Orijinalini görmek için tıklayınız : Aileniz Motosiklete Ne Der??
Arkada?lar bu bölümde ailelerimizin ve çevremizin motosiklete bak?? aç?lar?n? payla?al?m...
Benim ailem motosiklet almama kar??yd? ...
Daha do?rusu benim motor alma ?ht?mal?m yoktu ö?renci oldu?um için olnlarda bana almad?....
Bende i?e ba?lad?ktan sonra birgün elimde kask la girdim içeri inanamad?lar...
Ba?lang?çta hepsi bana bir?ey olmas?ondan çok korkuyorlard?....
Zamanla al??t?lar , hatta sevdiler.....
Ama o malum kazay? yap?nca :(:(
Ege bolges?ndek? tum akrabalar?m aray?p b?rak ?unu diyor hala....
Dikkatli ve korumal? kullan?nca bir?ey o?lmaz laf?da fos c?k?nca bende çaresiz kar?? koymak zorunda kal?yorum...
Ya sizler??
genel gibi kars? c?kabilirlerdi belki
ilk olarak artc? bindi?im motosikletten birde dü?ünce kars? gelebilirlerdi ama ben genelde bi?ey yaparken kimseye sormam kendi ipimi kendim cektim
kazalar olunca ve görüntülü medya motosiklet kazalar?n? ön plana ç?kar?nca her evde oldu?u gibi bizdede yasak
Asl?nda ailelerimiz motosiklete bunun için uzak bence....
Yani hayat?nda o koltuga oturmam?s ; o zevki almam??lard?r belki...
Ama hergun onlarca ki?i araba kazalar?nda olurken motosiklet kazalar? man?et verilip ac?tasyona dönü?türüldü?ü için oluyor bunlar san?r?m
zamanla al?s?yorlar bence
ne olursa olsun önümüzdeki sene karadeniz turu yap?cam ve bunu aileme söyledim güzergah plan? ç?kard?m haritay?da ç?kard?m ?imdiden al??s?nlar
demkki bi kayg? var ama yasak yok
sadece savunma içgüdüsü di?elim buna
belkide motosikletin hayat?m?za aniden girmesi onlar? tedirgin ediyor olabilir
yan i herkesin ortak dü?üncesi aileler tedirgin
motorize_deli
13.11.07, 09:27
ailem kar??... sebebi ise
babamda sürekli trafikte olan biri oldu?u için ortal?kta ne kadar öküz oldu?unu? görüyor. Bu dangalaklar?n aras?nda motor kullanmka insan üstü matrixvari bi beceri diyor. Kullananlara helal olsun. Sanada dior . Ama yinede uzak dur :) .... filan f?st?k paso nutuk :P
san?r?m bu konuda sizlere nazaran farkl? bir durumday?m .
benim aile kavram?m reis oldu?umdan ( büyük laf ettim)
kar?? ç?kmas? gereken ben ve e?im olmal?yd? ama durum herkezce malum :D
motorize_deli
13.11.07, 09:55
sen rahats?n :D cam silme derdin yok :P
Ama bu konuda sorun ya?ayan evlilerde pek fazla :D
babam ben 3 ya?lar?ndayken mz251 ile baca??n? k?rm??t? ve ba?ka yerlerinide k?rd?,babam?n amcas?n?n o?lu motosiklet kazas?nda hayat?n? kaybetti arkada?lar? çok büyük motosiklet kazalar? geçirdi ama buna ramen olcak olduktan sonra araba ilede olur yayada olur diyor her motosikletçi gibi :) annemde al??t? bi?ey demiyor bu konda rahat?m.
siyahlimuzin
13.11.07, 12:57
Annem istedi?imiz ?eylerin kesinlikle içimizde kalmas?n? istemez. istedi?imiz ?eyde bir sak?nca yoksa onaylar fikrimizi ama
babam ilk ba?ta koruma iç güdüsü ile hay?r diyerek sorumluluk almak istememi?ti ama sonradan bakt? deli k?z? takt? kafaya
motosikleti. iyi ya ben kar??m?yorum dedi. ald???m gün de sen bunu ta??yamazs?n falan dedi ama ?u an ailem benimle gurur
duyuyor :D
san?r?m bu konuda sizlere nazaran farkl? bir durumday?m .
benim aile kavram?m reis oldu?umdan ( büyük laf ettim)
kar?? ç?kmas? gereken ben ve e?im olmal?yd? ama durum herkezce malum :D
Levent abi gerçekten sen çok rahats?n bu konuda ama merak ettim?? k?z?n kullans?n isterm?yd?n??
Annem istedi?imiz ?eylerin kesinlikle içimizde kalmas?n? istemez. istedi?imiz ?eyde bir sak?nca yoksa onaylar fikrimizi ama
babam ilk ba?ta koruma iç güdüsü ile hay?r diyerek sorumluluk almak istememi?ti ama sonradan bakt? deli k?z? takt? kafaya
motosikleti. iyi ya ben kar??m?yorum dedi. ald???m gün de sen bunu ta??yamazs?n falan dedi ama ?u an ailem benimle gurur
duyuyor :D
sen k?zs?n sus bakiim :D:D
siyahlimuzin
13.11.07, 13:02
sen k?zs?n sus bakiim :D:D
susmam, sustukça s?ra bana gelecek :gleam:
Ben san?r?m bir istisnay?m :P Asl?nda çevremdeki herkes kar??yd?.Bir tek babam beni destekledi. Çünkü kendisi Türkiye'de da?c?l?k federasyonun t?rman??larda kameraya al?nm?? ilk görüntülerinde yer alan amatör da?c?lar?ndan biriymi?. Nasipse o videoyu bulup bir gün izleyece?im :) Ne alaka diyeceksiniz. ?kisinde de ek??n yok mu? :P Babam binlerce metre t?rman?? yapm??, ben iki teker kullanm???m çok mu? :D Sene bu sene, may?s ay?, feyizo?luna babamla beraber al??veri? yapmaya gittik, adam yan?mdakinin arkada??m de?il de babam oldu?unu anlay?nca a?layacakt? neredeyse :icon_wink:
Annemin motosiklete bak?? aç?s?n? hiç anlatm?yorum... Ben motosikletsiz bir adamken tak?l?rd?m anne bana araba al diye, hiç oral? olmazd?, ?imdi "o?lum motoru satal?m, sana en iyisinden bir araba alaca??m diyor" :xblink:
Ben san?r?m bir istisnay?m :P Asl?nda çevremdeki herkes kar??yd?.Bir tek babam beni destekledi. Çünkü kendisi Türkiye'de da?c?l?k federasyonun t?rman??larda kameraya al?nm?? ilk görüntülerinde yer alan amatör da?c?lar?ndan biriymi?. Nasipse o videoyu bulup bir gün izleyece?im :) Ne alaka diyeceksiniz. ?kisinde de ek??n yok mu? :P Babam binlerce metre t?rman?? yapm??, ben iki teker kullanm???m çok mu? :D Sene bu sene, may?s ay?, feyizo?luna babamla beraber al??veri? yapmaya gittik, adam yan?mdakinin arkada??m de?il de babam oldu?unu anlay?nca a?layacakt? neredeyse :icon_wink:
Annemin motosiklete bak?? aç?s?n? hiç anlatm?yorum... Ben motosikletsiz bir adamken tak?l?rd?m anne bana araba al diye, hiç oral? olmazd?, ?imdi "o?lum motoru satal?m, sana en iyisinden bir araba alaca??m diyor" :xblink:
hocam sat c?b?r? ald?r arabay?....
Sonra sat arabay? al dl650 yi :D:D
dedem motor suruomus,babam da 10 yasindan bugune dek hala suruo,ben de 10 yasindan beri suruorum..bi problem yok..e tabiki malum her anne baba cocugu icin endiselenir,SORUN MOTOSIKLET DEGIL,SORUN "TRAFIK"!!
Valla bizim ailede dedemler 70li senelerde mobylet kullan?rlarm??. Ama genede ?imdiki trafikte kullanm?y?m diye çok yalvard?lar.. Onun d???nda herkeste araba merak? var bir tek bende motor merak? olunca millet biraz ?a??rd? :) Hala kar??lar illa sat diyorlar ama nafile satarsam daha büyük motor al?r?m :)
motorize_deli
14.11.07, 15:10
Valla bizim ailede dedemler 70li senelerde mobylet kullan?rlarm??. Ama genede ?imdiki trafikte kullanm?y?m diye çok yalvard?lar.. Onun d???nda herkeste araba merak? var bir tek bende motor merak? olunca millet biraz ?a??rd? :) Hala kar??lar illa sat diyorlar ama nafile satarsam daha büyük motor al?r?m :)
Senin ailen o?lum yak?ndan takip etme diyordur :gleam:
bi?i demiolar lan arabadanda al???klar :D
her anne baba evlad?na zarar gelmes?n? ?stemez onlarda b?z?m ?yl?m?z? ?st?yor b?z?m yapmam?z gereken d?kgatl? kullanmak onlar? arkam?zdan aglatmamak ben?m aylem hala kars? es?mda dah?l insallah k?z?m buyuyunce kars? c?kmaz ona s?md?den motor sevg?s?n? as?lamaya cal?s?yorum:)
öymen:
Levent abi gerçekten sen çok rahats?n bu konuda ama merak ettim?? k?z?n kullans?n isterm?yd?n??
bilmiyorum öymen aç?kças? beni endi?elendiren trafik yoksa sorumluluklar?n? bildikten sonra...
san?r?m evet :)
Valla levent abi benim tan?d???m 1-2 bayan var benden daha f?rlama kullan?yolar motoru :D ?ahsen nas?l kulland???m? uzunca bi süre görüp korktunuz kaza yap?cam die :D bide onlar? dü?ünün :D
motorize_deli
15.11.07, 10:43
seninki f?rlamal?k de?il burakc?m :D
acelecilik gibi :S
seninki f?rlamal?k de?il burakc?m :D
acelecilik gibi :S
yaw motoru ben zevk için de?il h?zl? gitmek için ald?m :D ?imdi zevk haline gelmeye ba?lad? bu seferde yava? gidemiyorum :D
motorize_deli
15.11.07, 10:49
sen bilirsin..
aman sen sadece zevk almaya bak...
inan di?eri zevk vermeyen sonuçlar do?urabilir :(
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.