PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Moto taksi...

motorize_deli
15.11.07, 09:11
Günümüz tarfi?ine motosikletlerin kesin ama tehlikeli bir çözüm oldu?u apaç?k bir gerçek. Birçok kalabal?k ülkede trafi?i bir nebze olsun rahatlatmak için ço?unlukla motosikletlerin kullan?ld???n? biliyoruz. Trafik yasa ve kanunlar?da motosikletleri koruyacak ?ekilde düzenlenmi? olup motosikletler bu gibi ülkelerde önceli?e sahiptir.
Motosikletin bu denli yayg?n oldu?u ülkelerin baz?lar?nda moto taksiler var. Bence istanbul için böyle bir uygulama oldukça güzel olur. Örne?in i?e giderken (Taksim Gaziosman pa?a aras?) motosikletimle 10 dakkada gitti?im yolu, otobus 35 40 dakkaya ç?kart?yor ( tafik durumuna göre 1 saate ç?kt??? oluyor) Taksi ise 20 25 dakka aras?nda al?yor bu yolu. Eyüp sahil yolundan unkapan? köprüsünden ?i?haneye ç?k?yor. Az çok bileniniz vard?r.
Motorize taksi uygulams? istanbul trafi?i için mükkemmel bir kaç?? yolu olur kanaatindeyim.Fakat öncelikle motosikletleri ve kullan?c?lar?n? güvenceye almak laz?m diye dü?ünüyorum. Çünki günümüz motosiklet bilinçsizli?inden ötürü sabah haberlerinde '' Taksi motoTaksiye çarpt? 2 ölü bilmem kaç yaral? '' ?eklinde man?etler
kaç?n?lmaz olacakt?r. Motosiklet kültürü bilinci tam olarak insanlar?m?z?n benli?ine oturdu?u vakit bu ve buna benzer uygulamalar trafiki?i oldukça solukland?racakt?r... Hep derim '' belki bir gün '' :gleam:

deer_152
15.11.07, 09:29
güzel bir çözüm olabilir
cözüm olabilecegi içinde türkiyede uygulanmas? zor gibi

BuRaK
15.11.07, 09:46
Ç?nde özellikle çok kullan?l?yor bu yöntem.. Ve gayet ucuz

motorize_deli
15.11.07, 09:55
Evet en çok yayg?n olan yer çin. Tabi orda motor fiyatlar?da yak?t yifatlar?da bura ile k?yalanamayacak kadar dü?ü?k:)

deer_152
15.11.07, 14:04
sadece fark fiyat dü?üklü?ü degil adamlar ak?ll?

siyahlimuzin
15.11.07, 16:13
Trafik yasa ve kanunlar?da motosikletleri koruyacak ?ekilde düzenlenmi? olup motosikletler bu gibi ülkelerde önceli?e sahiptir.

bu cümle her ?eyi özetliyor :pala:

immigrant
15.11.07, 19:10
Ben?m eve i?yerinden sabah 7:30 da otobule gelmeye kalkarsan?z 2 saat :D:D
Mond?al 150 zat ben?m pilotaj?mla 20 dak :D:D

SHoCK
15.11.07, 19:19
Insallah Enyakin Zamanda Burdada Uygulanir Ben Hemen Motoru Sariya Boyatirim Birde Teyip Takarim Birde O Teyipte Orhan Muslum Ferdi Cengiz Kurdoglu Dinledin Mi Alsana Moto Taxi

BuRaK
15.11.07, 19:22
ak?amlar? bak?rköye giden olursa tren istasyonunun orada k?rm?z? damal? bir taksi mondial 125zn duruyor :D

motorize_deli
15.11.07, 19:28
:D i?te ufku akl? geni? DDY userleri :D ba?lad?lar :) zekalr?n? konusturmaya seviyorum sizleri :D

ghost free
16.11.07, 09:03
Böyle bir olay burda uygulan?rsa merak etmeyin onada bir güzellik uygularlar, ticari plaka, vergi vs.. birçok ?ey...

motorize_deli
16.11.07, 09:38
Böyle bir olay burda uygulan?rsa merak etmeyin onada bir güzellik uygularlar, ticari plaka, vergi vs.. birçok ?ey...

günümüzde bir ticari plakan?n 600,000 ytl oldu?unu dü?ünürsek :D

250,000 civar?da moto taksininki olur galiba :P