Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafikte Karşılatığınız Tehlikeler
Arkada?lar öncelilkle belirtmek isterimki bu topicin amac? trafikte ba??n?za gelen tehlikeli olaylar? anlat?p di?er kullan?c?lar?nda bunlardan dersler ç?karmas?. Lütfen konuyla alakas? olmayan mesajlardan kaç?nal?m. Aksi takdirde mesajlar silinecektir
Bugün Maslak'tan Sar?yer istikametine inerken yeni yap?lan altgeçitte ba??ma gelen olay? yazmak istedim...
Önümdeki arac? 90 km h?zla uygun bir mesafeden takip ediyordum.En sol ?eritten ilerleyen araç aniden frenledi ve tamamen durdu sinyal yada dörtlü kullanmadan.Yerlerde oldukça ?slakt? ve ben frenlere max da as?lmak zorunda kald?m. Ön freni s?n?r?nda kullan?p arkay?da artt?r?nca arka tekerlek biraz kayd? ve durabildim.
Hemen kornam? çal?p arac?n yan?na yan?t?m ve sürücünün 3 ?erit sa?daki sapa?a girmeye çal??t?g?n? farkettim.
Sol cam?na vurdum ve san?yorum birazda korkmu? olacak hemen arkas?na bakmadan sa?a k?rd? direksiyonu.Arkadan gelen araçta aniden durdu ve o arabadaki sürücü hiçbir?ey olmam?? gibi yolun kar??s?na geçip devam etti...
Ben o h?zda hatal? frenleme yada zemin sebebiyle duramay?p arab aya arkadan çarpabilirdim...
Yada sa??ndan geçerim diye dü?ünseydim o araçta sa?a k?rsayd? feci bir sonuc olurdu...
Arkadan gelen araç bana çarpabilirdi...
Birkezdaha gördümki en beklenmedik ?ekilde aptall?klar yapabiliyor sürücüler...
Umar?m kimsen?n ba??na gelmez
trafikte beni tehlikeye sokanlar genelde cok yavas seyreden araclard?r butür araclar?n arkas?ndan gitmemeye özen gösteririm
bu tür adamlar hala istanbulun yan yol tam yol kava?ak köprü gibi yerlerine al??amam?? yada acelesi olan trafikte giderken telefonla konu?an birden en sol ?eritten geç kalmas?na ra?men an sa? girip sa?da giden araçlar?n h?z?ndan daha az bi h?za gelip aralara girmesi ve motorlar? hiçe saymas? sadece o sapa?a girmeye kitlenmesi ben trafikte en çok bundan korkar?m ve pür dikkat olmaya çal???r?m ama dikkat edin aman istenirse en tehlikeli bölgeleri yazabilirim
en çok sinir oldu?um ?ey takip mesafesinde ?eridimde giderken plakama yap??arak beni takip eden, zaman zaman korna ve selektör çalarak benim önüme geçmeye çal??an tipler.
bazen yol veriyorum bazende inatla vermeyerek bilimum el kol i?aretleri yap?orum haleti ruhiyeme göre de?i?iyor :)
ancak kavga etmek yerine galiba bunlar? durdurup.ben dü?sem veya ani fren yapsam üzerimden geçmeyecekmisin sorusunu sorarak bilinçlendirmeye çal??mak en do?rusu olur.
ancak kavga etmek yerine galiba bunlar? durdurup.ben dü?sem veya ani fren yapsam üzerimden geçmeyecekmisin sorusunu sorarak bilinçlendirmeye çal??mak en do?rusu olur.
ben dened?m trafikte bu hareketi yapacak kadar zeka sah?b? adama anlatmaya çal??mak zor
Konuyla ilgisi olmayan mesajlar ik mesajda oldugu gibi silinmi?ttir ve silinmeye devam edilecektir
Öymencim bende ba??ma gelen bir olay? anlatay?m.
Yakla??k 1 ay önce merterden cevizliba?a do?ru ç?karken önde ben arkamda 1 yunus polis gidiyoruz aram?zda 2 metre felan var ve sa? ?eritteyiz. Orta ?eritteki öküz birden sa?a k?r?nca bariyerle araban?n aras?na s?k??t?m. Arkamdaki yunuslarda son anda kurtard?lar onlar?nki daha kötü olacakt? direk arabaya arkadan giriceklerdi. Neyseki adam? durdurabildik. En güzelide yunus polislerin adam? tartaklamas?yd? :D çok güldüm
bir daha yapmaz in? söz konusu ki?i
Atlatm??s?n?z i?te her an heryerden bir?ey gelebiliyor
senturk_69
06.11.07, 19:08
hangi birini say?y?m adam suclu yapt?g? haraketide biliyo halan day?l?k yap?yo kask?n önünü ac?nca dilidola??yo karde?im ozaman neden yap?yon art?k yeter
hangi birini say?y?m adam suclu yapt?g? haraketide biliyo halan day?l?k yap?yo kask?n önünü ac?nca dilidola??yo karde?im ozaman neden yap?yon art?k yeter
Valla ?adi abi hakl?s?n :D
ghost free
07.11.07, 07:19
Arkada?lar öncelilkle belirtmek isterimki bu topicin amac? trafikte ba??n?za gelen tehlikeli olaylar? anlat?p di?er kullan?c?lar?nda bunlardan dersler ç?karmas?. Lütfen konuyla alakas? olmayan mesajlardan kaç?nal?m. Aksi takdirde mesajlar silinecektir
Bugün Maslak'tan Sar?yer istikametine inerken yeni yap?lan altgeçitte ba??ma gelen olay? yazmak istedim...
Önümdeki arac? 90 km h?zla uygun bir mesafeden takip ediyordum.En sol ?eritten ilerleyen araç aniden frenledi ve tamamen durdu sinyal yada dörtlü kullanmadan.Yerlerde oldukça ?slakt? ve ben frenlere max da as?lmak zorunda kald?m. Ön freni s?n?r?nda kullan?p arkay?da artt?r?nca arka tekerlek biraz kayd? ve durabildim.
Hemen kornam? çal?p arac?n yan?na yan?t?m ve sürücünün 3 ?erit sa?daki sapa?a girmeye çal??t?g?n? farkettim.
Sol cam?na vurdum ve san?yorum birazda korkmu? olacak hemen arkas?na bakmadan sa?a k?rd? direksiyonu.Arkadan gelen araçta aniden durdu ve o arabadaki sürücü hiçbir?ey olmam?? gibi yolun kar??s?na geçip devam etti...
Ben o h?zda hatal? frenleme yada zemin sebebiyle duramay?p arab aya arkadan çarpabilirdim...
Yada sa??ndan geçerim diye dü?ünseydim o araçta sa?a k?rsayd? feci bir sonuc olurdu...
Arkadan gelen araç bana çarpabilirdi...
Birkezdaha gördümki en beklenmedik ?ekilde aptall?klar yapabiliyor sürücüler...
Umar?m kimsen?n ba??na gelmez
ÇOK GEÇM?? OLSUN...
BU TÜR KULLANICILAR MAALESEFK? ÇOK VAR ,B?Z?MDE BA?IMIZA GELD?, BMW'N?N SEM?NER?NDE ANLATILDI?I G?B? BU TÜR TEHL?KELER TRAF?KTE ÇOK VAR, SÜREKL? D?KKAT ETMEK ZORUNDAYIZ...
MAALESEF TÜRK?YEDEK? D??ER ARAÇ KULLANICILARI YETER?NCE B?L?NÇL? DE??L, EHL?YET E??T?MDEN Z?YADE PARAYA DAYANILARAK ALINDI?I ?Ç?N...
deer152 ile yapt?g?m kazay? bir cogunuz biliyorsunuz
gece yar?s?ndan sonra geni? say?labilecekbi yolda h?zl? bir ?ekilde seyrederken tam dört yol agz? bir yerde üstelik trafik ???klar?n?n oldugu bir noktada yap?lan polis cevirmeleri trafi?i tehlikeye at?yor
öyleki basm?s geliyorum ???k ye?ile dönüyor tüm araclar (3 ?erit) hareketlenip hepsi ???ktan hemen sonra ayn? anda duruyor
hadi anlad?m cevirme yap?orsunda tüm araclar? ayn? anda durdurup neden trafi?i tehlikeye at?yorsun hadi çeviriyorsun ekip arac?n? neden sakl?yorsun hadi saklad?n arkadan gelen varm? yokmu neden kontrol etmiyorsun
anlad?kki çarp??ma kac?n?lmaz atlad?k motordan tabiki gecenin bize maliyeti o an 1250 ytl
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
motorize_deli
07.11.07, 08:26
ÇOK GEÇM?? OLSUN...
BU TÜR KULLANICILAR MAALESEFK? ÇOK VAR ,B?Z?MDE BA?IMIZA GELD?, BMW'N?N SEM?NER?NDE ANLATILDI?I G?B? BU TÜR TEHL?KELER TRAF?KTE ÇOK VAR, SÜREKL? D?KKAT ETMEK ZORUNDAYIZ...
MAALESEF TÜRK?YEDEK? D??ER ARAÇ KULLANICILARI YETER?NCE B?L?NÇL? DE??L, EHL?YET E??T?MDEN Z?YADE PARAYA DAYANILARAK ALINDI?I ?Ç?N...
KISACA E??T?M ?ART
biz o yollarda egitim alanlar?da gördük banam?s?n demiyorlar
arkada?lar bir?ey sormak istiyorum
öncelikle Özgür geçmi? olsun o kazay? bilmiyodum ben.
bir sorum olacak kazan?n sonucu 1250ytl demi?sin.
bizim bu zorunlu trafik sigortas? bunlar? ödemiyormu.yap?lan kazan?n masraf?n? kendinmi ödüyorsun?
bu konuda bilginiz vard?r tahmin ediyorum.
motorize_deli
07.11.07, 15:44
cevap : yok :D
he ozaman tabi :D
niye yok aga alsanaza almak çok kolay
biz sorumlulu?umuzu bilelimki kar??m?zdaki insanlara laf söylemeye hakk?m?z olsun demi ;)
o zaman 1250 senden gidiyor motoru baglatmad?g?na dua ediyorsun
polislerde yapt?klar? i?in yanl?sl?g?ndanm?d?r yoksa ac?ma duygusuylam? ne kazal? araclar aras?nda aray? bulmaya cal?s?yor
he ozaman tabi :D
niye yok aga alsanaza almak çok kolay
biz sorumlulu?umuzu bilelimki kar??m?zdaki insanlara laf söylemeye hakk?m?z olsun demi ;)
özcan o kadar al?pta kullanamayan vark?
bide bende ehliyet olsa her gün birine carpar?m böle iyi
sonuçta ben seni dü?ündü?üm için söyledim özgür
ehliyetsiz, yaralamal? veya allah korusun ölümlü kazalarda ciddi hapis cezalar? var ve bunlar paraya çevrilmiyor bildi?im kadar?yla...
Allah korusun hepimizi böyle kazalardan
amin....
Ben e?er ehliyetsiz olsayd?m ki ?uan herkes biliyor en ufak suçum yok 8 ay yatmak zorunlulugu var...
Bunun üstüne suclu c?kacakt?m ve maddi her?ey bana kalacakt?....
Ben özgürün askerl?kten sonra ehl?yet alacag?na em?n?m
amin....
Ben e?er ehliyetsiz olsayd?m ki ?uan herkes biliyor en ufak suçum yok 8 ay yatmak zorunlulugu var...
Bunun üstüne suclu c?kacakt?m ve maddi her?ey bana kalacakt?....
Ben özgürün askerl?kten sonra ehl?yet alacag?na em?n?m
Öymencim sakarya gezisinden önce biliyorsun kaza yapm??t?m. Polis biriyle görü?mü?tüm adam?n sadece dedi?i bütün masraf? suçlu olan kar??l?yor fakat motorun ba?lan?yor yani özgürün dedi?i gibi 1250 ytl civar?nda motoru ba?lat?yorsun ba?kada bir suç yok ama ehliyetin olmasada can bu suçlu olan gene suçlu de?i?miyor.
özcan saol sen benim ne kadar hac? yatmaz oldugumu bilmiyorsun
öymen iyide ehliyetin var hala bi sonuc yok bizden kötü duruma dü?tün motorun bile bagland?
motorize_deli
08.11.07, 09:07
asl?nda bi eylem organizee etmek laz?m ankaraya do?ru :)
oooo her can? s?k?lan eylem yapar oldu zaten bi sonuc yok genede
motorize_deli
08.11.07, 09:59
oooo her can? s?k?lan eylem yapar oldu zaten bi sonuc yok genede
hakl?s?n 4 milyon motoru ankara yürütsen gene bi?i de?i?mez... ?u bürakratgillerden birini ba??na böyle bi?i gelsede ?u yasalar? bi gözden geçirirler ozman :D
kendi c?karlar?na ili?kin bi?ey olmad?g? sürece böle devame der
Arkada?lar ba?l?k konusu tehlikeler....
Devlet hakk?m?z? koruyor korumuyor meselesi de?il...
Siz yolunuzda giderken park halindeki bir araç üstünüze ç?k?yorsa bunda devletin suçu yok....
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.