PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yunanistan Ve İtalya Macerası (Name EKİN)

BuRaK
21.11.07, 11:25
" ??te Yunanistan ,

??te ?talya ,

Gezdim Durdum Yollarda "

Motosiklet tutkusu hayat?ma girmeden önce sadece hayal a?amas?nda iken bile sürekli tek ba??ma uzun yollar planlard?m. Al?p ba??m? arkama bakmadan rotas?z, haritas?z, ba??ma buyruk geziler. Bir motosikletim olabilece?i bile imkans?z gelirken, yurt d???na gezi yapmak… Hem de gezinin böylesini yapmak herkese k?smet olmaz diye dü?ünüyorum.

Sene 2004 Haziran ay?. Bir grup arkada? yurt d???na gezi yapmaya karar veriyor ve bundan benimde haberim oluyor. Henüz 1 senelik motosiklet kullan?c?s?y?m ve alt?mda Bmw F 650 Cs Scarver var. Y?llarca birikmi? bütün heves ve heyecanla markete bile scarver'?mla gidiyorum. Yurt d???na yap?lacak uzun yolu duyunca hemen kendimi de zorla gruba dahil ediyorum. Yola ç?kmaya 2-3 hafta kalm??, herkes benden deneyimli ve bilgili. O nas?l olacak? Bu nas?l olacak ? diyerek bütün haz?rl???m? yap?yorum. Yola ç?kmaya birkaç gün kala grupda ki ki?i say?s? azalmaya ba?l?yor. En son 3 motosiklet ve 3 ki?i kal?yoruz ama hala muammada. Bu büyük geziye 4 gün kala kendi motosikletimle ba?ka bir arkada??m?n arkas?nda talihsiz bir kaza yap?yoruz ve hem ben hem de motosikletim hasar al?yoruz. Sa? dizimde aç?k yara, topall?yorum bir yandan da motosikletimin k?r?lan parçalar?n? al?p yeti?tirme çabas?nday?m. Yola ç?k?? günü yakla?t?kça benim iyice gözüm kararmaya ba?l?yor. O kadar haz?rl?k yapt?m her ?eyden önce o yolu yapaca??ma inand?m bunun geri dönü?ü olamaz diyorum. Art?k son güne geldik ve tahmin etti?im gibi bir ki?i daha fora verdi. Geriye ben ve sürekli yurt d???na motoruyla ç?kan arkada??m Sedat kald?k. Sedat gözlerimin içine "emin misin?" der gibi bak?yor. Ben kendimden o kadar eminim ki, tek ba??ma gidip oradan onlara kart bile ataca??m? ima ediyorum. ?çimde hem heyecan hem korku var ama nas?l olsa yola ç?k?nca gerisi gelir diye dü?ünüyorum. Evet gerisi geliyor ama nas?l?
Sabah Sedat'la bulu?uyoruz, her ?ey haz?r ve fazla oyalanmadan ?psala s?n?r kap?s?na do?ru yola ç?k?yoruz. ?psala'ya birkaç km kala sa?nak ya?mura yakaland???m?z için k?sa bir mola veriyoruz ve devam.

S?n?r kap?s?ndan geçmeden önce son haz?rl?k ve kontrollerimizi yapt?r?yoruz. Beynelmilel (yurtd??? ehliyeti: 210 ytl.), yurtd??? sigortas? (ye?il sigorta: kaza an?nda 3. ki?ilerin hasar?n? kar??layan fakat sizinkini kar??lamayan sigorta: 20 günlük 186 ytl.), Triptik belgesi (arac?n yurtd???na giri? ve ç?k???n? kay?t alt?na alan ve pasaporta da i?lenen bir belgedir: 60 ytl.) harç, pul ödendi(70 ytl.), pasaport kontrol de yap?ld?. ??te art?k gidiyoruz.

??te Yunanistan

Uzun, dümdüz ve geni? Alexandrapoli otoban?ndan yola ç?kt?k yakla??k 220 km sonra otoyol bitti ve Kavala yoluna girdik ve 50 km sonra Kavala'ya vard?k. Kavala geli?mi? köy havas?nda. Tarihi yap?s?n? korusada bir çok yeri bana ?stanbul'un benzer semtlerini hat?rlatt?. Yol yorgunlu?u, ak?am yeme?ini yiyip konaklamak için otel aramaya ba?lad?k. Egnetia Hotel'de odalar?m?z? tutup, yerle?tik. Bir sonra ki günün plan?n? yapmak üzere otelin teras?nda bulu?uyoruz. Yol boyunca yapt???m hatalar? dinleyip, yoruldu?umda mutlaka haber vermem gerekti?i konusunda ki ikazlar? ald?ktan sonra dinlenmek üzere tekrar odalara gidiyoruz. Ertesi gün Selanik'e (Thessaloniki) var?yoruz. Zaman? çoktan dolmu? lastiklerimi metzeller spor-tec M1 ile de?i?tiriyorum. ?nsanlar inan?lmaz derece de ilgili ve merakl? davran?yor. Hani yurtd???nda motosiklet kullan?m? ve bayan sürücüler daha yayg?nd? niye bu ilgi diye merak ediyorum.

[Only Registered Users Can See Links]

Yolumuz uzun ve zorlu imi?, kaptan Sedat öyle dedi. Hadi bakal?m diye toparlan?p yakla??k 550 km lik zorlu yola koyulduk. Git git bir yere varm?yoruz. Yoruldum, dizim ac?yor, karn?m ac?kt?, ihtiyaç molas? vs ama nafile yeti?memiz gereken bir feribot var. Bu arada biz me?hur ?gomenitsa yoluna girdik. Yakla??k 300 km da?lar?n tepesinden sanki darac?k patika yolu gibi, a?a??s? uçurum olan yerlerden geçiyoruz. A?a??ya bakmak mümkün de?il çünkü da??n ete?inde yani uçurumun dibinde ki köy evleri nokta gibi gözüküyor. Ak?am karanl??? bast?rd?, feribotun saati yakla??yor, Sedat h?z?n? alm?? motorunu bir sa?a bir sola yat?rarak gidiyor. Arkas?nda ben çizgisini takip etmeye çal???yorum ama size anlatamam ne kadar korktu?umu. Gözlerim kocaman aç?lm?? arada nefes almay? unutuyordum. Daha hala ?gomenitsa yolundaki dar, keskin virajlar gibi ba?ka bir yoldan geçmedim.

Köy kahvesinde ki gençlerden ilginç yol yard?m?

Art?k gece olmak üzere, yolda hiç ayd?nlatma yok ve in cin top oynuyor derken küçük bir köy kahvesinin önünden geçtim. Bu adamlar da??n tepesinde ne yap?yor diye dü?ünürken, inan?lmaz bir gürültü tam arkamdan geliyor. Reflex olarak ba??m? e?dim gaz? açt?m ki arkamdan gelen her ne ise beni ezmesin. Sanki arkamdan bir kamyon bin parçaya ayr?lm??ta üzerime geliyor gibi. Korka korka arkama bakt?m hiçbir ?ey yok, gaz? kestim ses azald? (???). Kaptan Sedat da önden kapt?rd? gitti tek ba??ma kald?m. Bildi?im bütün dualar? okudum, in cin top oynuyor derken çarp?laca??m herhalde ?imdi diye kaskat? kald?m. Ses kesilince yola devam edeyim dedim ama tam hareket edece?im s?rada, o inan?lmaz ürkütücü ses bir daha belirdi (yani gaz? aç?nca). Me?er egzos tüpün ba?lant? yerinden ikiye ayr?lm?? :) Hayat?mda kaç kere ortadan ikiye ayr?lm?? egzos sesi duydum ki, tepki çok acemice ama normal. 50 mt önce önünden geçti?im köy kahvesine do?ru geri döndüm. Arkamdan Sedat yoklu?umu fark edip hemen yeti?ti zaten.

Kahvedekiler ?ngilizce bilmiyor, biz de yunanca bilmiyorduk ama sorun ortadayd?. Fazla söze bile gerek kalmadan aralar?ndan biri mutfa?a gidip elinde folyo ka??tla geri geldi. Egzos tüpünü borudan ayr?ld??? yerle birle?tirip folyo ile de sard?. Dalga geçiyor heralde yada gerçekten ileti?im kuramad?k adam anlamad? diye umutsuzca bak?yorum. Sonra di?er arkada?? tel getirdi folyonun üzerinden telle de ba?lad?lar, tarzanca ve biraz da vücut diliyle tamamd?r dediler. ?aka gibi ama i? gördü. F?rsattan istifade biraz dinlenmek için oturduk yanlar?na. Kimse birbirini anlamad??? için konu?madan gülümsüyorduk ve Japonlar?n birbirine verdi?i selam gibi te?ekkür selam? veriyorduk. Hani yurdum insan? olsa boynuna sar?laca??m hayat?m? kurtard?lar diye ama pek cesaret edemedim.

??te ?talya

Yola devam; ?gomenitsa feribot alan?na vard?k ama binmemiz gereken feribotu kaç?rd?k. Gece 02:00 de son feribota bindik. 7 saat sonra sabah ?talya / Brindisi'ye vard?k. ?lk i? olarak Bmw servisi arad?k. Brindisi de parça olmad??? için Lecce'ye geçtik. Egzosa sar?l? folyo ?s?ya dayanamad??? için patlaklar vermeye ba?lad? o gürültülü ses ara ara kendini yine göstermeye ba?lad?. Lecce Bmw servisi de yard?mc? olamay?nca ?ans?m? Bari de denemek istedim bu arada yol uzad?kça uzuyor. Sürekli sorun benden ç?k?yor, Sedat'? pe?imden sürükledi?im için kendimi ba? belas? gibi hissetmeye ba?lay?nca yola tek ba??ma devam etmeyi kafama koydum. Do?ru yada yanl?? kafaya koydum bir kere ve dü?ündükçe de daha cazip gelmeye ba?lad?.
Reklamlarda ki özgür k?z gibi olacakt?m. Rota ve harita olmadan, plan ve program olmadan... Nereye istersem oraya hemde tek ba??ma. ?stek fazla oldu?u için hemen mant???ma uydu. Tabi i?in zor k?sm? bunu Sedat'a mant?kl? göstermek.

Bari'ye vard?k. Bmw servisi bulduk ve ba??m?zdan geçenleri anlatt?k. Zaten servise girdi?imizde benim egzosun tüpü yerde sürünüyor k?v?lc?mlar ç?kar?yordu. Servis yetkilileri bizimle çok ilgilendiler. Bmw kullan?c?s? bir bayan kalkm?? Türkiye'den buralara gelmi?, motorunda ar?za olmu?, mümkün de?il sizi b?rakmay?z gel bac? buyur otur edas?yla hürmet var. Egzos için bir çok bölgeye bakt?lar en yak?n Milano'da buldular ama 1 haftada gelebilece?ini söylediler. Biliyorsunuzdur Bmw de parça tamiri yok sadece parçay? de?i?tiriyorlar. Odur budur derken adamlar? kand?rd?k kaynak yapt?rmak için ikna ettik ve bütün sorumlulu?u ald?k.
Bu i?lemler yap?l?rken bende bir yandan Sedat'? kand?rmaya çal???yorum. Yol boyunca hem sakatl???mdan, hem ?anss?zl???mdan dolay? ba?a bela oldu?umu özürlerle dile getirip yola tek ba??ma devam etmek istedi?imi söylüyorum. Bir yandan da bu benim hayalim izin ver gerçek olsun diye y?rt?n?yorum. ?nad?m tuttu mu ne kadar azimli oldu?umu tan?yanlar bilir ;) Çok zor oluyor ama belli kurallar kar??l???nda ikna oluyor. Taranto'ya kadar beraber gitmeye ve oradan yollar? ay?rmaya okeyle?iyoruz.

Bari de konaklamak için Hotel Palace'yi arad?k, bu s?rada ben kayboldum. Nas?l olsa gidece?imiz otel belli diyerek aramaya koyuldum. Dar sokaklardan ayn? yere dönüp duruyorum heryer birbirine benziyor. Bir sokak ba??nda 12-13 ya? aras? gençleri görüp onlara yol sordum. Tek ba??na motosikletli bayan turist olmam onlara çok ilginç geldi. Aralar?ndan bir f?rlama ç?k?p scooter?na bindi ve beni takip et dedi. Ara sokaklardan bir oraya, bir buraya dönüp duruyoruz ve çocuk sürekli arkas?na dönüp eliyle gel i?areti yap?yor. Neyse ki bu f?rlaman?n beni yalan yere doland?rd???n? çok geç olmadan fark ediyorum ve arkas?ndan ba?ka bir ara soka?a sap?p tam gaz kac?yorum :) En iyi yol kendi buldu?un yoldur (en az?ndan o an için).

Taranto tam bir sanayi ?ehri. Her yerde fabrikalar var ama inan?lmaz güzel sahili var. Sahil ?eridinde güne? beynimizi kavurmu? giderken Sedat birden sa?a çekip durdu, motordan indi, soyunmaya ba?lad? ve alt?nda ?ortu ile ko?arak denize atlad?. Bunlar?n hepsi 2 dk içinde oldu ben daha motoru stop etmemi?tim bile. Benden kurtulmaya çal???yor herhalde yüzerek devam edecek derken bir yandan da ak?ll?ya bak önceden planlam?? ?ortunu içine giymi? diye homurdan?yorum. Ben de motosiklet botu, pantalonu vs gibi güne?in alt?nda durulmayacak giysilerle onu seyrediyorum. Bu çok içimde kalm?? demek ki yazmadan geçemedim.
Eveeettttttt... Sedat ile helalle?ip vedala?t?ktan ve nasihatlar? kula?a küpe yapt?ktan sonra gezinin "Sen misin tek ba??na yol yapmak isteyen?!! " k?sm?na geçtik.

Art?k k?sa yollar bile uzun gelmeye ba?lad?

Taranto'dan Napoli'ye geldim. ?lerledikçe daha modern ?ehirle?me ile kar?? kar??ya geliyorsunuz. Çizmenin topu?undan yukar? do?ru ç?kt?kca bu fark gözden kaçacak gibi de?il sanki zaman tünelinden geçiyorsunuz. Aksilik bu ya gelirken devir saatim bozuldu. Kaç km deyim, h?z?m ne hiçbir ?ey göremiyorum. Küçük bir Napoli turu yapt?ktan sonra güzel bir ?talyan restoran?nda yemek yiyorum ve deniz k?y?s?nda çok güzel bir hotel de buluyorum. Al??kanl?k haline gelen Bmw servisine gittim. Gösterge panelinin komple de?i?mesi gerekti?ini söylediler ve yine ellerinde parça yoktu. Tekrar parça aramaya niyetim olmad???ndan tamir edilmesi için bilgi almaya çal??t?m. Elektronik oldu?u için ve komple kafa bölümünü sökmeleri gerekti?inden motoru 1 gün b?rakmam gerekti?ini söylediler. Yol yordam bilmedi?imden böyle bir lükse sahip de?ildim. Ayr?ca beni cayd?ran en önemli sebep km sayac?m?n s?f?rlanaca??n? söylemeleriydi (Km s?f?rlan?rsa ben döndü?ümde nas?l hava atacakt?m ki, olmazzz!) Bu arada dizimdeki yara yüzünden zaman zaman ate?im ç?k?yor ve halsizlik yap?yor. Sabah, ö?len, ak?am doku yenileyici gazl? bezle pansuman yapmam gerekiyordu fakat benim ihmalim, yol ko?ullar? ve ekipmanlar yüzünden yara iltihap kapt?. Yine de her ?eye ra?men ben özgür k?z, bir ?ey olmaz k?z, kim tutar seni k?z rolünü çok benimsemi?tim.

Yola devam... Napoli de 1 gece konaklad?ktan sonra neresi oldu?unu sonradan ö?rendi?im Pescara'ya gittim. Çok güzel tarihi yap?s? olan bir yerdi ama elimde ne harita ne rota olmad??? için bir çok yeri sonradan ke?fettim. Cafenin birinde acaba neredeyim ben diye dü?ünürken Roma'ya gitme karar? ald?m. Otobana ç?k?nca nas?l olsa yazar diye dü?ünüyordum ki otobana ç?k??? bulamad?m. Ayn? yollardan defalarca geçip umutsuzlu?a kap?ld?m, yol kenar?nda durup kime sorsam diye bak?n?rken motosikletli 2 genç arkada? geldi yan?ma. Nerden? Nas?l? Neyle? Gibi sorulara cevap verdikten sonra yolu sorabildim ve sa? olsunlar otoban ç?k???na kadar bana e?lik ettiler. Hatta çok iyilik sever olduklar? için Roma'ya kadar e?lik edelim dediler(!). Roma da beni bekleyen oldu?unu söyleyerek te?ekkür edip tam gaz yola devam ettim. Yakla??k 300 km sonra Roma'ya vard???mda gece olmu?tu. Her yer ???l ???l, bo? sokaklar, bir sürü tarihi yap? çok farkl? ve büyüleyiciydi. Merkeze gelmeden yolda bir yerde "Döner" yazan tabelay? gördüm hemen önüne çektim. Kesin burada bizim hem?olardan vard?r dedim ama yokmu?. Onun yerine m?s?rl? Müslüman bir arkada? ile tan??t?m. Biraz muhabbet edip dönerimi bitirdikten sonra M?s?rl? arkada??n tavsiye etti?i bir otele yerle?tim.

BU arada otele do?ru giderken yolda Gillera motor üzerinde bizim tabirimizle apaçi gibi kullanan bir çocukla denk geldik. ?ansa da bol trafik ???kl?, uzun, düz yol. K?rm?z? ???kta lastik yakmalar, kalk??lar, tek tekerler ve akrobasiler (ben yapmad?m :) ) olmak üzere kap??malar oldu. En son yol ayr?m?nda seleye yan oturup, bacak bacak üstüne at?p, vizörümü kald?r?p göz k?rpt?m ve el sallad?m. Vayyy be ne hava att?m...

Sabah uyan?r uyanmaz hemen haz?rlan?p Roma turu atmak üzere yola koyuldum. Gerçekten gidip görülesi bir yer. Castel Sant' Angelo, Vatikan ve bana ne oldu?unu aç?klayacak kimsem olmad??? için adlar?n? bilmedi?im bir çok tarihi eser, mimari ve yap? gördüm. Çok fazla turist vard? ve aralar?na kar??t???n?zda kimse size sen kimsin diye sormuyor bile.

Bazen hayat size küçük ?akalar yapar, o anda korkars?n?z ama sonradan haf?zan?zda güzel an?lar olarak kal?rlar.

Türkiye'den arkada?lar?m? aray?p ben ?unu yapt?m, ben bunu yapt?m, oraya gittim, buraya gittim diye heyecan?m? payla??yorum. Tavsiye üzerine Chieti denen bir kasabaya yol ald?m. Chieti da??n tepesine kurulmu?, kendi içinde her ?eyi olan çok farkl? bir kasaba. Herkes birbirini tan?yor ve ço?unluk genç kesimden olu?uyor. Yine yola ç?kmakta gecikti?im için geç saatte var?yorum bu ?irin kasabaya. Ne oldu?unu ö?renemedi?im sanatsal bir faaliyetden dolay? bütün odalar dolu hiçbir otel de yer yok. Aramaktan yorulmu? bir bank?n üzerinde otururken son bir ?ans?m? denemek için motoruma atlad?m ve 50 mt gitmeden küçük bir otel buldum. Tek bir odas? bo?tu ve hemen yerle?tim. Ertesi günü Ancona ya gidip Türkiye'ye dönmek için feribota binmeyi planl?yordum. Sabah olunca resepsiyona ç?k???m? yapt?rd?m ve motosikletimin çantas?n? emanete b?rak?p biraz daha gezmek istedim. Chieti gerçekten ya?an?lacak ?talya da hayran oldu?um tek yer.

Yola ç?kma vaktim yine geldi ve otele çantam? al?p, yol için k?yafetlerimi giymek üzere geri döndüm. Bayanlar tuvaletinde motosiklet k?yafetlerimi giyinirken bir yandan da h?rs?zl???n meslek haline geldi?i ülkede ya motorumu çalarlarsa diye acele ediyorum. O kadar acele ediyor ve motorumu çal?nmaktan korumak istiyorum ki içinde bütün belgelerimin, param?n, telefonumun oldu?u bel çantas?n? lavaboda b?rak?yorum. Tabi fark?nda de?ilim ko?turarak motorum kap?da duruyor mu diye tela?lan?yorum. Elimde anahtar. Motosiklet çantas?n? monte ediyor kask?m? tak?p Ancona'ya do?ru yola koyuluyorum. Yakla??k 200 km gittikten sonra otoban gi?elerine geliyorum. Ücreti ödemek için elimi çantam?n olmas? gerekti?i yere uzat?yorum ama yok! Otobanda dü?ürdü?ümü san?p gi?ede ki adama dert anlatmaya çal???yorum ama ne yaz?k ki ?ngilizce bilmiyor ve beni de geçirmiyor. Yakla??k 5 dk derdimi anlatmaya çal???p da beceremeyince ve gi?ede ki adam?n sesini yükseltmeye ba?lamas?ndan sonra dayanamay?p a?lamaya ba?lad?m. Ben a?lay?nca adam sustu ve tamam, geç gibi hareketler yap?p beni gönderdi. Bu arada benzin ?????m yan?yor ve telefonsuz, ehliyetsiz, kimliksiz, paras?z dümdüz gidiyorum. Bir yandan da hmmm.. demek ki a?lay?nca olay çözülüyor diye gözüm ya?l? gülüyorum sinirimden. Gi?elerden sonra yakla??k 12 km sonra feribot alan?na geliyorum. Benzin bitti bitecek, telefonum yok kimseye ula?amayaca??m, karn?m ac?kt?, susad?m param yok. Ben ?imdi ne yapaca??m diye kask?n içinde z?r?l z?r?l a?l?yorum.

Kap? giri?inde 3-4 tane gümrük polisi ile kar??la??yorum. Yanlar?na gidip a?layarak derdimi anlatmaya çal???yorum ama nafile surat?ma anlams?zca bak?p ?talyanca bir ?eyler söylüyorlar. Çat pat ?talyanca anlamad???m?, ?ngilizce konu?an var m?? Diye soruyorum. (Bu arada ?talyanlar genelde ?ngilizce bilmiyor yada bilenlerde konu?muyorlar.) Aralar?ndan biri yar?m yamalak beni anlad???n? ifade edince ba?l?yorum anlatmaya. Tamam diyor önce yola ç?kt???n yerden ba?layal?m aramaya hangi oteldi diye soruyor ve oraya telefon aç?yor. Resepsiyonda ki adam çantam?n bayan wc sinde unutulmu? oldu?unu ve bulduklar?n? söylüyor. (Ya?as?nn kurtuldumm !?) Gümrük polisi benzin al?p 200 km geriye Ancona'ya gidebilmem için bana 50 euro para veriyor ve çantan? al?p döndü?ünde geri verirsin diyor. Bende bana yapt??? bu iyilik kar??s?nda bana güvenmesi için bütün e?yalar?m?n içinde oldu?u softcase (motosiklet çantas?) imi ona emanet b?rak?yorum. Bu arada binmeyi planlad???m feribot saat 9 da kalkacakt? ve saat o anda 5 di. Yeti?irim tela??yla hemen benzin al?p Ancona yoluna tam gaz geri dönüyorum.

Otele vard???mda hemen resepsiyona gidip çantam? soruyorum. Adam ç?kar?p çantam? veriyor ve resepsiyondan ç?k?yor. Bir terslik var neden görevliler yan?mdan uzakla??yor ki?! Çantay? aç?p her ?ey tamam m? diye bak?yorum. Telefon, triptik, ehliyet tamam ama paralar yok. Türk paralar?n? bile alm??lar!! Resepsiyon görevlisinin pe?inden ko?up durumu anlat?yorum ama adam beni anlamamazl?ktan geliyor ve yürümeye devam ediyor. Pe?inden yürüyerek ve k?zm?? bir ?ekilde polis ça??raca??m? söylüyorum. Otele kay?t yapt?r?rken ?ak?r ?ak?r ?ngilizce konu?an resepsiyon görevlisi birden de?i?iyor ve sürekli ?talyanca konu?uyor, beni ba??ndan savmaya çal???yor. Asl?nda olay ortada ama çözüm yok. Oturuyorum otelin lobisine herkese küsmü? bak?n?yorum gelen geçene. Olay? duyanlardan biri yan?ma gelip neden polise gitmedi?imi soruyor. Neden gitmiyorum ki?? Bende bilmiyorum peki gideyim bari.

Polis karakolunu buluyorum ve kap?daki görevliye derdimi anlat?yorum. Beni sonuna kadar anlarm?? gibi dinledikten sonra ba?ka bir polis ça??r?yor. Derdimi bu sefer di?er polise anlat?yorum, o da dinledikten sonra beni karakolun üst kat?na ç?kar?yor ba?ka bir polise götürüyor. (Ç?ld?raca??m bunlar beni anlam?yor!) Daha rütbeli bir polisin yan?na getiriliyorum ve derdimi ona anlat?yorum o da önünde ki dosyalara bakarak beni dinliyor gibi yap?yor. Art?k hiç ümidim kalmad? en az?ndan karakolda gecelerim diye dü?ünüyorum ve anlatmaya bir yandan da devam ediyorum. O s?rada ba?ka bir polis geliyor (a?layaca??m art?k yeter!) ona da derdimi anlatmaya ba?l?yorum. Türk konsoloslu?unu ar?yor fakat kimse telefona cevap vermiyor. Yakla??k 2 saat karakolda kald?ktan sonra polis memuru elinden bir ?ey gelmedi?ini ?üphelendi?im birileri varsa bunu yaz?l? ifade etmemi söylüyor ve bundan ba?ka elinden bir ?ey gelemeyece?ini söylüyor. Bende ?üpheli belli ama bunun bana bir yarar? yok, gidecek yerim olmad??? için burada bekliyorum diyorum. Bu arada sürekli yiyecek, içecek ikram ediliyor (oh ne güzel karn?mda doydu). Polis son çare olarak beni kimsesiz çocuklar?n b?rak?ld??? kapal? bir kiliseye götürmeyi teklif ediyor. Ba?ka seçene?im yok ki... Kabul ediyorum.

Kilisede rahibelerle 3 dolu gün

Figlie Dell' Amore Di Gesu & Maria Katolik kilisesine geliyoruz. Kocaman otomatik demir kap? aç?l?yor ve içeride gelece?imden haberli 30 kadar rahibe toplanm?? bize bak?yor. Yan?mdaki polise iyice sokuluyorum neredeyse elini tutaca??m beni orada b?rakmas?n geri götürsün diye. Polis halimi fark edip istemiyorsan seni geri götüreyim diyor. Geri gitsem sokakta kalaca??m. Hay?r her ?ey yolunda diyorum (tabi yüz ifadem öyle demiyor). Rahibelerden biri yakla??yor polisin elinde ki ka??da imza at?yor ve bana gel diyor. Kap? da ki polise baka baka rahibenin arkas?ndan yürüyorum. Demir kap? kapan?yor ve polis art?k görünmüyor.

?imdi gözünüzün önünde canland?rmaya çal???n. D??ar?dan giri? ve ç?k???n yasak oldu?u bir kilise bahçesi, 30 tane ayn? saç modeli (k?sa), ayn? k?yafet, neredeyse ayn? kiloda rahibe ve kar??lar?nda tek ba??na korkak ve ürkek bakan ben. Bu kar??l?kl? ?ok yakla??k 5 dk kadar sürdü. Kimse bana ne yapmam gerekti?ini söylemedi?i için öylece ayakta duruyorum. Sonunda aralar?ndan biri yan?ma gelip üst bahçeye (avlu) götürdü. 5 metre arkam?zdan da grup halinde di?er rahibeler geliyor. Üst bahçede bir sandalyeye oturdum. Kar??mda yine ayn? kalabal?k. Onlar beni seyrediyor, ben onlar?. Sinirlerim o kadar hassas ki gülmeye ba?l?yorum. Arkamdan onlarda gülü?meye ba?l?yor. O anda akl?mdan geçenler, "Ben neredeyim?", "Ancona da ki gümrük polisi paras?n? al?p kaçt???m? sanm??t?r.", "Dizim çok ac?yor", "Karn?m aç, susad?m.", "Ya bana kötü davran?rlarsa kime haber verece?im?", "Neden hala gülüyorlar bana?", "Bana da m? bu giysilerden giydirecekler?".

Neyse ki aralar?ndan biri yakla??p kan?m?n aç olup olmad???n? soruyor. Açl?ktan bay?lmak üzereyim ama bir anda a?z?mdan "hay?r" ç?k?yor. Rahibe o zaman uyuma zaman? geldi?ini ve odaya gitmem gerekti?ini söylüyor (ama saat daha 21:00). Rahibeyi takip ediyorum, kulübe tarz? odalardan birine giriyoruz. Rahibe kap?da durup cebinden anahtar? ç?kar?yor. Kap?y? kilitleyece?ini ve açmaya çal??mamam? yoksa alarm?n ötece?ini söylüyor. Kilitli kap?n?n arkas?nda ?a?k?n ve iyice korkmu? odaya bak?yorum. ?ki tane tek ki?ilik karyola, duvarlar haç, ?sa ve Meryem ana resimleriyle dolu. Karyolaya oturup neler hissetti?imi anlamaya çal???yorum. Tarifi çok zor, o an için sadece korku, ?a?k?nl?k, neden? Sorular? ve tedirginlik var. 1 dakika sonras?n? bile dü?ünemiyorum.

Üzerimde ki motosiklet k?yafetlerini ç?kar?p yata?a yat?p uyumak ve yar?n neler olaca??n? dü?ünmemek istiyorum. Bu s?rada ba??ma gelen olaylardan hiç birini ablam hariç ailem bilmiyor. Anlatmaya kalksam panik yaparlar ve ben bir daha evden ç?kamam bu yüzden ablamda olaylar?n bir k?sm?n? biliyor ve kimseye söylememesi için tembihli. Birileriyle payla?mam laz?m, ?stanbul'dan çok yak?n arkada??m Müge'ye olaylar? k?saca sms olarak haber veriyorum. "Müge, ?talya'day?m, bütün param çal?nd?. ?u an bir kilisede kilitli ve kameral? odaday?m. Kimsenin haberi yok, beni merak etme" yazd?m ve telefonumu kapad?m. Tam üzerimi ç?kart?rken tavana as?lm?? kamera gözüme ili?iyor. Donup kal?yorum. Kap?y? üzerime kilitlediler, alarm var ve bu kamera! Yoksa buras? kilise de?il mi?! O anda avluda 30 u dip dibe durarak beni izleyen rahibeler gözümün önüne geliyor. Eminim o kameran?n arkas?ndan hepsi bir arada merakla beni izliyorlard?. I???? kapat?p yata?a yat?yorum ve kameraya arkam? dönüp uyumaya çal???yorum. Kafamda bir sürü soru var. Bu olaylar? neden ya?ad???m ve neden orada oldu?umla ilgili. Dua ediyorum...

Tam uyumak üzereyken kap?n?n kilidi aç?l?yor. Korku filmi gibi akl?mdan her olas?l?k geçiyor. Uyuyormu? numaras? yap?yorum ve ayak seslerini dinliyorum. Oda da iki rahibe var ve v?s?r v?s?r ?talyanca bir ?eyler konu?uyorlar. Yata??m?n ba??na gelip bana bak?yorlar ve odadan ç?k?yorlar(kap? tekrar kilitleniyor). Kameradan di?erleri beni izliyordur, uyumad???m anla??lmas?n diye dönüp oda da ne yapt?lar diye bakam?yorum ama merak beni uyutmuyor. Yakla??k yar?m saat 45 dk kadar uyumu? numaras?na devam edip sonra arkam? dönüyorum. Yüzümde mutlu bir tebessüm, me?er rahibeler bana gecelik ve saç kurutma makinesi getirmi?ler di?er yata??n üzerine koymu?lar. Di?er yata??n üzerinde ki oyuncak ay?y? al?p yata??ma tekrar yat?yorum ve ay?c??a sar?l?p uyuyorum.
Sabah 8 de rahibelerden biri kap?y? aç?p beni uyand?r?yor kahvalt? edece?imizi söylüyor. 2 gündür ald???m en güzel haber, yemek yiyece?im :) ?ki dilim ekmek ve biraz peynir var taba??mda. Hepsini 1 dk içinde bitirdi?im için bana 1 dilim daha ekmek ve reçel verdiler. Yine doymad?m ama ba?ka bir ?ey teklif eden de yok. Neyse ki saat 11:30 da ö?len yeme?i var, onda biraz doydu?umu hissettim. Telefonumu açt???mda Müge'nin ç?ld?rm?? ve paniklemi? sms'leriyle kar??la?t?m. Belki sadistçe ama beni merak etmesi çok ho?uma gitti.

Rahibeler ile kilisede ayin, sayg? ile gelen sevgi

Günlerden cumartesiydi. Kilisenin avlusuna ç?k?p dola?maya ba?lad?m. 4-5 tane küçük çocuk vard?. Onlarla oynarken acaba evime dönüp kendi çocuklar?mla oynayabilecek miyim diye a?lamaya ba?lad?m. Benimle en çok ilgilenen çocuklardan biri yüzüme bak?p elleriyle göz ya?lar?m? sildi. Ad? Mariella, ne söyledi?ini anlam?yordum ama o da üzgündü. Daha sonra Sister Vera yan?m?za geldi. Kilisede ayin oldu?unu istersem kat?labilece?imi söyledi. Bende onlar için sak?ncas? yoksa çok istedi?imi söyledim. Mariella ile el ele tutu?up kiliseye gittik. Herkes kap?da s?ra olmu? birer birer içeriye giriyordu. S?ra bana yakla?t?kça herkes ne yapaca??m yada nas?l davranaca??mla ilgili merakla beni izliyordu.

Kap? giri?inde solda kocaman çarm??a gerilmi? ?sa heykeli vard? ve bütün rahibeler kap?dan girerken tek diziyle yere e?ilip, ba??yla selam verip, sa? elleriyle haç i?areti yaparak selam veriyorlard?. S?ra bana geldi?inde bütün gözler üzerimdeydi ama ben ne yapmam gerekti?ini pek bilmiyordum. Onlar?n bana gösterdi?i sayg?yla bende onlara sayg?m? göstermek için ?sa heykelinin önünde tek dizimle yere e?ilip, ba??mla selam verdim ve kalkt?m. Arkamdan alk?? koptu, herkes gülümseyerek s?rt?m? s?vazl?yordu. San?r?m aram?zdaki endi?eler burada son buldu. Beni ya?l?lar?n oldu?u en ön s?raya oturttular. Ara ara aya?a kalk?p ?ark? söyler gibi bir ?eyler okuyorlard? sonra oturup dualara devam ediyorlard?. En ön s?rada ya?l?lar ?ark? söylenen k?s?mda aya?a kalkm?yorlard? ve bende onlar?n s?ras?nda en önde oturdu?um için aya?a kalk?lacak zamanlar? kaç?r?yordum. Yada ben kalkt???mda arkadakiler oturmu? oluyordu. Kar??mda ayakta duran rahibe bana bakarak gülümsedi?inde bir terslik oldu?unu anlay?p arka s?raya bak?yor ve çoktan oturmu? olduklar?n? görünce hemen bende oturuyordum. Bu böyle birkaç defa oldu ama yanl?? anla??lmad? ve hatta arka s?ralardan gülme sesleri geldi. Kald???m süre boyunca her ayine kat?ld?m ve geri kalan zamanlarda ya?l?lar ve çocuklarla ilgilenip di?er rahibelere yard?m ettim.
(Rahibelerle kilisede ya?ad?klar?m an ve an o kadar özel ki her detay? buraya yazmak istesem okumakla bitmez.)

Pazartesi sabah? kiliseden polis gelip beni alaca?? için Pazar ak?am?ndan haz?rlanmaya ba?lad?m. Yine yol için param kalmam?? ve benzinim yoktu. Bundan sonras? ne olacak diye dü?ünürken rahibelerin ba?? (Mother) beni odas?na ça??rd?. Birkaç rahibe bir araya gelerek Feribot sefer ve saatlerini ö?renmi?ler. Pazartesi günü için Türkiye ye dönebilece?im ve az benzin harcayaca??m bir rota belirlemi?ler. Mother kendi yapt??? hesaba göre bana 300 euro para verdi. Bunu kabul etmek çok zordu ama mecburdum. Kar??l???nda ne verece?imi ne yapaca??m? ?a??rd?m. Banka hesap numaralar?n? istedim vermediler, postayla gönderirim dedim kabul etmediler. Mother aya?a kalk?p "Biz seni çok sevdik, davran??lar?n ve hareketlerin hepimizin ho?una gitti. Bu paray? senin için ç?kart?yoruz ve geri istemiyoruz" dedi. Yutkunamad?m... "Paray? bu ?ekilde alamam, sizi en k?sa zamanda tekrar ziyaret edece?im ve geri getirece?im" dedim.

Ertesi sabah (pazartesi) polis kap?ya geldi ve tekrar bir ka??t imzalat?p benim ç?k?? iznimi ald?. Polisin ilk gün beni kiliseye b?rakmas?yla, o gün almas? aras?nda çok fark vard?, kendiside ?a?k?nl???ndan gülümsüyordu. Kilisenin içinde ne kadar rahibe, çocuk, ya?l? varsa herkes kap?da toplanm?? ben u?urluyorlard?. Küçük Mariella elimi s?k?ca tutmu? beni de götür diye a?l?yordu. Sister Vera bana yol için haz?rlad??? sandviç ve içecekleri verdi. Herkesle birer birer vedala??p sar?ld?k ve koca demir kap? onlarla benim aramda kapand?. Kap?n?n arkas?ndan hala Mariella'n?n a?lama sesi geliyordu. Evimin yoluna ataca??m ilk ad?m? atam?yordum.

Geri dönü? yolu ve sürprizleri

Ancona yoluna tekrar girip gümrük polisinin oldu?u yere geldim. Etrafa bak?n?rken sivil giyimli birinin bana do?ru el sallayarak ko?tu?unu gördüm. Hemen yan?na gittim. Bana yard?mc? olan Gümrük polisi Arzillo Francesco. Beni o kadar s?cak kar??lad? ki, paras?n? al?p kaçt???n? sanmas?ndan olan endi?em hemen geçti. Me?er Francesco o gün ben geri dönmeyince Chieti polisini aray?p durumu anlatm??. Polis de benimle ilgili haberleri ona iletmi?. Ba??ma gelenlerden etkilenen Gümrük polisi pazartesi günü izinli olmas?na ra?men feribot alan?na gelmi?. 50 euro yu geri verip çantam? ald?ktan sonra Ferry alan?n?n cafesine gidip oturduk. Ben olaylar? ba??ndan sonuna gülerek sanki ben ya?amam???mda bir hikayeymi? gibi anlatt?m. Beni ilk gördü?ünde ne kadar korkmu? bir surat?m oldu?unu anlat?p duruyordu. Telsizle ça??r?ld??? için geri dönmek üzere yan?mdan ayr?ld?.

Feribotumun kalkmas?na 1 saat kalm??t?, motorumla birazda ferry alan?nda dola??rken Türk plakal? bir t?r gördüm. T?r ?öförü Selehattin a?abeyle tan???p muhabbet ettik. Yola ç?kt???mdan beri ilk defa bir Türk ile konu?uyordum. Selehattin abi bana hemen orac?kta mant? yapt?, çay demledi. Bir yandan özledi?im Türk yeme?ini yiyiyor bir yandan da olaylar? k?saca anlat?yordum. Feribotumun kalkmas?na 10 dk kala kalk?p Francesco'ya veda edeyim dedim. Gitti?imde yerinde yoktu di?er görevlilere haber b?rakt?m ve feribotuma son dakika yeti?tim. Tam motoru park etti?im s?rada feribotun kap?s? kapan?yordu. O s?rada Francesco ko?arak durmalar?n? söyledi. Kap? durduruldu, Francesco gemiye bindi ve elinde ki paketi bana verdi. Ko?arak gemiden ç?kacakken 5 ad?m sonra durup geri geldi ve yana??mdan öpüp ko?arak gitti. ?a?k?n bir ?ekilde, elimde paketle öyle kala kald?m (film gibi). Sonra kamaram olmad??? için feribotun en üst aç?k bölmesine ç?kt?m. Paketi açt?m ve tam o s?ra telefonuma sms geldi. Önce pakettekine bakt?m. Kapakl? küçük bir ayna vard?. Yüzümde tebessüm belirdi. Sms de yar? ?talyanca yar? ?ngilizce "Her bakt???nda yeryüzünde ki en güzel ?eyi, gülümsemeni gör" yaz?yordu. Zamanlama mükemmeldi :) Ancona dan Patra'ya yakla??k 20 saat kamaras?z gidece?imi dü?ünürsek elimde ki ayna bana çok moral olmu?tu. Kendimi gezginler gibi hissediyordum. Feribotun en üstünde aç?k alanda bir bank?n üzerine yerle?tim. Çantam? ba??m?n alt?na koyup bank?n üzerine uzand?m. Sonunda evime dönüyorum, çok mutluyum.
Feribot da edindi?im birkaç arkada?la muhabbet ederek geceyi geçirdim, rahibelerin haz?rlad??? yiyeceklerden at??t?r?p çantam çal?n?r korkusuyla en fazla 2-3 saat uyuyabildim.

Ertesi gün Patra ya vard???mda Athina'dan Kos adas?na geçecek olan gemiye yeti?mek için çok k?s?tl? vaktim vard?. Gemiden iner inmez tam gaz Athina'ya geçtim. Heyecan devam ediyordu, en ufak bir hata yada aksilik benim Yunanistanda kalmama sebep olacakt?. Athina da ki geminin kalkmas?na 10 dk kala orada olabilmi?tim. Hemen gemiye bindim ve yine kamaram yoktu. Kilisede ba? rahibenin verdi?i 300 euro dan çok az kalm??t?. Francesco ya 50 eurosunu geri vermem ve benzin masraf?m?n hesaplamam?zdan fazla tutmas? yüzünden yine pani?e kap?ld?m. Rahibelerin haz?rlad??? yiyecekler de tükenmi?ti. Uyumaya çal??t?m ki açl???m? hissetmeyeyim ama içimden öyle co?kuluydum ki "Vay bee.. para versen ya?ayamazs?n böyle bir olay" diyordum.

Sonunda sabah 7 de Kos adas?na vard?m. Adan?n sahilinden Bodrum'un beyaz evleri gözüküyordu. Kos adas?ndan Bodruma saat 14:00 de feribot vard?. Ayn? gemiyle geldi?im bir ba?ka motorcu daha vard?. Kos da bir cafe de denk geldik ve yol maceralar?m?z? birbirimize anlatt?k. Tabi benimkiler David'e pek inand?r?c? gelmedi :) Feribota 1 saat kala haz?r olsun diye Bodruma geçi? biletimi almaya gittim ki evde ki hesap çar??ya uymad?. Cebimde ki paradan 10 euro daha fazla tutuyordu bilet. Ne yani? 10 euro yüzünden gözümün önünde ki Bodrum'a geçemeyecek miydim??! Ne satsam? Ne yapsam? Nas?l bulaca??m ?imdi para derken; ?stanbul da ki bankam? arad?m. Bankamatik kart? ile anla?mal? olduklar? bankalardan herhangi birinden hesab?mda olan paradan döviz olarak çekebilece?imi söylediler ve anla?mal? bankalar?n isimlerini verdiler. Yine son dakikaya i? b?rakm??t?m. Ko?turarak anla?mal? bankay? arad?m ve buldum. Fazla fazla para çekerek hemen biletimi ald?m. David ile birlikte feribota motorlar? koyduk, dü?mesinler diye iki motoru birbirine iyice ba?lad?k. Bu arada Bodrumda ki arkada?lar?m? aray?p Türk yeme?i sipari?leri verdim.

Bodrum'a indi?imizde bizim gümrük polisi i?e yeni ba?lam?? oldu?u için motosikletlerin nas?l kontrol edilece?ini bilmiyordu. Ald?m elinden ka??d? kalemi kafama göre doldurdum formu. David'in belgelerini de kendim yazd?m, imzalatt?m. Sonra da memur amcaya haber verip motorlar?m?z? kendim kontrol ettim "Abi ben bakt?m her ?eyi tamam bunlar?n" deyip kap?dan ç?kt?k.

...Ve eve geri dönüyorum

?nanam?yorum Türkiye s?n?rlar? içerisindeyim! Sanki o kadar olay ya?anmam??, hiç olmam?? da ben tatile gelmi?im Bodrum'a. Hemen arkada?lar?mla haberle?ip bulu?uyorum, nefis bir yemek ziyafeti çekiyoruz. Olaylar? anlat?rken donukla??p, gözlerim dal?yor, hala ?oktay?m bunlar? ben mi ya?ad?m diye.

Bodrum da ya?ayan eski usta motorcu Peyami abiye ziyarete gidiyoruz. Herkes taraf?ndan çok sevilen ve say?lan Peyami abi ve arkada?lar? benim sürekli ba??ma i? açmama al??k?n ama yinede ?a?k?n maceram? dinliyor. Tan?d?k yüzler görmek bütün yorgunlu?umu al?yor ve huzur veriyor.

Ertesi gün art?k evime dönece?im için mutlu ve sab?rs?z yola koyuluyorum. Bu arada Kütahya motosiklet festivalinin oldu?u tarihteyiz. Yolda giderken ?eytan dürtüyor, O kadar yol geldim oraya m? gidemeyece?im? Hem aya??m?n tozuyla biraz havam olsun. Bak?yorum haritama Ödemi? / Boz Da?lar? üzerinden U?ak yoluna girmek kestirme gibi duruyor. Hem daha önce hiç geçmemi?tim o yollardan. Bir anl?k kararla evimin yolundan sap?yorum festivale. Ödemi? yoluna girmeden radara giriyorum hem de h?z s?n?r?n? çok az bir farkla a?m???m. Polisler evraklar?m? istiyor bende en ?irin en sempatik tavr?mla veriyorum. Ehliyet numaram telsizle bildiriliyor ve kontrol ettiriliyor. Telsizden gelen ses "Hemen el koyun ehliyet iptaldir" deniyor. Nas?l yani?? Ben ne yapt?m ki? Hem ben masumum! Polis takibinde karakola gidiyoruz. Me?er ehliyetimi ald???m sürücü kursunun belgeleri eksik oldu?u için 96 senesinde verilen bütün ehliyetler iptal edilmi? ve toplan?yormu?. Yapmay?n, etmeyin, ben ma?durum, haberim yok diyorum kimse beni dinlemiyor. Ba?l?yorum yol boyunca ba??ma gelenleri anlatmaya ve "Yeter art?k evime gitmek istiyorum" diyorum. Yakla??k 3-4 saat orada misafir edildikten sonra halime ac?y?p beynelmilel ehliyetimle beni b?rak?yorlar yoluma.

Hava kararmaya ba?lam??t? ve Boz Da?lar? yolunu t?rman?yordum. Kapkaranl?k, virajl? ve so?uk (Ben ka??nd?m). Uykusuz ve tükenmi? hatta bezmi? bir ?ekilde sabah 05:00 gibi Kütahya'ya festival alan?na var?yorum. Festival sonuna kadar dinlenerek zaman geçiriyorum ve arkada?larla grup halinde ?stanbul'a dönüyoruz.

Eve girdi?imde;
Annem: "Neredeydin k?z?m sen?!"
Ben : "Pufff .. Hiç sorma" :)

Name EK?N

ALINTIDIR!

deer_152
21.11.07, 11:46
güzel bir gezi oluyor daha sonra okumaya devam edicem

positive
21.11.07, 12:46
yaz?lanlar gerçek veya de?il ;
farketmez... benim aç?mdan ilginç olan ?u,
okumay? 3 kez zorunlu olarak kesmek zorunda kalsamda
herseferinde yine ayn? tutkuyla okumaya devam ettim.:)
umar?m bukadar güzel bir seyahat bizede nasip olur...

BuRaK
21.11.07, 13:01
abi bizim bu motorlarla yapamayaca??m?z kesin ama bu k?z?n 1-2 tane daha böyle yaz?s? var. Ayr?ca emekli sat komandosu Nam?k Ekinin k?z? oluyor. 2004 y?l?nda yar??larda derece alm?? bi hatun :) Yo?un çabalar?m sonucunda in?allah ileride sitemize üye olacak :P

deer_152
21.11.07, 13:18
süper olmus flim gibi

motorize_deli
21.11.07, 14:00
yaz?lanlar gerçek veya de?il ;
farketmez... benim aç?mdan ilginç olan ?u,
okumay? 3 kez zorunlu olarak kesmek zorunda kalsamda
herseferinde yine ayn? tutkuyla okumaya devam ettim.:)
umar?m bukadar güzel bir seyahat bizede nasip olur...

Belki bir gün :) AHH AHHH ?öyle bi manita yapsam alsa götürse beni gitti?i yere... :)

BuRaK
21.11.07, 14:08
Belki bir gün :) AHH AHHH ?öyle bi manita yapsam alsa götürse beni gitti?i yere... :)

Harbi artç? olmu? olursun f?rat o zaman :D artç?l???n tescillenir :D

motorize_deli
21.11.07, 14:19
Harbi artç? olmu? olursun f?rat o zaman :D artç?l???n tescillenir :D

:Smile148::xs06: :icon_wink: :icon_wink: :xs06: :Smile148:

immigrant
21.11.07, 15:37
Söylenecek fazla söz yok....
Helal olsun geldi akl?ma......
Birazda ?mkan meselesi tabi

BuRaK
21.11.07, 15:59
valla bendede ayn? motor olsun ve para s?n?r?m olmas?n almanyaya gidip gelmessem b?rak?r?m siteyi :D

positive
21.11.07, 16:05
ya bak?n yurtd??? olmas? gerkmiyor
bizim yapt???m?z gezileri bu ?ekilde süsleyerek sunabiliriz.
ben yapamasamda aram?zda yapacak arkada?lar?m?z var.:)

motorize_deli
21.11.07, 17:10
valla bendede ayn? motor olsun ve para s?n?r?m olmas?n almanyaya gidip gelmessem b?rak?r?m siteyi :D

Senmiii ???
bu(?)rak ?imdi :P

YaReN
21.11.07, 17:56
ya bak?n yurtd??? olmas? gerkmiyor
bizim yapt???m?z gezileri bu ?ekilde süsleyerek sunabiliriz.
ben yapamasamda aram?zda yapacak arkada?lar?m?z var.:)

Bencede babam yapamasa bile kendilerine güvenen yapabilir:Smile148:

headhunter251
21.11.07, 18:48
Film gibiymi?:D

+1550 kat?l?yorum:smiles_59:

deer_152
21.11.07, 18:52
2010 da planl? bi almanya gezisi var zaten

Eroldayı
21.11.07, 19:12
gezi yaz?s? süper ya?ad?klar? hayata dair,ba?ka forumdan arkada??m seneye yunanistana gidicek banada ç?tlatt? bakal?m k?smet

motorize_deli
21.11.07, 19:25
Bizde sansasyonel bir?ey yapabiliriz :D

Çinlilerle güney turu :D

BuRaK
21.11.07, 20:43
Valla bnm motorla zorlasan?z 200 km yolun üstüne ç?kmam korkmaya ba?ladm :D

G-Ü-L
21.11.07, 20:52
buk?z g?derken yan?na artc? almaz m? acaba ?

immigrant
21.11.07, 21:23
ben?mk? 2 ki?iyle 2000 km gitti :D:D
tek ki?iyle 4000 gider :D:D