daha anlad?m. Birde arabalara çok yak?n geçiyorum arada makasa giriyorum sonum pek iyi gözükmüyor bu hareketleri b?rakmal?y?m
senturk_69
16.11.07, 20:30
evet bencede hakl?s?n ogünsenin kask?n kultard? verilmi? sadakan vard?ki yerler ?slakt? yoksa varya yand?m allah derdim
evet ?adi abi yerler kuru olsayd? parçalanm??t?m :S yerlerin ya? olmas? büyük bir avantajd?
senturk_69
16.11.07, 20:43
allah korunun valla dediyim gibi birdaha ki bulu?mada bir horoz alda kesiyim kan ak?tal?m olmazm?:)
Cihan abi ders ç?kard?k yapt???m?z kazalardan tabi ki ilk olarak a??r? alkol al?p motora binmemeyi ö?rendik :) ikincisi ise arkam?zdaki arabalara dikkat etmemizi ö?rendik..
sa?dakiler de çok önemli hep demi?imdir :D:D
motorize_deli
17.11.07, 06:21
Cihan abi ders ç?kard?k yapt???m?z kazalardan tabi ki ilk olarak a??r? alkol al?p motora binmemeyi ö?rendik :) ikincisi ise arkam?zdaki arabalara dikkat etmemizi ö?rendik..
3.sü ? :D
Takip mesafesini iyi ayarlamay? ani fren yapan bi arabaya arkadan girmeden ö?renmemekte niçin ?srar ediyorsun :)
3.sü ? :D
Takip mesafesini iyi ayarlamay? ani fren yapan bi arabaya arkadan girmeden ö?renmemekte niçin ?srar ediyorsun :)
lan f?rat bunu bana siyah anadol bile söylese bu kadar dert etmemde sen söylüyosun ya içime dert oluyo :D sanki 40 y?ll?k motorcusun :D biraz mant?kl? ol ;)
headhunter251
17.11.07, 09:41
3 defa kaza yapm??l???m var ilk ikisinde hiçbir ?ekilde korumam yoktu ve Allah'tan hiçbi?ey olmad? ne bana ne motoruma ama üçüncüsü için ayn? ?eyleri söyleyemem sadece dizliklerim yoktu o an üstümde ve ö?rendim ki ya???l? havada h?z?m?z ne olursa olsun ön freni kullan?rken daha da dikkatli olmal?y?z ve son olarak korumas?z asla:D
olaya birde farkl? bak?n en az?ndan güzelde an?lar olmus anlat?lcak bi?eyler var
siyahlimuzin
17.11.07, 14:40
lan f?rat bunu bana siyah anadol bile söylese bu kadar dert etmemde sen söylüyosun ya içime dert oluyo :D sanki 40 y?ll?k motorcusun :D biraz mant?kl? ol ;)
ben ani fren yapan bir arabaya arkadan girmedim, önümdeki ?oför geri gelip durdu?um yerde bana çarpt? bu bir :smiles_59:
laf atm??s?n ama ben de 40 y?ll?k motorcu de?ilim ama motora hakk?yla binmesini iyi bilirim bu da iki :gleam:
ben ani fren yapan bir arabaya arkadan girmedim, önümdeki ?oför geri gelip durdu?um yerde bana çarpt? bu bir :smiles_59:
laf atm??s?n ama ben de 40 y?ll?k motorcu de?ilim ama motora hakk?yla binmesini iyi bilirim bu da iki :gleam:
aytaç sen ?imdi y?rt?k eldivenden ç?kar gibi ç?kma sana laf atan olmad?
Aytaç o arkada?lardan bitanede bana çarpt? :D ön çamurlu?umu k?rd?
birkerisinde de ön freni dengesiz kulaln?nca takla att?m çok?ükür bir?ey olmad? diyebilirim.
ama öyle böyle derken motor dökülmeye ba?lad? :)
aytaç 1 den 2 ye kadar ?ahane saym??s?n :D:D
1) siyah anadol diyerek....
2) aytaç bile diyerek
bence az bile demi?isn :D
?aka ?aka aytaç tabiki.... K?rmay?n bakeym birbirinizi
motorize_deli
17.11.07, 21:01
mant?kl? konuyom zaten :gleam:
o söyled?imden ne mant?ks?zl?k var ?
birkerisinde de ön freni dengesiz kulaln?nca takla att?m çok?ükür bir?ey olmad? diyebilirim.
ama öyle böyle derken motor dökülmeye ba?lad? :)
bi dakaa yaa arkadan çarp?p ön çamurlu?u nas?l k?r?yor :D
onundeki araç geri geri gelerek arkas?yla çarp?yor
motorize_deli
17.11.07, 21:03
onundeki araç geri geri gelerek arkas?yla çarp?yor
:D konu arkadan vurma olunca öle bi?i duyunca ?a?t?m :D
siyahlimuzin
17.11.07, 21:31
sana sadece ?u mesaj?n? tekrar hat?rlatmak istiyorum :laughing11:
geçmi? olsun, benim de ön çamurlu?um k?r?lm??t? ama öndeki ?oför hatas?n? kabul edip çok fazla u?ra?t?rmad? neyse ki :gleam:
motorize_deli
17.11.07, 21:32
ayr?ca y?llar?n motorcusu de?ilim ama y?llar?n artç?s?y?m :gleam:
siyahlimuzin
17.11.07, 21:35
aytaç 1 den 2 ye kadar ?ahane saym??s?n :D:D
1) siyah anadol diyerek....
2) aytaç bile diyerek
bence az bile demi?isn :D
?aka ?aka aytaç tabiki.... K?rmay?n bakeym birbirinizi
az bile demi? demek öyle olsun bakem :laughing11:
ayr?ca 1 den 2 ye kadar sayd???m için çiçekler odama :D
k?rm?z? ???kta beklerken aniden ye?il ????? gören öndeki ?oför ileri vites ile geri vitesi kar??t?r?yor
yani öndeki arac?n ?oförü geri vitesi kullan?p geri geri gelerek arkas?nda bekleyen bize çarp?yor
ve ön çamurluk küüüüütttttttttt, bilmem anlatabildim mi :D
motorize_deli
17.11.07, 21:40
k?rm?z? ???kta beklerken aniden ye?il ????? gören öndeki ?oför ileri vites ile geri vitesi kar??t?r?yor
yani öndeki arac?n ?oförü geri vitesi kullan?p geri geri gelerek arkas?nda bekleyen bize çarp?yor
ve ön çamurluk küüüüütttttttttt, bilmem anlatabildim mi :D
ömcelikle buyur çiçekler :love10: :love10: :love10: :love10: :love10:
?imdide evet anlad?m :D
Sister bac? örtmenim k?zm?yorsun de?ilmi :D:D
siyahlimuzin
17.11.07, 22:06
Sister bac? örtmenim k?zm?yorsun de?ilmi :D:D
yok yok k?zm?yorum :smiles_59:
bnm mesajlar?m? nie sildiniz lan insan editler ne güsel tart???oduk
motorize_deli
17.11.07, 22:42
bnm mesajlar?m? nie sildiniz lan insan editler ne güsel tart???oduk
o tart??ma de?il!!!!!!!!!!
o tart??ma de?il!!!!!!!!!!
demekki bak kendi a?z?nla söledin tart??m?yomu?uz bile güzel güzel konu?uyomu?uz.
motorize_deli
17.11.07, 23:05
demekki bak kendi a?z?nla söledin tart??m?yomu?uz bile güzel güzel konu?uyomu?uz.
geyikliyordu(k)nuz
Bildi?im kadar?yla en son Cesur arkada??m?z kaza geçirdi.Ondan önce de Ümmet Abi talihsiz b kaza geçirmi?ti yan?lm?yorsam.
Onlar?n ya da ba?ka arkada?lar?n bize aktarmak isteyecekleri bi?iler olabilir belki :)
1- toprak ve kumlu zeminde ani direksiyon hareketi yap?lmaz : SONUÇ...motor yatar.... :)
2- E-5'de trafik s?k??t???nda araçlar?n aras?ndan manyak gibi gidilmez...h?yat?n biri aynaya bakmadan ?erit de?i?tirir : SONUÇ...motor yatar...:)
DAHA ALINACAK ÇOK DERSLER VARDIR......
Konu seçimi için ayr?ca te?ekkürler...
motorize_deli
17.12.07, 14:03
Ohoo ona bakarsan abi motor sürmemek gerekir :D
Ortal?kta çok dangoz var :)
özellikle m?c?rl? yollarda h?z kesmem
ömer abiye kat?l?yorum herhangi bir ufak harekette denge kaybolur bencede
birde ön korumal?ktan ayak ozak tutulmal?..
motor yatar bitarafa sende evde 1 ay yatars?n..
veinan?n hiç ho? olmuyor..:)
kendiyle inatlasmayacaks?n
BlackRider
17.12.07, 14:42
abi bide kaza yap?nca baz? ki?iler motosikletten soguyor bi daha binmemek istio bence o zaman hatay? kendinde mi yoksa ba?kas?nda m? die dü?ünmesi gerek ''kaza geliyorum demez gelir''ama önlemini al?rsan dikkatli olursan suclu kar?? taraf olsa yada sen olsan bile motosiklet b?rakmak cözüm deildir.Bende bisikletle kaza yapt?m ama bisikleti b?rakmad?m öbür gün sürmeye dewam ettim.Suclu ben deildim.Ama carp?p kaçt? oda onun karakteridir.Bilerek 2 teker birisine carpt?.
ecelden kac?s yok yolda yürükende bi?eyler olabilir
s?ram?z? beklerken bunu diledi?imizce degerlendirmekte fayda var
biz azami olarak dikkatli davranal?m ve ona göre kullanal?m..
takdir allah?n..
abi bide kaza yap?nca baz? ki?iler motosikletten soguyor bi daha binmemek istio bence o zaman hatay? kendinde mi yoksa ba?kas?nda m? die dü?ünmesi gerek ''kaza geliyorum demez gelir''ama önlemini al?rsan dikkatli olursan suclu kar?? taraf olsa yada sen olsan bile motosiklet b?rakmak cözüm deildir.Bende bisikletle kaza yapt?m ama bisikleti b?rakmad?m öbür gün sürmeye dewam ettim.Suclu ben deildim.Ama carp?p kaçt? oda onun karakteridir.Bilerek 2 teker birisine carpt?.
Kamil allah korurusunda sen hiç kar??ndaki bir dengesiz yüzünden 8 ay yatt?nm????
Ac?dan saçlar?n? yoldunmu???
Burdan soylemek kolay motosikleti b?rakmak çözüm de?il..
Evet eninde sonunda ölüm gelecek...
Motosikleti b?rakmak o ac?lar? ya?ad?ktan sonra mant?kl? bir ihtimal dü?ürme biçimi..
Bana çarpan adam?n suçuydu tamamen bu kaza..
Ben aylard?r yat?yorum...
E?er baca??m için tekrar bir kazada tehlike yarat?r derlersede b?rak?r?m
Ben ikarus sendromu'yla basetmeye calisiyorum..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.