PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosikletten Mektup Var

motorize_deli
12.11.07, 14:19
MOTOS?KLETTEN MEKTUP VAR

Mektubuma ba?larken, önce büyüklerim olan, otomobil, jeep, minibüs, midibüs, otobüs, kamyonet, kamyon ve t?rlar? sayg?yla selamlar?m.

Beni soracak olursan?z pek iyiyim diyemeyece?im. Aran?zda telef olmadan yürümeye çal???yorum, biliyorsunuz ben içinizdeki en küçük plakal? arac?m. Al?n?r, sat?l?rken sizler gibi vergimi öder, sizler gibi y?ll?k muayeneye giderim. Bir hata yaparsam, sizler gibi plakama ceza gelir. Yak?t ihtiyac?m? sizler gibi ayn? istasyonlardan al?r, nedense s?ram? beklerken hep arkamdaki çok tekerlekli araç taraf?ndan s?radan ç?kar?lmaya çal???l?yorum. Yollarda sizlerden korka korka giderim. Nihayetinde iki tekerlekli; denge sistemiyle giden küçücük bir arac?m, üstümde ta?yd???m insanlar? koruyan bir kabinim bile yok. Beni tehlikeye sokup dü?ürürseniz, aç?kta seyahat eden bu insanlar?n canlar?na yaz?k olur.

Asl?nda hala bana yapt?klar?n?zda kas?t aram?yorum. Beni tan?mad???n?z? dü?ünüyorum. Ben, sizlerden çok farkl? bir teknikle kullan?l?r?m. Bu fark? bilmedi?iniz için, sizlere çok da k?zam?yorum. Bazen benden çok tekerlekli bir araç, bana yol verdi?inde, aram?zda pozitif bir elektriklenme olur. Beni tan?d???n?z? ve sevdi?inizi hissederim. Yo?un trafikte sizler çok teker üzerinde bekleme cezas? ald???n?zda, ben aran?zdan sizler için üzülerek süzülür giderim. Köprü ve otoyol gi?elerinde yada feribot kuyruklarynda bekleme zorunlulu?um yoktur. Çabuk ula??ma çözüm oldu?umdan geçi? iznim vard?r. Bütün bunlar olurken, size bir sayg?s?zl???m yoksa, sizlerle hiç bir problemim de yoktur. O halde niçin çok tekerleklilerle, motosiklet aras?nda zaman zaman huzursuzluklar oluyor. Ben kendi ülkemde ilkokulda okurken herkesin içti?i and? unuttu?una ba?l?yorum. And?n bizi ilgilendiren bölümü aynen ?öyleydi; "Büyüklerimizi Saymak, Küçüklerimizi Korumak". Dünya genelinde de kaza istatitistiklerini inceledi?imizde, benim kazalar?m?n ço?u, sizlerle birlikte oluyor. Çok az bir bölümü de kendi hatamdan kaynaklan?yor. Can kayb? ve hasara gelince de benim ta??d?klar?m telef oluyor. Tabii bütün bunlardan yak?n?rken, bizde hiç hata yok mu? Elbette benim baz? arkada?lar?m?n kusurlar? var. Örne?in, power amaçl? takt?klar? ekstra egzostlar?n?, ?ehir içinde gecenin ilerleyen saatlerinde ses için kullanyyorlar. Yine ?ehir içi trafi?inde slalom yapmak suretiyle, sizleri ?a??rt?yorlar. Köprü yada otoyol gi?elerinden ücret ödemeden geçmeyi hüner zannediyorlar. ?maj?m? zedeleyen bu gibi hareketler, sizler kadar, beni de rahatsyz ediyor. Lütfen bir kaç illegal hareketi, genele maletmeyin. Benimle ilgilenirseniz, eminim ki seveceksiniz. Belli mi olur, belki de oto park?n?za beni de ilave edeceksiniz. Benimle dünyay? ba?ka boyutta ya?ayacak, bugüne kadar farketmedi?iniz güzellikleri göreceksiniz.

Mektubuma son verirken bir gerçe?i daha hat?rlatmak istiyorum. Oto park?n?n en pratik, en ekonomik ve en h?zl? arac? benim ve ben sadece güler yüzlü, mutlu, özgür insanlar?n tercihiyim.

Sevgilerimle. Herhangi bir Motosiklet.

Tolga Büyüköner

Al?nt?d?r

positive
12.11.07, 14:22
i?te bu harika :)
umar?m s?k?lmaz ve herkez okur bizlerin 2 teker tutkunlar?n?n nedemek istedi?ini anlarlar!

deer_152
12.11.07, 14:43
güzel bi mektup olmus tabi anlayana art?k

Duman
12.11.07, 14:44
bir motosiklet bu kadarm? güzel anlat?l?r harika olmu?.

immigrant
12.11.07, 16:04
en?m zat yazm?s bunu :)

deer_152
12.11.07, 16:15
bu motosikletlerde cok m?zm?z oluyormus hep i?kayet hep ?ikayet:D

siyahlimuzin
12.11.07, 16:44
yaz?k ya çok içerlemi? hayata :D

senturk_69
12.11.07, 17:04
cok güzel ama anlayana demi? atalar?m?z umar?m bizleride anlar lar