PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DERBİ'nin tarihçesi

motorize_deli
22.11.07, 12:18
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Rüyalar? gerçekle?tiren 80 y?l

Derbi 1922 y?l?nda Simeon Rabasa Singla taraf?ndan, motorsiklet tamirhanesi olarak kuruldu. Tamirhane k?sa sürede geni?ledi. Motorsiklet üretimine geçen Rabasa üretim sahas?n? geni?letti.

1949 y?l?nda-?kinci Dünya Sava??'ndan sonra- dünya üzerindeki ilk moped Derbi SRS'nin seri üretimine geçildi. Aç?l?m? Simeón Rabasa Singla'dan geliyordu. Derbi 1957 y?l?nda en yüksek silindir kapasiteli, çift silindirli 350 cc, 16 beygir gücündeki motorlar?n seri üretimine geçti; üretim 4200 adede, çal??an say?s? 280'e ula?m??t?.

1965 y?l?nda, ?spanya'da mopedlerle ilgili yeni bir kanun ç?kar?ld?; maksimum h?z 40 km/h ile s?n?rland?r?lm??t? ve aç?l?r kapan?r pedallar mecburi tutulmu?tu. Bu y?l?n sonunda Antorcha 49 "dünyaya geldi".

1977 y?l?nda sektörde ya?anan kriz sonucu Bultaco, Mototrans ve OSSA pazardan silindi. Suziki Abelló'yu, Honda Montesa'y?,Yamaha da Sanglas'? devrald?. Derbi hayatta kalmay? ba?ard? ve Yeni Grand Prix Grand Turismo modelini piyasaya sürdü. Ayr?ca bu yeni modeli Barcelona Fuar?'nda motosiklet severlere takdim etti.

1982 y?l?nda seri üretim için yeniden tasarlanan Derbi motorlar?, 50-80 cc yeni silindirli, 4-6 vitesli (Her ülkenin kanunlar?na göre de?i?mekte idi.) yap?s?na kavu?tu. Scoot -yeni scooter-, Paris Fuar?'nda, Fransa kanunlar?nda bu tip mopedlerin pedall? olmalar?n?n zorunlu tutulmad??? bir dönemden önce, Kas?m ay?nda gösterime sunuldu.

1992 y?l?nda yeni scooter Vamos piyasaya sürüldü. Derbi 2000 y?l? için yeniden yap?lanmaya giri?ti.

1997 y?l?nda Derbi, scooter pazar?nda büyük bir yat?r?m gerçekle?tirerek yeni nesil Hunter modelleri ile serisini geni?letti.

1999 y?l?nda Derbi scooter pazar?ndaki yerini Atlantis ile sa?lamla?t?rd?. Atlantis kullan??l? ve ucuz yap?s? ile mükemmel bir ?ehir motorsikletiydi.

2000 y?l?nda Senda R ve Supermotard piyasaya sürüldü. Sektörde bir ilke imza at?larak, GP modellerinde kullan?lan dairesel tasar?m, devrim gerçekle?tirilerek bu modellere uyguland?.

2001 Temmuzunda Piaggio Group bünyesine kat?lan Derbi, spor modellerini geni?letti.

2002 y?l?nda Derbi ilk moto scooter Boulevard'? 125 ve 150 cc seçenekleri ile piyasaya sürdü.

2003 y?l?nda bir çok Derbi merakl?s? taraf?ndan beklenen DRD modeli piyasaya sürüldü. DRD, Senda modelinin güçlendirilmi? Supermotard versiyonuydu. Yeni imaj? sadece scooter ile s?n?rland?r?lmayan Derbi'nin gelece?i için yeni bir ça? anlam?na gelen "Black Edition" s?n?rl? say?da üretildi. Black Edition en çok sat?lan Senda modelinin yenilenmi? dinamik versiyonu olarak piyasaya sürüldü

deer_152
22.11.07, 12:28
italyanlar bu i?te oldukça basar?l?

motorize_deli
22.11.07, 12:46
Kesinlikle ba?ar?l?lar

özellikle tasar?m i?inde s?n?rlar? gerçekten çok zorluyorlar... :)